Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Po druhém shlédnutí bez dabingu musím říct, že to nebylo zas tak špatné. Planeta, jejíž radiační prstence omlazují, s tím přece může být docela sranda - zvláště, pokud se ženským členkám posádky zpevní prsa a Worfovi naroste na obličeji jebák velikosti mexického dolaru (akorát je nechutně růžový). A rebelující Picard v koženici a tahající nepozorovaně ve tři ráno arzenál schopný vymazat z povrchu velkoměsto tomu skutečně nasazuje korunu. Dočkáme se taky dalšího dílu telenovely Poradkyně a Jedničky... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten díl se zrovna dvakrát nevyvedl. Oproti předchůdci působí tak nějak chudě a to jak vizuálně, tak i příběhem. Jakoby to byla prodloužená epizoda seriálu, do které přidali pár lepších speciálních efektů navíc. Jinak je téma této epizody přízemní, vzhledem k tomu, že mají tvůrci k dispozici cel galaxie až slabé. Chudým dojmům nenapomáhají ani stavby, které zde působí až nápadně seriálově a odfláknutě, prostě z nich je patrné, že tam na tu loukou ty kusy kulity někdo nanosil chvíli před natáčením. Podle toho by se asi film soudit neměl, ale ono to zde má taková vliv, že to jinak nejde. A celkově film působí tak nějak pateticky, jakoby tvůrci považovali film za poslední Star Trek všech dob. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ufffffff..tohle se hodně těžko hodnotí,protože i když je to ve vedení příběhu tak trochu odlišné od ostatních novogeneračních trekových filmů-v myšlenkovém základu se Vzpoura od principů a ducha Star Treku něják neodklonila.........Je tu poznat nejspíše nižší rozpočet a trochu kostrbatější scénář(převážně v akčních pasážích)-nadruhoustranu-zvýšená koncentrace humoru, trefných hlášek a možnost zase o kousek blíže poznat jednotlivé postavy(z jejich osobnější stránky) dělají z filmu docela zajímavý, zábavný a chutný guláš...............PS:Možná bych měl tendenci dát "jen" tři hvězdy ale na málokterou ženskou je tak hezký pohled jako na sexy poradkyni Troi střílející z té velké bouchačky :D :D ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Vzpoura by si zasloužila o trochu více lepší výpravu, protože to i na velkém plátně působilo jako dvojepizoda z TNG. I tak si myslím, že Frakes si s tímto filmem ostudu neudělal...je to takový oddych mezi Prvním kontaktem a Nemesis. Taky poslední Star Trek s Picardovou posádkou, který u nás běžel v kinech. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že tento film, velmi a silně (což mi nevadí) připomíná nějaký ten dvoudíl z TNG a působí (opět, nevadí) docela televizně. Možná, až poněkud levně na kinofilm. ST V, by mohl vyprávěti, heh. V podstatě volné pokr. 4.dílu, 3.s., ´´Kdo pozoruje pozorovatele´´. Ne, že by Goldsmithova hudba nebyla v předchozím filmu nadprůměrná, ale já mnohem více žeru ost ze ST IX. Pěkných 3,5. Kryton to vystihl. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • V některých scénách musel nosit Jonathan Frakes, představitel Rikera, falešné vousy, protože se již oholil pro scény, ve kterých postava vousy nemá. (mirliflore)

Reklama

Reklama