Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sci-fi pohádka pro děti do 15ti let. Provedení spíš televizní, než filmové a místy spíš jako ze sedmdesátých než z devadesátých let. Neusnul jsem sice u toho, ale parkrát jsem to přerušil kvůli lákavějšímu hraní hry na mobilu a podruhé bych si to už nepustil. A McDowell nijak nezaválel, taky nemohl, s takovým scénářem... ()

bartias 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to už dnes zastaralá podívaná s primitivními triky i zoufale neakčními a nedramatickými bitkami. Tvůrcům ale přísluší hvězdička k dobru za povedený pokus svést dohromady starou generaci s tou novou, kapitána Kirka s kapitánem Picardem. Fandové si užijí i humorné scény, ve kterých android data poprvé testuje emoční čip. Pokud vás Star Trek zajímá a baví, sedmý film zůstává i šestnáct let po svém vzniku pozoruhodnou podívanou, i když nemá náboj Khanova hněvu a jemu podobných. 7/10 ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Označení "roztažená epizoda seriálu" na tenhle film pěkně sedí, minimálně co do (ne)nahuštěnosti děje, který je je hodně jednoduchý a do těch standartních 45 minut jedné epizody by se dozajista vešel, zejména pokud by se vystřihla většina pasáží z Nexu, protože tam film neuvěřitelně zpomalí. I ten námět sedí spíš na epizodu, kde by to bylo jasných pět, ale na film je to málo. Filmovou stopáž by si tak zasloužily spíš některé epizody (třeba Yesterday's Enterprise nebo i Conspiracy, jejíž děj nakonec bohužel vyšel do ztracena...). I jako crossover to mohlo být lepší, ale i přesto všechno mám tenhle film ráda: scéna zničení Enterprise D, úvod na Enterprise B, Datův emoční čip.... je taky vidět, že filmový rozpočet Enterprise sluší. Možná ne na první pohled, ale rozhodně nápadná je změna atmosféry ve scénách na Enterprise D. Je to jiné než v seriálu, na lodi jakoby nefungovalo osvětlení, všechno světlo je od nějakého slunce, hodně stínů... oproti seriálu temnější, ponurejší. A to si lidi myslí, že se Star Trek přiklonil temnějšímu pojetí a většímu podílu akce až s příchodem JJ Abramse. Ne, začalo to už tady a pokračovalo skrze ostatní filmy s posádkou Nové generace, akorát to není hned tak nápadné, protože děj pořád hodně připomíná seriálovou epizodu. 8/10 ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Star Trek Generations mi neprišiel taký dobrý ako predošlý, ale určite sa dalo na čo pozerať. Je to menšia zmena preorientovať sa na novšie postavy a nových hercov, ale zo Patricka Stewarta mám radosť, no černoch z čelenkou cez oči mi až tak nesedí. Dej bol priemernejší ako som čakal, sam tam ma to mierne nudilo, no zopár scén sa vydarilo. Pád Enterprise na planétku bol úžasný a zopár akčnejších scén bolo tiež vydarených. Efekty sa každým dielom zlepšujú a ja sa už neviem dočkať ďalších ST. 70% ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, stává se ze mě nebezpečný kříženec obou ras fanoušků. Nevím jestli je to dobře, každopádně tenhle... jak tomu říkají... Star Trek má něco do sebe. Zahrnování technickými pojmy a frajeřinky jako prostřelení štítů použitím střel o stejné frekvenci mě dost bavily, CGI nebylo vůbec špatné. Co zůstává Star Treku jako velká bota na kole jejich závoďáku je třesení kamerou k vyvolání iluze nestabilní podlahy a absurdně vypadající přestřelky. Hvězdičku filmu srazil trochu Nexus, ale hlavně "epická" bitva dvou kapitánů proti Soranovi, která se očividně ohlíží na pokročilý věk všech přítomných. Zůstává tak jasný fakt, že je to jeden z těch Star Treků, které, jakožto čistokrevné hvězdné sci-fi, mají potenciál ale na kolena je sráží jak hloupě v akci vypadají... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu se mihne i Whoopi Goldberg, ale není zmíněna v titulcích. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 24. března do 9. června 1994 v Kalifornii, Nevadě a Arizoně. (Varan)
  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)

Reklama

Reklama