Reklama

Reklama

Věž smrti

Trailer 1

V hypermoderním komplexu Tower Sky právě probíhá vánoční večírek, na kterém se sešla vybraná smetánka z celé metropole. Dae-ho, manažer budovy a ovdovělý otec malé Hany, musel rodinnou sváteční oslavu narychlo odložit, aby se mohl starat o VIP hosty. Zato šéf hasičů Young-ki si konečně může užívat volna a trávit Vánoce se svojí ženou. Slavnost je v plném proudu a idylickou vánoční atmosféru dokresluje nádherný výhled na osvětlené velkoměsto a na helikoptéry, které kolem mrakodrapu pro vytvoření dokonalé iluze rozprašují umělý sníh. Když ale nečekaně dojde ke katastrofě, musejí Dae-ho a Young-ki sebrat veškerou odvahu, aby zachránili životy svých blízkých a tisíců ostatních zoufalých návštěvníků, které nemilosrdně svírá ohnivá náruč smrti. (North Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda těch kostrbatých pokusů o humor, které tam moc nesedí. Jinak by to byl takřka perfektní katastrofický akčňák. Korejská jinakost tu je ve velmi přijatelné míře, herecké výkony jsou velmi obstojné, kamera a celkový vizuál je božský včetně velmi kvalitního a burácivého prostorového ozvučení. Intenzivní, napínavé a trochu i dojemné. Žánrové blbosti a náhody v ději rád odpustím. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Tawo je podivným mixem potrhlé romantické komedie, při níž se všichni herci chovají jak nesvéprávní psychotici, ujíždějící na co nejvíce mimických grimasách, které donutí diváka přemýšlet nad normálností postav i když původní záměr byl nejspíše vyvolat nucenou roztomilost. Je pravda, že některé scény se opravdu povedly a dobře mě podavily(co se týče těch komediálních), ale snažit se mixovat klasický korejský humor a katastrofické drama v kterém se každý tváří jak Bruce Willis na LSD a jejich chování je přinejmenším podivné, nebylo dobrým nápadem. Co se dramatické části týče, efekty i hasičská akce byla dobře zvládnutá, přesto ve mě film vyvolal rozporuplný zážitek. 55 % ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Haeundae meets Towering Inferno. Z toho druheho si berie rovnake prostredie a starting-point pre zapletku, zial vaccsinu prebera z toho prveho, co znamena, ze sa vezieme presne na vlne korejskeho pohladu na katastroficky zaner, bez akehokolvek presahu, cisto zabavnym sposobom, plneho schematickosti, nelogickeho konania postav s megapovinnou vlnou patosu a opajania sa v epike. Pre korejcov mozno (aj vdaka vysledkom na trzbach) velmi zaujimave spestresnie vianoc 2012, pre mna osobne jednohubka s okamzitou dobou spotreby. 5/10. (EFM 2013) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já se moc omlouvám, ale po vcelku realisticky zobrazeném Dr. DMAT, kdy to sice bylo o lékařích, ale přece jen ti spolupracovali s hasiči a byl tam jistý vhled do jejich profese, mi tohle přišlo jako kopanec do břicha. Ve chvíli, kdy hasiči přibrali mezi sebe zoufalého tatíka, jsem to chtěla vypnout (protože to dává smysl nechat po hořící budově chlápka v kvádru, aby se mohl shledat se svojí dcerou; dalo se to přeci tak krásně vyřešit jinak – např. navigace hasičů v budově z venku, přece jenom to všechno v hlavě měl, ale ne, ono by to asi pak nebylo tak dojemné a vůbec). Nesmyslné chování postav, rozhodnutí hasičů, kteří vypadali jako banda amatérů… kdepak, na takové filmy mě neužije. Zbytečný vyděračský patos. Těšila jsem se na pěknou krizovku a její zvládání. Nakonec to bylo jen opakování mnohokrát (v Koreji) viděného – jakás takás romantika, nehodící se humor, dítě v ohrožení, těhotná v ohrožení, Bruce Willis na asteroidu, láska nade vše a všechno tak nějak asi omylem v jednom hořícím mrakodrapu. Prostě jsem se nechytala, nebavila, nezaujalo mě to. ()

jauzdu 

všechny recenze uživatele

Při čtení komentářů některých uživatelů nabývám dojmu, že jsme asi neviděli stejný film. The Tower je perfektně zpracovaný katastrofický film, který se drží klasických schémat, což vůbec není na škodu. Nápadité záchranné akce střídané vtipnými scénkami dělá ze snímku nadprůměrný biják a v rámci žánru jeden z top. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Postprodukce filmu trvala 2 roky. Důvodem je i fakt, že ve filmu je 1 700 digitálních a trikových záběrů. (Kritiq)
  • Režisér Ji-hoon Kim byl k natočení filmu inspirovaný jeho vlastní zkušeností. Když poprvé jako mladý viděl v Soulu mrakodrap, představoval si, jaký je to pocit, být v něm uvězněný. (Kritiq)
  • V den premiéry 25. prosince 2012 se prodalo 431 759 vstupenek, což znamená druhý nejlepší otevírací den v historii korejské kinematografie. První je s počtem 436 628 prodaných vstupenek film Zloději (2012). (Kritiq)

Reklama

Reklama