Reklama

Reklama

Nástrahy velkoměsta

  • Itálie Il ragazzo di campagna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Artemio (Renato Pozzetto) je obyčejný venkovský farmář, dokonalý typ burana a vidláka. Stará se o své políčko, kydá hnůj, odhání všivé vrány, uniká nástrahám vdavekchtivé uhraté Maria-Rosy (Renato D'Amore) a bydlí se svou matkou (Clara Colosimo) v domě, jenž se jen stěží dá nazvat sladkým domovem. Když opět nastane čas jeho narozenin, a Artemio s hrůzou zjišťuje, že již čtyřicátých, uvědomí si, že dosud byl nejdále za humny. A tak se rozhodne na traktoru vyrazit do Milána za svým úspěšným příbuzným Severinem Cicerchiou (Massimo Boldi). To že je Severino zloděj zjistí až ve chvíli, kdy se s ním dělí o ukradené kabelky. Jenže Artemio je čestný a tak se rozhodne kabelku vrátit a tak pozná Angelu (Donna Osterbuhr), svou velkou lásku. Jenže zabydlet se v neznámém nepřátelském městě a získat srdce své dámy je pro vesnického naivku náročnější, než to na první pohled vypadalo. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipný film o střetu venkova a velkoměsta, který dolů sráží někdy až trapný a přehnaný gag. Parodie na italské tradiční zvyky a prvky života, které jsou přítomny již pouze na venkově. Kdežto život ve velkoměstě je již moderně otevřený ve svém způsobu žití, neposedný až zběsilý ve svém tempu. Vesnický balík Artemio (slušný Renato Pozzetto) poznává život v Miláně se všemi atributy moderního uspěchaného stylu života, bydlení, zaměstnání a lásky. Jeho naivní pohled dostává jednu facku za druhou, aby se nakonec stáhl zpět na venkov, kde se cítil přinejmenším v bezpečí a nemohlo ho nic nepříjemně překvapit. Artemiovou femme fatale ve městě se stává sebevědomá Angela (půvabná Donna Osterbuhr), pro kterou je ochoten vytrpět nejednu patálii, aby později slízl sladkou smetanu. Její moderní svět je mu ale přesto velmi cizí a velmi vzdálený, aby se mu byl ochoten ve všem přizpůsobit. Z dalších rolí: elegantní obchodník s drogama Rower (Massimo Serato), zachraňující Artemia před utopením, zlomyslný slepec (Enzo Cannavale), o kterého se Artemio marně snaží starat, Artemiova prostá matka Giovanna (Clara Colosimo), snažící se svého syna přimět k návratu, Artemiův bratranec usazený v Miláně Severino Cicerchia (Massimo Boldi) se svojí svéráznou obhajobou zlodějského řemesla, venkovská dívka Maria Rosa (Sandra Ambrosini), neúnavně se snažící nadbíhat Artemiovi, a členové komise (Franco Diogene a Guido Spadea), vybírající nového pojišťovacího agenta. Vcelku zábavná podívaná, která parodickým nadhledem sleduje italskou tradici a italskou modernost, s každým jejím nezdravým aspektem. I když ne zcela v mém oblíbeném stylu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

slabé, italský humor mám spojený s tou legendární dvojkou a pak s Fantozzim, tohle ale ani jednomu nesahalo ani po paty. Hlavní hrdina hraje toho burana dobře, to jo, ale jeho eskapády ve městě někdy krutě nudí. Romance nebaví taky a závěrečné rozhodnutí jako pokus střelit tam nějaké to vážnější dilema nesedlo. Za úvod jedna, za herce druhá a za pár zajimavých scén z Milána půlka třetí. ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku komedia nabrala obratky s humornymi situaciami, ale neskor sa na tom polavilo a uz to nebolo to prave, ale stale to bolo zabavne. Takze je to slusna komedia, kde nebola nudza o humor a blaznive situacie, ktorych aj mohlo byt viacej. Obcas som sa pristihol, ze v nejakych usekoch filmu to nebolo zabavne, ale nudne. Tychto momentov bolo nepatrne mnozstvo, co sa da v klude prehliadnut pri tomto filme. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka talianského komika Renata Pozzettea, tak tento film považujem za jeho najlepší. Lepší dokonca ako "Bláznivé komédie", na ktorých spolupracoval s ďalším populárnym Talianom Paolom Villaggiom. "Nástrahy veľkomesta" sú plné uletených scén a podarených gagov, ktoré však časom akosi strácajú na svojej kvalite. *** ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapen, že je tento film i po tolika letech tak zábavný. Asi nebylo náhodou, že před nějakýma 20ti lety se u toho váleli smíchy děti, rodiče i prarodiče. Začátek je nadupaný výborným vtipem, a co je ještě milejší, že současné komedie něco takového málokdy nabízejí. Navíc snad jen na pár okamžiků dá film pocítit, že jde o tak starou záležitost. Jinak je to absolutně bez chyb a děsná prdel! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama