Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Tak a máme tu 9.celovečerní film o Star Treku. (již třetí s Picardovým týmem). Asi už nemá cenu zde psát jak moc jsem velký fanoušek ST. Psal jsem to v předchozím filmu První kontakt. Oproti tomu filmu je zde určitý pokles. Ale jako velký fanoušek ST jsem ho moc nezaznamenal a u tohohle filmu jsem se rovněž bavil od začátku do konce. Byl tu zajímavý příběh, který byl hodně jednoduchý a to platí i o scénáři, že to nebylo úplně nějak moc nápadů, ale to mi nevadilo. Někteří tento film nazývají docela nudou, ale já se jím divím. Máme tu opět skvělý tým. Herci mě bavili opět. Picard tu byl skvělý jako vždy, Riker se dokonce oholil, což byl nezvyk, ale pohoda. K tomu Geordy, skvělý Dat, Crusherová a Diana. Nepřítel byl docela zajímavý, když byli teda lepší. Akce je tu docela dost a je výborně natočená. Lod enterprise si zde užijeme dosyta – je zde dost záběrů na ní. Hudba od skvělého Jerryho Goldsmitha byla opět dokonalá, v předchozím filmu byla o stupínek lepší, ale to neznamená, že jsem si ji zde neužil. Celkově to bylo jakoby trochu mírně pojato. Docela odlišný příběh, ale neměl jsem s tím žádný větší problém. Nebylo to sice už tak poutavé jako První kontakt, ale tu 5* jsem nakonec dal. Žádnou chybu to přece nebylo, mě jako vášnivému trekaře to bohatě stačilo. Takže další shlédnutí určitě zas někdy bude. Spokojenost, není co, bych už dodával. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení by to měl být nejhorší startrekovský film s Picardem. S tímto však zcela nesouhlasím. Nedosahuje tedy kvalit Prvního kontaktu, dokonce se mi zdá, že se o to ani nesnaží a tvůrci šli trochu jiným směrem, ale přesto se jedná o jeden z těch lepších Star Trek filmů. Příběh je zajímavý, je perfektně nadávkován prostor pro všechny postavy, kdy nejvíc prostoru mají nejlepší postavy, při tom na ty méně zajímavé se nezapomnělo. Prostě prima zábava. ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

Po Borgoch mierny úpadok v dynamike, možno aj v efektoch ma minútu (dej sa odohráva pol na pol v kozme a planéte), zato však snímka nesie hlbokú myšlienku bytia, čo je vo mne vzbudzuje kladný pocit otvorenosti mysle scenáristu. Ďalší "BEZKIRKOVSKÝ" ST v poradí II celkovo IX si u mňa drží hodnotenie ako ST VIII. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Star Trek: Vzbura" (Star Trek IX: Insurrection) je v poradí deviaty celovečerný film z americkej sci-fi série Star Trek. Zároveň je to tretí snímok, v ktorom vystupuje posádka vesmírnej lode USS Enterprise (NCC-1701-D). Premiéru mal jedenásteho decembra roku 1998. Kapitán Jean-Luc Picard je nútený sa vzoprieť rozkazu, ktorý je v rozpore so smernicou Spojenej Federácie Planét. Odmietne splniť príkaz násilne vysídliť niekoľko stoviek obyvateľov malej planéty, len preto, že je to vraj v záujme miliárd občanov Federácie. So svojou posádkou sa vzbúri a postaví sa na stranu mierumilovnej populácie Ba´ku, ktorá sa stala obeťou zákernej hry mocných, čo prahnú po zdroji večnej mladosti, ktorý je na ich planéte. V spravodlivom boji sa rozhodne čeliť celej Hviezdnej flotile. **** ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Slusny diel ale nikdy ma uplne nenadchol. Hlavna zapletka je taka klasicka Star Trekovska s moralnym ponaucenim. Ale prilis strhujuco alebo nejak osudovo nepôsobi. Vlastne na tom, co chcel urobit zaporak ani nebolo nic extra zle. No a okrem toho tu ma väcsi priestor uz len Datova linia, kde s malym chlapcom znova rozobera svoju snahu stat sa clovekom. A to mi dost vadilo, kedze Datovi odstanili emocny cip a znova sa spraval ako v serialy. Tomu hovorim krom spät. Na druhej strane sa mi pacilo, ze sa Riker a Troi dali znova dokopy alebo La Forgeova linia s očami. Bohuzial Worf tu bol len za komicku figurku a doktorka len liecila ludi. Na to jak je hlavna zapletka jednoducha, tak film dost akutne postrada dostatok vedlajsich linii. Siedmy diel mal podobne priemernu hlavnu zapletku, ale vynahradili to vedlajsie linie. Akcne sceny mi nepripadali tak napadite ako v minulom diely. Najviac prachov sa evidentne vrazilo do vystavby tej dedinky a interieru lodi. Par prestreliek v skalach a dve vesmirne bitky pôsobia dost tuctovo. Takze vysledok je za takych 6 s prihliadnutim k tomu, ze to je Star Trek s mojimi oblubenymi postavami, tak 7/10. Proste najslabsie filmove dobrodruzstvo s Picardovou posadkou. Ale napriek skôr negativnemu komentaru si to urcite este niekolkokrat pozriem. Videl som to v kine, mam 2 diskovu SE ediciu DVD a ked sa stane zazrak a vyjde to u nas na blu-ray, tak si kupim aj ten. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Televizní premiéra se měla odehrát 16. 9. 2001, ale kvůli útokům na Světové obchodní centrum byla odložena. (Martin00x)

Reklama

Reklama