Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělej skvělej skvělej film. Něco tak napínavýho a promyšlenýho jsem snad neviděl. Vemte si že v tomhle filmu nenajdete zádrhel!!!!!!!!!!!!! K tomu přičtěte skvělé výkony všech a superskvělého Brada Pitta a máte film na který se jen tak nezapomíná. Z celého filmu naprosto čiší režijní styl a ujetost Terryho Gilliama (zvlášť v budoucnosti tam se Terry vyblbnul) no a ten konec!!! Někoho zklame někoho ne (patřím k té NE skupině) ale vlastně to mohlo skončit jedině tak. Prostě celý tenhle film obrovsky zapůsobí, jen by mě zajímalo jak by to dopadlo kdyby použili Terminátora. :-) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film. Výkony jsou jednoznačně velkolepé. Bruce Willis mne překvapil. Nikoho jiného si v jeho roli nedokážu představit. Je dokonalý jak v použití řeči a těla, tak v zabarvení hlasu. Zvládne vypadat nebezpečně, extrémně zranitelný a nemocný současně. Výkres postavy je poutavý a v jednom momentu začnete věřit, že by mohl být opravdu duševně nemocný a že vše kolem je součástí jeho halucinací. Film jako celek je krásně poskládán a je jedním z nejlepších sci-fi (dokonce bez třpytivých efektů). ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Ako mladý chalan optimisticky hľadači do budúcnosti som sci-fi žáner žral, no teraz, keď viem, že to bude stále len a len viac na prd, ulietam skôr na fantasy - ale to len tak na okraj, s výsledným hodnotením to má pramálo spoločného. Čo ma tak prinútilo dať filmu priemerné tri *? Pravdu povediac, sám neviem, proste mi tento film nič nedal, no verte mi, že mi to je skutočne ľúto. Nepopierateľne ide o majstrovský film, skvele natočený, napísaný a hlavne zahraný (Brad Pitt dokázal, že patrí medzi najlepších charakterových hercov nielen tejto generácie, nech si vraví kto chce, čo chce), no jednoducho ku mne prehováral jazykom, ktorému som nerozumel. Škoda, možno keď si to pozriem ešte raz... PS: POMO ho tu prirovnával k Vertigu, čo je viac ako irónia, pretože ani ten film ma vôbec nechytil. Na rozdiel od Dvanástich opíc ho však nepokladám ani za príliš dobre napísaný, ani za príliš dobre zahraný a jediné, čo ma na ňom dorazilo bola réžia pána Alfréda... Neviem, niektoré filmy mi proste nie sú súdené. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Geniální sci-fi flák, jak to mám rád (nevyhnutelnost osudu, cestování v čase). Gilliam vykouzlil nádhernou atmosféru a fascinující dějový propletenec mnoha interpretačních cest i silného příběhu zároveň. Stačí, aby zazněl ústřední hudební motiv, a schíza přelézá z hlavy Jamese Colea do hlav diváků. Precizní práce. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy nám dokážu sprostredkovať intelektuálny zážitok a niektoré emocionálny. 12 Monkeys je nositeľom oboch týchto parametrov, pričom každý z nich prezentuje v ukážkovej forme a vo finále ich sklbuje do dokonale harmonického tvaru. Tvaru, v ktorom sa dá aj pri desiatom zhliadnutí nájsť niečo nové, a ktorý sa tak stáva klenotom sci-fi žánru. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Bruce Willis tento snímek natočil za výrazně nižší honorář, než by si mohl normálně říct. Důvodem byl jeho zájem o spolupráci s Terry Gilliamem. Willis vlastně pracoval zadarmo, honorář dostal až po nasazení filmu do kin. (don corleone)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama