Reklama

Reklama

Sněhová královna

  • Rusko Sněžnaja koroleva (více)
Trailer 2

Animovaný příběh natočený na motivy světoznámé pohádky od Hanse Christiana Andrsena. Sněhová královna uvalí na zemi kletbu a všude zavládne nekonečná zima. Neutichající polární vítr ochladí lidská srdce a z nich se vytratí všechna radost. Děvčátko Gerda spolu s fretkou Lutou a skřítkem Ormem se vydají na dlouhou cestu do paláce Sněhové královny, aby zachránili jejího bratříčka Kaye a navždy vysvobodili zemi z věčného sněhu a mrazu. (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (46)

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá 3D animácia, ktorá je podporená aj dobre vyskladaným príbehom. Tradičný Andersenov námet je mierne okorenený o prvky, ktoré si pýta dnešné publikum - akcia, humor, sentiment - a tie sú tiež dobre zvládnuté. Nadupaný záver vytvára ešte hodnotnejší zážitok. A v porovnaní s americkou verziou - Ľadové kráľovstvo - ruský animák určite vyhráva. Nemôžem sa ubrániť dojmu, že animák bol šitý čisto na zahraničný trh, dokonca na ten nakonkurenčnejší - ani nie animáciou, ale celkovým americkým poňatím dnešných 3D animákov; nebyť titulkov v azbuke, ani by ma nenapadlo hádať ruský pôvod. ()

hepi_ 

všechny recenze uživatele

Nemá zmyslel porovnávať túto rozprávku s Frozen. Je to ako porovnávať jahody s hruškami. Rozprávka ako celok ujde. Bol som na tom v kine s päť ročnou neterou a miesta mi sa bála. A boli to práve tie pasáže, na ktorých zrejme autori čakali inú reakciu. Hudba bola nevýrazná a animácia bola slabá. Obsahovo však nad priemer_láska, priateľstvo, humor 60% ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Do tohoto animáku jsem viděl pouze jeden ruský animák a to byla neskutečná sračka takže hodně velké zlepšení. Bohužel filmu chybí humor a vtipné postavy (ten trol mě vtipný nepřišel, ale děti do 7 let budou nadšené) a i dialogy a některé scény váznou. Například král co chce rozřezat Gerdu dat půlku svým dětem a nakonec radš podpálí vlastní zámek než, aby se dělil je velký úlet i na animák nemluvě o psycho ženské a jejími květinami . Nejvíce zde zamrzí hudební stránka, která nic nenabídne jediná ukázka jakéhosi songu přijde až na konci. 60 procent takový Frozen nabídl daleko lepší zpracování. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jeden animovaný ruský snímok s názvom "Snehová královná" som už videl. Natočil ho v roku 1957 režisér Lev Konstantinovič Atamanov. Po viac ako siedmych rokoch sa mi dostal do rúk rovnomenný animovaný ruský film. "Snehová kráľovná" z roku 2012. Oba tieto snímky sú filmovou adaptáciou literárnej predlohy známeho dánskeho rozpravkára Hansa Christiana Andersena. S verziou z roku 1957 som bol veľmi spokojný, takže som jej dal štyri hviezdičky. Novšie spracovanie z roku 2012 ma už tak moc nebavilo, ale tri hviezdičky si zaslúži. *** ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tahle Sněhová královna je hodně poupravená klasika od H. Ch. Andrsena. Kay a Gerda už tu nejsou kamarádi, nýbrž sourozenci, tak to bych ještě skousl. Ovšem do děje přidaní troll s mluvící lasičkou ve stylu Madagaskarů a podobných filmů, tak to je už moc. Chápu, že jsou tu úmyslně přidaní, aby rozveselili děti a zároveň okořenili děj, ale mě se to prostě nelíbí. Naopak to dělá tuhle klasickou pohádku i pro dospělé hodně dětskou. Ovšem dětem se to podle mě může hodně líbit. Převážně ta animace, která je krásně barevná. [792. hodnocení, 44. komentář, 59%] ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama