Reklama

Reklama

Max Fischer, bývalý příslušník speciální vojenské jednotky, je najat, aby chránil problémovou puberťačku Ninu. Její problém spočívá v tom, že se stala svědkem brutální vraždy a jedni velmi zlí lidé si přejí, aby byla velmi...mrtvá. Max a Nina jsou na útěku z vražedných spárů dealera Thomase Backera, kterého nikdo a nic nezastaví...Samotář Max a osiřelá Nina se sblíží – z cizích lidí se stanou přátelé, kteří se na sebe mohou spolehnout a tím si vzájemně krýt záda. Max a Nina se dostanou pod ochranu bývaleho Maxova „kamaráda ve zbrani" – hendikepovaného Ruddiho – ovšem jedná se o bezpečí pouze dočasné. Posléze nalézají útočiště u Sáry – Maxovy životní lásky. Hrají závod s časem, ale Sáře se podaří objevit dvě únikové cesty do bezpečí před zběsilým Backerem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

100x viděné téma bývalého vojáka, nyní profesionálního bodyguarda, který má za úkol chránit nepohodlného svědka. Til Schweiger se poprvé vydává na poli akčního thrilleru a i když film nenabízí nic nového (ačkoliv se překvapivě hodně zaměřuje na postavy a jejich dramatickou minulost) dokáže pobavit. Kdyby se režisér a hlavní hrdina zároveň, více soustředil na samotnou akci a akční scény by obohatil o něco více než jen věčné zpomalování, mohlo se jednat o jeden z lepších kousků v rámci žánru. Takhle pouze neškodný průměr. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

"Co to tu delate? Tady jsou nemocni lidi. A bla, bla, bla, bla, bla. Hajzle! " Reziser Tyl Schweiger /Klepani na Nebeskou Branu, Hanebni Parchanti/ natocil slusny, dobre odsypajuci film. Pribeh zaujme, nuda sa dostavi len v strede, aj to len na chviliu. Tyl Schweiger to dobre taha, Katharina Schuttler je fajna, a Moritz Bleibtreu /Klepani na Nebeskou Branu, Baader Meinhof Komplex, Svetova Valka Z/ hral velmi dobre. Strielacky su namakane, zbrane tiez a nechyba ani snaha o napatie : 70 % ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Max si myslí, že je Rambo. Till Schweiger si myslí, že je Eastwood alebo Stallone. Celkom ma potešilo, že ak som si chcel pozrieť nejaký akčný triler plný klišé, nemusel som siahnuť po 80. a 90. výplachoch, stačilo si pozrieť súčasný film nemecký. Nie je tu absolútne nič originálne, v podstate je predvídateľnosť a pátos neustále viac menej k smiechu, ale aj vďaka tomu to celkom funguje. Nebolo by vôbec od veci si všímať všetky americké motívy okolo a vnútri Schweigera/Maxa a z tohoto hľadiska film rozobrať. Prvá vec, čo ma v tomto smere napadá je fakt, že Ochranca rovnako ako jeho us predobrazy nepôsobí v rámci nemeckej produkcie televízne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Umím naprosto jedinečně nevidět a neslyšet, pokud někdo mocný někoho zabije, něco ukradne nebo špatně zaparkuje. Nechci totiž náhodně vypadnout z okna, otrávit se nebo spáchat sebevraždu osmi ranami ze tří různých zbraní. Jenže tady máme svědkyni a ochránce, kteří ve jménu pravdy jdou do souboje s penězi. Není to poprvé a určitě ani naposledy, kdy se tak stalo, ale v tomto provedení to bylo hodně koukatelné. Tedy první hodinu, pak začal Max příliš připomínat přenášený cedník a zábava ustoupila zdvořile stranou. Být to však o půl hodiny kratší, tak z toho mohla být čtyřhvězdičková záležitost. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Pozitíva tohto filmu sú Til Schweiger a to, že to nepôsobí nemecky. Tu sa však môj výpočet kladov končí. Negatíva sú, že námet je ohratý, scenár je tupý, stopáž je pridlhá a vlastne je to nudná a úplne zabudnutia hodná záležitosť. Tak nesympatickú hrdinku ako tu som vážne dlho nevidela až by som mohla povedať, že Nemci objavili svoju Kristen Stewart. Tie nekonečné drísty boli ubíjajúce, a keď konečne došlo k nejakej akcii, všetky scény boli s nejakého umeleckého dôvodu spomalené a teda rovnako ubíjajúce. Záver to už bola trápnosť nad trápnosť. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama