Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

Koocik 

všechny recenze uživatele

Zidi ty komedie ("božské" komedie) prostě umí a tahle je opravdu skvost. Parádní film, který mohu shlédnout nespočetněkrát a stejně mě nepřestane bavit. Nejlepší film s Les Charlots, no ikdyž to většina jejich filmů je skvělá. Jediná nevýhoda je to, že pokaždé při tom filmu dostanu obrovský hlad a chuť na něco dobrýho, když tam vidíte, jak se tam žere a pijou samé dobroty :D ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Pro mě takový praotec bláznivých komedií (s Blázny ze stadionu či Bažanty, kteří jdou do boje coby pramáti). Jako dítěti se mi to líbilo moc, ale ani po létech, poněkud překvapivě, se mi to nezdá tak pitomé, jak bych čekal. To, o čem přemýšlíme dnes, řešili blázni už tenkrát, kdy jsme ani pořádně netušili, co to konzum je. A malý poznatek: na děti to bezvadně funguje pořád. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Velký bazar je další skvělou francouzskou komedií, jejíž humor je sice úplně praštěný, ale opravdu vtipný. Už od první minuty jdou za sebou jedna vtipnější scéna než druhá. Tento film má ale bohužel jednu velkou chybu - scény se často opakují a některé jsou ještě navíc až přemrštěně dlouhé. Samozřejmě, že scény s vykrádáním obchodu byly opravdu vtipné, ale celkově jich bylo prostě moc. Stejně jako scén s motorkama. Tyto scény byly až příliš dlouhé na to, aby opravdu vyzněly tak, jak měly, a navíc byly tak časté, že už jsem se ke konci jen občas usmála. Velký bazar je skvělá komedie, ale pět hvězdiček ode mě prostě dostat nemůže. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

"Buď pozdravena chvíle, kdy vstoupili jste k nám, jen račte dámy milé, jsme k dispozici Vám." Touto písní vás uvítají v bistru u Kamila. Šéfuje mu samotný velitel četníků Michel Galabru a pomáhají mu Les Charlots. A právě Velký bazar je jejich nejlepší film. Gagy jsou možná nejlepší z celé jejich kariéry, ale co je nejhlavnější, tenhle film má celkem smysluplný příběh na rozdíl od ostatních. Galabru je opět velmi vtipný (obvzvlášť jeho taneční kreace v muzikálové scéně či paodie na Tenkrát na západě) a Michel Serrault seká hlášky jako Baťa cvičky. Nechybí ani tradiční charlotovský nahravač Jacques Seiller. A ten dabing to dělá ještě lepší (Charlots klasicky Štěpánek, Oliva, Štěpnička, Trávníček a Galabruho také klasicky Soběslav Sejk). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

S Claudem Zidim se do Bažantí série naštěstí vrátil ten správný humor. Bažanti po sérii marných pokusů získat a aspoň den vykonávat nějakou práci začnou pomáhat svému příteli hokynáři proti obřímu supermarketu, který vyrostl naproti. Přitom předvátí neuvěřitelné skopičiny a originalitu, hlavně ve způsobech, jak něco ze supermarketu ukrást. Díky Michelům Galbru a Serraultovi, solidnímu scénáři a satirickým šlehům (jednání velkých společností, blafy co supermarkety prodávají, chování lidí při různých akcích a slevách) se jedná o nejlepší díl této série. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Jedným zo strážcov v supermarkete, na ktorého je vysypané celé balenie pracieho prášku a ktorý sa snaží pískaním upozorniť svojich kolegov, je Christian Fechner, producent filmu. (Raccoon.city)
  • Autobus, do kterého se snaží Les Charlots dostat je Somua model OP5/3. (Stocki)
  • Motorka, kterou ukazuje Emile ve své prodejně je Kawasaki model 900 Z1. (Stocki)

Reklama

Reklama