Reklama

Reklama

Věž smrti

Trailer 1

V hypermoderním komplexu Tower Sky právě probíhá vánoční večírek, na kterém se sešla vybraná smetánka z celé metropole. Dae-ho, manažer budovy a ovdovělý otec malé Hany, musel rodinnou sváteční oslavu narychlo odložit, aby se mohl starat o VIP hosty. Zato šéf hasičů Young-ki si konečně může užívat volna a trávit Vánoce se svojí ženou. Slavnost je v plném proudu a idylickou vánoční atmosféru dokresluje nádherný výhled na osvětlené velkoměsto a na helikoptéry, které kolem mrakodrapu pro vytvoření dokonalé iluze rozprašují umělý sníh. Když ale nečekaně dojde ke katastrofě, musejí Dae-ho a Young-ki sebrat veškerou odvahu, aby zachránili životy svých blízkých a tisíců ostatních zoufalých návštěvníků, které nemilosrdně svírá ohnivá náruč smrti. (North Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda těch kostrbatých pokusů o humor, které tam moc nesedí. Jinak by to byl takřka perfektní katastrofický akčňák. Korejská jinakost tu je ve velmi přijatelné míře, herecké výkony jsou velmi obstojné, kamera a celkový vizuál je božský včetně velmi kvalitního a burácivého prostorového ozvučení. Intenzivní, napínavé a trochu i dojemné. Žánrové blbosti a náhody v ději rád odpustím. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Užívateľ JFL píše "film natolik citově vyděračský, až doslova diváka znásilňuje". Moja riť zostala nepoškvrnená i po dopozeraní tohto filmu. To že film má emócie je zlé? Koľko amerických filmov ich má? Tawo je poctivo natočená katastrofická dráma, ktorá má všetko čo dráma má mať. Som až prekvapený ako sa Južná Kórea filmársky posúva vpred. Vizuálne efekty sú na vysokej úrovni a za ne by sa nemusel hanbiť ani samotný Emmerich. Všetky postavy sú sympatické, fakt som s nimi súcitil a k záveru sa mi do očí tisla i slza. Nie som nejaký mäkký, ale tento film ma naozaj naplnil a potešil. Pre mňa je to asi najlepší katastrofický (horiaci mrakodrap) film od Skleneného pekla a to len preto, že predsa len ústredná dvojica Paul Newman - Steve McQueen bola herecky presvedčivejšia. ()

Reklama

jauzdu 

všechny recenze uživatele

Při čtení komentářů některých uživatelů nabývám dojmu, že jsme asi neviděli stejný film. The Tower je perfektně zpracovaný katastrofický film, který se drží klasických schémat, což vůbec není na škodu. Nápadité záchranné akce střídané vtipnými scénkami dělá ze snímku nadprůměrný biják a v rámci žánru jeden z top. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jihokorejský remake Skleněného pekla se vyvedl o poznání lépe a mě osobně i více bavil. Náskok téměř 40 let je v tomto srovnání znát a promítá se hlavně do vizuální a akční stránky filmu, přičemž několik momentů je tu opravdu parádních, a pominuly nepovedený crash helikoptér, jakožto spouštěč katastrofických událostí, tak je to hodně dobré. Příběh má spád, a slušné tempo, ale nezvládá se vyhnout, vlastně i zbytečným, melodramatickým scénám. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Můj první film z korejského poloostrova. Jihokorejci si vytvořili vlastní skleněné peklo, akorád bez Steva McQuenna…. Tento film dokáže bez větších skrupulí konkurovat hollywodské produkci. I když mám k filmu nemalé výhrady, nezbývá mi než smeknout. Je vidět, že Jížní korea není zemí, kde se pouze pěstuje rýže a chytají ryby. Je to země silné ekonomiky, kde jsou peníze a peníze dnes tvoří jeden z hlavních pilířů filmového průmyslu..... Co mě na filmu vadilo, tak byli nesmyslné scény typické pro katastrofické filmy a na ty jsem tak trochu alergický. Korejská zarputilost si dnes zaslouží pouze dvě hvězdy. I když jsem se nenudil, tak to pro mě byla novější kopie starého dobrého Skleněného pekla. Filmu,kde příliš pozdě vypustili zásobníky s vodou ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Ji-hoon Kim byl k natočení filmu inspirovaný jeho vlastní zkušeností. Když poprvé jako mladý viděl v Soulu mrakodrap, představoval si, jaký je to pocit, být v něm uvězněný. (Kritiq)
  • Postprodukce filmu trvala 2 roky. Důvodem je i fakt, že ve filmu je 1 700 digitálních a trikových záběrů. (Kritiq)
  • V den premiéry 25. prosince 2012 se prodalo 431 759 vstupenek, což znamená druhý nejlepší otevírací den v historii korejské kinematografie. První je s počtem 436 628 prodaných vstupenek film Zloději (2012). (Kritiq)

Reklama

Reklama