Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (131)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No ty krávo! Hele, nejspíš jsem trochu úchylnější magůrek, co ve filmu zbožňuje nekompromisní brutality, násilí a řezničiny toho nejperverznějšího zpracování, ale Thanatomorphose je vážně divnej kousek. Ne že by tedy byl až tak nějak moc šíleně ujetej, ale mě neudělal prostě ani trochu dobře a působil na mě po celou dobu opravdu nepříjemně, což byl ovšem nejspíš i tvůrčí záměr, nicméně spíš než o kritiku formy a obsahu mi jde o celkové zpracování, které mi přišlo jednak zbytečně halucinogenní, jednak snad až rádobyartově působící a v neposlední řadě i v jistém ohledu kopírující počiny Lucifera Valentina. Dějově to samozřejmě nemá žádný smysl, prostě jde jen o samoúčelné zobrazení tělesného rozkladu lidské bytosti, bohužel, ale snad až na poměrně kvalitní trikovou stránku to je naprosto nevýrazná nuda, bez spádu a myšlenky, divák jen sleduje po celou dobu popocházející nahou (bohužel navíc dost nesympatickou a nepohlednou) holčinu, která pomalu postupně nezáživně uhnívá a uhnívá, chvilkami jí vždy něco upadne, aby si to následně přišila nebo přilepila zpět (????), a tak to plyne celých dlouhatánských 90minut, aby se pak konečně rozpadla, či spíš roztekla, úplně a byl naštěstí konec. Smysl žádný, logika absolutně nulová, prostě jak jsem zmiňoval, fakt i ty totálně nejúchylnější flicky mě vážně berou, ale tohle šlo prostě dost mimo mě, a ani by mi tak nevadila bezvýznamnost tohoto projektu, jako spíš tvůrčí neschopnost a jeho celková nezábavnost. Takže Thanatomorphose je sice určitě působivý úlet, ale když to je tak na hovno natočený a nudný, těžko zde hledat něco jiného pozitivního. P.S. Jelikož jsem ale úchyl, tak hodnocení dám stejně nadprůměrné 8D! ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Minimálně o třídu stupidnější, než mladší kolega Contracted. Pokud zdejší hrdinka zcela výjimečně nepřemýšlí svojí frndou, chová se jako její otrok. Jakákoliv snaha zjistit příčiny, proč hnije zaživa se nekoná. Místo toho touží po souloži, či po felaci. Takže tak či onak tu máme pouze idiotský hnisavý horor s erotickými prvky. V 96 minutách není jediná chvíle, kvůli které bych měl přemýšlet o jiném hodnocení. 0% ()

Reklama

Radka_86 

všechny recenze uživatele

První půlka zbytečně dlouhé stopáže absolutně o ničem - táhne se to, děj nezajímavý, věčně nadrbaná hlavní hrdinka je neskutečná zrůdička která nemá ani tucha o existenci epilace, depilace a jiných vymožeností moderní doby. Pak se nám začne pomalu rozkládat, rapidnější a rychlejší nárůst toho všeho vždy po tom co si vrzne....Druhá půle snímku to zachraňuje všemi těmi nechutnostmi s červíky a hnijícím a odpadajícím masem a nějakou to vraždičkou... Jo, musím říct že to už mě docela bavilo ale pointu to nemá absolutně žádnou, těžko u tohoto filmu mluvit i o nějaké atmosféře. Prostě to má být a je hnus a film na který se asi nezapomene ale víckrát to fakt vidět nemusím....Žádné umělecké dílo, žádné poselství, jen pořádnej nášup nechutností a k tomu trochu perverze. Chápu nadšení druhých ale já bych na víc než 3* potřebovala přecejen trochu víc....50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nechuťáreň a hnus najvyšší. V podstate tu nie je žiaden dej, je to celé o ženskej, ktorá sa postupne rozkladá a hnije zaživa. Sem-tam sa síce mihne nejaký chlapík, nejaký ten sex, ale to je asi tak všetko. Aj atmosféra je priemerná, ale aj napriek tomu, no neviem.... ten hnus všetko prebije. Najdesivejšie na tom je to, že to ani nie je moc prehnané. V skutočnosti naozaj existuje jedna baktéria, ktorá dokáže niečo podobné (nie tak explicitne ako vo filme a človek zomiera omnoho skôr). Snímok určite nie je typický popcornový film, nedokážem si predstaviť, žeby ho premietali v kine a ľudia pri tom jedli pukance. To by bola iná sranda :). V každom prípade, je málo filmov s takým hnusom a preto je moje hodnotenie mierne nadpriemerné. 70/100 ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Herecky poněkud nevýrazné a některé snově metaforické pasáže jsem moc nežrala - ale ta neúprosně minimalistická kombinace klaustrofobního sevření v mezích trasy postel-koupelna, téměř absentujících dialogů, poměrně naturalisticky pojatého rozkladu a starých trauermaršů se mi pěkně nepříjemně zarazila pod nehty. Brr. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama