Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Marius 

všechny recenze uživatele

Dokonalosť sama a pre mňa najlepší film aký som kedy videl. Nespočetné množstvo interpretácií a symbolov zaručuje že film nenudí ani na n+prvé zhliadnutie. K tomu si pripočítajte životný výkon Bruca Willisa, výbornú Madeleine Stowe, absolútne uleteného excelujúceho Pitta a pre mňa najprekvapivejší koniec vo filme (schválne kto z Vás by nechcel vidieť .........?). Perfektná fatalistická atmosféra a zaujímavá práca s kamerou (blázinec) Povinnosť (nielen) každého sci-fistu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ajaj, prvýkrát som dal hodnotenie za štyri, no po druhom zhliadnutí filmu by som pridal ešte ďalšie štyri! Ozaj film, ktorý treba vidieť dvakrát pre pochopenie. K hodnoteniu, mohol by som ho vychváliť do nebies, no len by som sa opakoval, hádam len napíšem, že herecky ma priam ohúril ozaj šialene hrajúci Pitt. Jednoznačne jeden z najoriginálnejších pohľadov na budúcnosť a cestovania v čase. 100%. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

12 opic je film, u kterého superlativ "geniální" není jen frází, nýbrž skutečným přívlastkem. Jak jinak totiž popsat příběh tak chytrý, sofistikovaný, smysluplný a ucelený zároveň? Vyprávění je natolik hutné, že k jeho plnému vstřebání je třeba víc, než jen jedno zhlédnutí. Jeho podařeným aspektem je také moment, kdy hl. postava začne zcela obracet názor na své vlastní myšlení, čímž vzbuzuje pochyby i v divákovi a vybízí ho aktivnímu domýšlení alternativ příběhu. Další pevnou oporou jsou excelentní herecké výkony (bože můj, Pitt!) a třešnička na dortu v podobě ústřední melodie, která se automaticky asociuje ke skvělé dramatické a lehce šílené atmosféře... 10/10 ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí asi těžko pochopitelný, ale tím víc přitažlivý Sci-fi. Jeden z nejlepších v daném žánru a pokud budu hodně přísný, tak nejlepší ! Brad Pitt a Bruce Willis opravdu vynikající. Nejlepší je ovšem jedno zdejší hodnocení, pro jehož stvořitele je příběh "předvídatelný" a Brad Pitt "předstírá že hraje". No to je teda pěknej úlet :) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jo, když film končí začátkem, Brad Pitt šilhá a Bruce Willis polyká pavouky, tak je má divácká spokojenost zaručena. Rozhodně bych řekla, že Terry ve své vrcholné formě, protože přesně a promyšleně dávkuje normalitu, nenormalitu, surrealismus, snění a vše mezi tím. Líbí se mi fanouškovská teorie, že epidemii přežilo jedno procento zemské populace a zhruba jedno procento zemské populace trpí schizofrenií, tak že prý jestli to spolu nesouvisí a jestli proto nevypadá budoucnost tak, jak vypadá. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • V januári 1996 bola spoločnosť Universal zažalovaná architektom Lebbeusom Woodsom za použitie jeho ilustrácie z roku 1987 vo filme bez povolenia. Súd rozhodol, že miestnosť zo scény, kde je Cole (Bruce Willis) vypočúvaný na stoličke visiacej na stene, plagiovala Lebbeusovu prácu. Universal mu musel zaplatiť šesťciferné odškodné. (Arsenal83)
  • Hoci sa to nikdy neuvádza ani vo filme, ani v scenári, podľa výstrižkov z novín na stene v podzemnom sídle vedcov sa vírus, ktorý vyhladí väčšinu ľudstva, nazýva „CZT“. (Arsenal83)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama