Reklama

Reklama

Nemocnice Parkland

  • USA Parkland (více)
Trailer 1

VOD (1)

22. listopad 1963. Prezident John F. Kennedy byl zavražděn. Hrstka obyčejných lidí se ocitla v nanejvýš neobyčejné situaci. Film NEMOCNICE PARKLAND prostřednictvím očitých svědků rekonstruuje události tohoto tragického dne. Mladí lékaři a sestry z nemocnice Parkland. Tajná služba. Kameraman, který celou událost natočil. Bratr Lee Harveyho Oswalda. A ochranka samotného JFK. Právě od těchto na první pohled nenápadných postav se odvíjí šílený, strhující a silný příběh jedné z nejdiskutovanějších událostí historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (72)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

1 a 3 dny, které se udály po atentátu na Kennedyho v Dallasu. Režijní debut Petera Landesmana plný vypjatých situací v podání známých i méně známých herců a plný zajímavých informací z pozadí neblaze známé události, které mě nenechaly ani na chvíli vydechnout. P.S. Vůbec by mě nenapadlo, že rakev s ostatky prezidenta nemohli dostat do letadla... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající hraný dokument, který od začátku do konce působí velmi autentickým dojmem a je určený hlavně divákům, jimž téma JFK nedá spát. Postav je hodně, žádná není hlavní a téměř každá má nějaký svůj moment, řada scén je pekelně silných a oceňuji, jak scenárista a režisér dokázal vybalancovat truchlivě patriotistickou náladu filmu tak, že (alespoň na mě) nepůsobila lacině a neměl jsem pocit, že by mě citově vydírala. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $653,651Tržby Celosvetovo $1,409,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $287,100 //počet predaných kusov 20,729Tržby za predaj DVD v USA $474,329 //počet predaných kusov 46,141║ jednoznačne zaujímavý doplnok k udalostiam okolo atentátu na JFK, herecky výborne zahrané, má to silnú dobovú atmosféru /90%/ ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Film nestráca čas a už v počiatočných scénach (cca15min) hodne využíva archívne zábery,ktoré existujú od návštevy JFK v Dallase.Zároveň sa tvorcom podarilo vierohodne prepojiť tieto zábery s tými hranými bez rušivého efektu.Prvá polovica mala citovú šťavu,bola s tých lepších,kde prím hral patričný chaos,hodiaci sa zmätok i samotná akcia.Obsadenie sa z môjho pohľadu skladá z veľa neznámych hercov,ktorý týmto dodávajú oveľa autentickejší pocit z filmu.Ak sa vám niektorá z hlav.postáv zapáči,neobľúbte si ju!Budete sklamaní.I napriek tomu,že každá postava je dôležitým článkom,má svoju úlohu,svoj cieľ a zámer, ani jedna z nich nie je dominantnou postavou a ani jednej nie je venovaný dostatok priestoru a nie je uprednostňovaná.Pre všetkých fanúšikov takejto tematiky a fajnšmekrov aj konšpiračných teorií je povinnou jazdou a docela fajn jednohubkou. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na téma Kennedy a Dallas už bylo natočeno spousta filmů a ještě více dokumentů. Proto mne tohle dokumentární drama zaujalo a chtěl jsem jej vidět. Již od prvních minut však sledujeme představení sice ve skvěle udělaných dobových kulisách, které je však spíše ochotnické. Snad tomu napomohla hromada neznámých (a mně nesympatických herců) - Billyho samozřejmě vyjímám - nebo zoufalá si nepodobnost hlavních aktérů tohoto dramatu (Oswald, JFK, Jacqueline atd.. Zprvu si kameraman držel odstup a z hlavních hrdinů zabíral často jen vlasy, bradu, kousek tváře... Po atentátu se jakoby odhodlal a začal herce zabírat víc. Je škoda, že štáb nenašel herce více podobné svým historickým protějškům, protože si myslím, že zrovna u JFK jehož tvář zná každý je to zásadní. Tohle ale není jen moje jediná výhrada. Hlavní výhradu mám k nedramatičnosti tohoto drama. marně se herci tvářili šokovaně, zkroušeně, marně předváděli pláč a obrovský smutek ze smrti milovaného prezidenta... Marně drsní hoši z tajných služeb mhouřili na každého podezíravě oči a pevně svírali své bouchačky... Nikomu jsme to nevěřil. A to je zásadní. Umím si představit ten šok veřejnosti po výstřelech, umím si představit ten šok v prezidentské limuzíně kdy Jacquelin držela hlavu manžela při šílené jízdě do nemocnice, umím si představit i ten šok ve špitálu když se dozvěděli, že jim tam vezou postřeleného JFK... šok v Air force one, kdy museli vyšroubovat sedadla aby se do letounu vešla rakev s ostatky... Ale i když jsem se snažil, film působil jako studený psí čumák. Vše bylo hrané a špatně hrané. Myslím si, že když já to takto vnímal, pro Amíky muselo být takto ztvárněné drama mapující poslední okamžiky jejich ikony ještě otřesnější... Tři nahrané videopásky. * * * ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený k 50-temu výročiu od spáchania atentátu na J.F. Kennedyho v Dallase. (peiton)
  • Nemocničné scény pre drámu Parkland boli natočené v nemocnici v Austine, ktorý bol akoby "dvojčaťom" Parkland Memorial Hospital. (peiton)
  • Ochranka JFK (Brett Stimely) používá útočné puška M1A1, ale tyto byly poprvé nasazeny v boji až v roce 1965. Vzhledem k tomu, že takové zbraňe se nejprve zkouší v armádě a až poté u ostatních složek. Je tak nepravděpodobné, že by je používali již v roce 1963. (JohnSmith)

Reklama

Reklama