Reklama

Reklama

Nástrahy velkoměsta

  • Itálie Il ragazzo di campagna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Artemio (Renato Pozzetto) je obyčejný venkovský farmář, dokonalý typ burana a vidláka. Stará se o své políčko, kydá hnůj, odhání všivé vrány, uniká nástrahám vdavekchtivé uhraté Maria-Rosy (Renato D'Amore) a bydlí se svou matkou (Clara Colosimo) v domě, jenž se jen stěží dá nazvat sladkým domovem. Když opět nastane čas jeho narozenin, a Artemio s hrůzou zjišťuje, že již čtyřicátých, uvědomí si, že dosud byl nejdále za humny. A tak se rozhodne na traktoru vyrazit do Milána za svým úspěšným příbuzným Severinem Cicerchiou (Massimo Boldi). To že je Severino zloděj zjistí až ve chvíli, kdy se s ním dělí o ukradené kabelky. Jenže Artemio je čestný a tak se rozhodne kabelku vrátit a tak pozná Angelu (Donna Osterbuhr), svou velkou lásku. Jenže zabydlet se v neznámém nepřátelském městě a získat srdce své dámy je pro vesnického naivku náročnější, než to na první pohled vypadalo. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, jak jsou tyhle italský bláznivý komedie na čsfd všeobecně dost vysoko hodnocený. Já jsem film poprvé viděl až dneska, takže nebudu rozdávat hvězdičky z nostalgie. Jako nemůžu říct, že bych se u filmu nezasmál, ale poměr opravdu povedenejch vtipů a naopak trapnejch pokusů o vtip mi přišel docela vyrovnanej. Pro mě je to průměrná komedie a zdejší hodnocení 81% moc nechápu. ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Nemám sice tento typ filmů rád, ale tentokrát jsem se docela pobavil. Dal bych tři hvězdičky, ovšem několik velice důmyslných rad z filmu, jako je krájení chleba či použití holícího strojku se pro mě staly natolik nezbytnými, že své hodnocení musím zvýšit....ještě dodatek k textu o obsahu filmu - tam to vypadá na malé nedorozumění. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

"Typická" italská komedie, která se snaží svést na vlně Fantozziho úspěchu, chtělo by se říct. Není divu, že hlavní protagonista je Fantozzimu podobný. Pouze s tím rozdílem, že mu chybí Fantozziho přirozené kouzlo. Zatímco pouhý pohled na Fantozziho mi na tváři vyvolává úsměv, Artemio mě nechává klidným. Film má slušný rozjezd, kdy je alespoň vidět snaha o vtipy, i když nemůžu říct, že bych se u některého z nich moc zasmál. Připsal bych to na vrub Atremiovi, kterému to buranství nevěřím ani za mák, a přílišné vypočítavosti vtipů. Druhá část filmu se odehrává ve velkoměstě, kde hrdina potkává krásnou ženu (Mariu), do které se zamiluje a snaží se ji pochopitelně dostat. Jak bych to řekl... "she is out of his league" a navíc ho ignoruje, jak se dá. Artemio se snaží získat práci, ale vůbec se mu to nedaří. Stejně zoufale mu vychází i pokusy o upoutání pozornosti Marie, která ho stále bere jen jako kamaráda... až se s ním z ničeho nic vyspí. V této fázi filmu vtipné scénky ustupují do pozadí a do konce jsem se vlastně dodíval jen z dobré vůle. Všeho všudy tedy velmi slabá komedie s jednou až dvěma opravdu vtipnýma scénkama, které po půl hodině dochází dech. ()

Micione 

všechny recenze uživatele

Všude dobře, doma nejlíp..... :) K tomuto nakonec nejspíš dospěl Renato Pozzetto coby Artemio po svém poněkud nevydařeném pobytu v Miláně. Artemio, tobě to tak sluší. Takovej krásnej kluk... Pokaždé, když tě vidím se do tebe znova zamiluju. Ne ne ne , nechte toho! Nejsem krásná, ale jsem bohatá.... Jenže já jsem slabej na žaludek.... Další stará dobrá osmdesátková komedie. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipný film o střetu venkova a velkoměsta, který dolů sráží někdy až trapný a přehnaný gag. Parodie na italské tradiční zvyky a prvky života, které jsou přítomny již pouze na venkově. Kdežto život ve velkoměstě je již moderně otevřený ve svém způsobu žití, neposedný až zběsilý ve svém tempu. Vesnický balík Artemio (slušný Renato Pozzetto) poznává život v Miláně se všemi atributy moderního uspěchaného stylu života, bydlení, zaměstnání a lásky. Jeho naivní pohled dostává jednu facku za druhou, aby se nakonec stáhl zpět na venkov, kde se cítil přinejmenším v bezpečí a nemohlo ho nic nepříjemně překvapit. Artemiovou femme fatale ve městě se stává sebevědomá Angela (půvabná Donna Osterbuhr), pro kterou je ochoten vytrpět nejednu patálii, aby později slízl sladkou smetanu. Její moderní svět je mu ale přesto velmi cizí a velmi vzdálený, aby se mu byl ochoten ve všem přizpůsobit. Z dalších rolí: elegantní obchodník s drogama Rower (Massimo Serato), zachraňující Artemia před utopením, zlomyslný slepec (Enzo Cannavale), o kterého se Artemio marně snaží starat, Artemiova prostá matka Giovanna (Clara Colosimo), snažící se svého syna přimět k návratu, Artemiův bratranec usazený v Miláně Severino Cicerchia (Massimo Boldi) se svojí svéráznou obhajobou zlodějského řemesla, venkovská dívka Maria Rosa (Sandra Ambrosini), neúnavně se snažící nadbíhat Artemiovi, a členové komise (Franco Diogene a Guido Spadea), vybírající nového pojišťovacího agenta. Vcelku zábavná podívaná, která parodickým nadhledem sleduje italskou tradici a italskou modernost, s každým jejím nezdravým aspektem. I když ne zcela v mém oblíbeném stylu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2020 si Renato Pozzetto (Artemio) zahrál v televizní reklamě na železnici Trenord, která opakuje gag z filmu: „Il treno è sempre il treno,“ („Vlak je vždycky vlak“). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama