Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

argenson 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem Velký bazar miloval a mlátil se smíchy. Dneska už se jenom usmívám, zato si beru příklad z Michela Galabru. Ten jeho způsob otvírání účtů, kdy si nalejval stále větší a větší panáky používám taky:-) Na rozdíl od jiných dětsky nostalgických vzpomínek se na tohle podívám kdykoliv a rád. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Komunisti jásají, a demokraté, prosím, nekamenujte mě, ale tenhle letos 38 let starý film ukazuje dnešní českou (kapitalistickou) ekonomiku a její problémy v plné nahotě. "Je tu konec měsíce, pánové. Nikdo nemá ani floka, takže lidi budou krást jako straky." Ukázka například pro tvůrce filmu Benga v záloze, že i nadsázka umocněná na druhou může být vtipná. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ovládla ma neprimeraná zvedavosť, za ktorú som bol primerane potrestaný. S chlapcami zo skupiny Les Charlots som už nejaké filmy videl a nádej, že uvidím niečo zábavné vo mne ešte tlela. Stačila slabá polhodina a bolo mi jasné, že tento film snažiaci sa o srandu za každú cenu ma nielenže nezabaví, ale nadobudnem presvedčenie, že ho Claude Zidi ani nemal nakrútiť. Ale to by bolo odo mňa sebecké, veď 82 % spokojnosť nie je na zahodenie. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Provinční živnostníček Emil se rozhodne zachovat svůj malý obchůdek a vytvořit tím konkurenci pro nově postavený supermarket. Je to sice trochu naivní snaha, ale přijmutí čtyř vychytralých lemplíků s neustálou touhou škodit přinutí obra brát vřeštícího trpaslíka vážně. Zvlášť když chlapci dokážou bez větších problémů pomocí rafinovaných fint přemístit zboží z ohromného supermarketu do Emilova malého obchůdku. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Partyzánský odboj skupiny nedůvěryhodných (nicmoc)fachčenků proti válečné mašinérii jednoho supermarketu. Jedni z mojích nejoblíbenějších komiků se opět ujali řemesla. A davové šílenství při honu za čuníky mi přišlo až naturalisticky věrné v porovnání s honbou dnešních seniorů a seniorek prorážejících košíkem dav při cestě za pokladem = kuřetem v akci. 80%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Motorka, kterou ukazuje Emile ve své prodejně je Kawasaki model 900 Z1. (Stocki)
  • Taliansky a grécky preklad názvu filmu pôsobil dosť zmätočne "5 matti al supermercato", respektívne "Oi 5 Charlot sto megalo panigyri", čo znamenalo v preklade 5 bláznov v supermarkete, ale skutočný hlavní hrdinovia boli iba štyria. (Raccoon.city)
  • Když Émile (Michel Galabru) půjčí Gérardu (Gérard Rinaldi) „vyladěnou“ motorku na vyzkoušení, začne se o něco málo později nahánět se dvěma policisty. Při tom narazí bokem do domu a ulomí pravý blinkr. V následujícím záběru, a po zbytek honičky, je však blinkr v pořádku. Na konci honičky je blinkr opět uražen, přesto že už k žádné odpovídající nehodě nedošlo. (pjotri)

Reklama

Reklama