Reklama

Reklama

Půjčovna masa - Série 1

(série)
USA, 2018, 9 h (Minutáž: 46–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Joel Kinnaman, Fraser Aitcheson, Alyson Bath, Daniel Bernhardt, Will Yun Lee, Michelle Lee, Hannah Rose May, Chris McNally, Bruce Blain, Antonio Marziale (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V době, kdy jsou těla pouze skořápkou pro duši, je oživený rebel, který musí vyřešit zapeklitou vraždu. V sázce je hodně. (Netflix)

Recenze (53)

Baboonek 

všechny recenze uživatele

První série TOP, ale jestli Kinnaman nebude ve druhé sérii, tak nato koukat pst nebudu no :D klidně to přiznám. Ten herec má prostě charakter, Anthony Mackie, který bude Kovacse hrát v druhé řadě je prostě nějakej side Avenger. Jsem docela přeplněná genderové vyrovnanosti, vyrovnanosti barev a všemožných emancipací a kauz hetero/homo - je toho prostě nějak moc v USA seriálech. Na tomhle seriálu mi bylo sympatické, že to tak prostě předvídá do budoucna, ale bylo tam toho všeho tak akorát. Ale mám pocit, že tam toho bude víc a už to bude - klišé z plyše. Abych nebyla jen negativní, tak mě trochu zajímá jak si Mackie s tím charakterovým nasazením poradí, ale spíš ani tak moc ne. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, propracované postavy a skvěle nastavený futuristický svět opět doplácejí na rozbředlost zápletky, která zbytečně přešlapuje na místě (jak už je u většiny velkoprodukcí Netflixu zvykem). I tak se ale jedná o povedenou sci-fi žánrovku pro fanoušky cyberpunku s obdivuhodnými production values. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Občas se Netflixu nedají upřít kvality a chuť zariskovat. Zde se spojilo vše dohromady. Dali totiž zelenou projektu, který se svým kyberpunkovým nádechem vyjímá všemu, co si dokážete představit pod pojmem sci-fi a navrátil se atmosférou k době kdy vznikaly takové pecky jako Blade Runner nebo Total Recall. Takeshi Kovacs je sakra zajímavá postavička a pokud zde přijmete pár zásadních pravidel, jako že jej může hrát několik herců (hereček) naráz, tak si užijete poměrně zajímavou, originální a neonem nasáklou detektivku, která nemá obdoby. Jen škoda, že seriál má deset dílů, některé díly se neskutečně táhnou. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna ode mě dostala čtyři hvězdičky, ale pátá nebyla úplně nereálná, snižoval jsem hodnocení spíše za součet drobností, protože série se mi celkově hodně líbila. Námět se mi sice nejevil jako příliš originální, ale zpracování mě rozhodně potěšilo. Pravda, některá jména mě poněkud zaskočila (Takeshi Kovacs, Gottfried Saito), ale na druhou stranu, proč ne, že jo? Chybou bylo, podle mého názoru, obsazení Dichen Lachman do role Reileen Kawahary, jí bych opravdu ani chvilku nevěřil, že není na temné straně Síly. Co mě fakt bavilo, bylo prostředí, svět budoucnosti se tvůrcům povedl a do hotelu U Havrana bych se z fleku nastěhoval, tam by se mi líbilo. První řada si prakticky po celou dobu dokázala udržet kvalitní atmosféru, akční scény byly na slušné úrovni a příběh mě skutečně bavil. Už se těším na pokračování. // Nemůžu si pomoct, ale Renée Goldsberry jako Quellcrist Falconer, mi neuvěřitelně připomíná Citru Talugmai z FC 3. 4*+ ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji, kdy mě sci-fi bavilo tolik jak právě Půjčovna masa. Velmi dobrý nápady, výborný děj a zajímavý příběh. Není díl, kde by si divák nudil, jedno z nejlepších sci-fi posledních let. Na plný počet chybí právě ten boom, nadšení, nepomohl tomu chvilkový chaos, ale nakonec se vše dostatečně vyjasní. ()

Galerie (86)

Reklama

Reklama