Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Marius 

všechny recenze uživatele

Dokonalosť sama a pre mňa najlepší film aký som kedy videl. Nespočetné množstvo interpretácií a symbolov zaručuje že film nenudí ani na n+prvé zhliadnutie. K tomu si pripočítajte životný výkon Bruca Willisa, výbornú Madeleine Stowe, absolútne uleteného excelujúceho Pitta a pre mňa najprekvapivejší koniec vo filme (schválne kto z Vás by nechcel vidieť .........?). Perfektná fatalistická atmosféra a zaujímavá práca s kamerou (blázinec) Povinnosť (nielen) každého sci-fistu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to jen reklama, pane Cole. To znamená, že vám nechtějí nic důležitého říct." Kdybych byl vybrán jako ideální dobrovolník k cestování časem do minulosti, tak bych osouložením jedné doktorky, meditacemi s dvanácti opicemi a nakrájením jednoho Jeffreyho hravě dokázal změnit budoucnost, i když to prý nejde. Cole na to však nemá pořádné koule, ale za to dokáže do svého dramatického pátrání vpašovat nejeden zábavný moment a to já umím ocenit. Na druhou stranu je to celé na mě příliš chytré a to nemohu ohodnotit jinak než ztrátou hvězdy. Na mě se totiž nikdo vytahovat nebude, protože já jsem nejchytřejší v galaxii a navíc umím dokonale potlačit své ego. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Perfektní, inteligentní, teď už dá se říct kultovní sci-fi s dobrými hereckými výkony a perfektním scénářem. Film, který vás donutí přemýšlet a který nestačí vidět jen jednou. Troufám si říct, že je to možná jedno z nejlepších sci-fi všech dob. Smekám před Terrym Gilliamem a tímto jeho téměř dokonalým dílem a jednoznačným vrcholem kariéry. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Willis ve své nejlepší roli kariéry zapomněl na své herecké manýry a odhodil svůj úsměv č. 1. Mimořádný film s geniálně vymyšlenou zápletkou a dechberoucím koncem. Ani na chvíli se divák nenudí a jeho mozkové závity pracují na plný pohon. A tak jedinou slabinou zůstává brutální přehrávání Brada Pitta, které mi kazí dojem z filmu. Děkuji ti filmový bože za Terryho Gilliama. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

nejenže to má výborný herecký obsazení, ale ty herci i úžasně hrajou, i když tam Brad Pitt nehraje hlavní roli, tak hodně vyniká a předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů, možná vůbec nejlepší, to samý se dá říct i o Bruce Willisovi, kterej je ale hlavní postava, takže je daleko víc vidět a může se i projevit víc. Terry Gilliam natočil inteligentnií thriller s perfektním zápletkou a výborným koncem, tim nechci říct že to má jenom dobrej konec, protože celej film je dokonalej ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Brad Pitt byl obsazen jako ještě relativně neznámý herec za nízký honorář, nicméně po uvedení 12 opic do kin stihl natočit tři základní filmy, které z něj udělaly hvězdu první kategorie. Mimo jiné šlo také o snímek Sedm (1995). (don corleone)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. prosince 1995 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno