Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako malí chlapci sme sa išli z tejto komédie odvysielanej ešte za komunistov zblázniť a v škole medzi školskými lavicami sme donekonečna rozoberali všetky hlášky a scénky. Komédia má od úvodu neuveriteľné tempo a vždy sa tu niečo deje. Jasné, že to už nie je tak šialene zábavné ako za detských čias, ale stále musím uznať, že vtipy tu majú poriadnu kadenciu. Po mnohých rokoch som si to opäť rád pripomenul, zaspomínal a celkom slušne som sa zabavil. Z dnešného pohľadu dospelého človeka silné štyri hviezdy, ale nostalgia a spomienky na detské časy to dvíhajú na plný počet. 100%. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Má cenu  dodatečně komentovat takové dlouhodobě oblíbené filmy? Vlastně to moc nedělám. Někdy prostě mám něco rád, patří to ke mně a tečka...Když jsem milovník francouzské komedie, asi má obliba Velkého bazaru nikoho nepřekvapí. Tak to udělejme alespoň jako netypickou poctu . Ono jde o to, že když jsem na prvním stupni objevoval francouzské komedie a viděl jsem Velký bazar poprvé, byl jsem naprosto v tom. S Bažanty  a Michelem Galabru jsem prožíval jejich záchranu živnosti, další  práce, akci v baru, balení prodavaček i taneček v obchodě.  Když film před dvěma lety uvedla Prima max v první vlně covidu po dlouhé době jsem se k němu vrátil. Přicházelo jaro a já byl zase s Bažanty a Michelem  v tom. Dokonce jsem si už nepamatoval celý děj a tak mě to soupeření dost napínalo a závěr překvapil. Koukal jsem se na reprízu loni, i teď letos. A pořád jsem z Bažanty a Michelem v tom...Protože tohle je i přes nelítostný konkurenční boj a podstatnější vážnější stránku hravá  a těžce chytlavá pohodička. Michel Serrault rovněž skvělý.:o ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ve vtipné komedii slavného Clauda Zidiho (Jeden hot a druhý čehý, Zvíře, Křidýlko nebo stehýnko). Začátek filmu má obrovské tempo, kdy se čtyři kamarádi navzájem budí, stíhají autobus do práce a v práci vymýšlejí nesmysly. Později už tempo poněkud upadne, ale i tak jsou scény pomoci kamarádovi obchodníkovi v boji s hypermarketem zábavné. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FQIpHo4_nm4 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak smutně skutečné je, že nakupování v supermarketech se za těch čtyřicet let moc nezměnilo... Například tvůrci Českého snu by mohli vyprávět. No ale jinak jsem se u toho chechtala od začátku do konce. A od té doby, co jsem viděla Velký bazar, že snažím najít v Kauflandu mezeru mezi regálama, kde by se dalo vegetit, popíjet, pozorovat škvírama šrumec a děsit zákaznice. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád staré francúzske komédie. No tituly, v ktorých sa objavovala štvorica mladíkov, čo si hovorili Les Charlots, sa mi nikdy nijak zvlášť nepáčili. Skôr naopak. Ich humor, ich vzhľad a celkovo ten ich štýl mi je cudzí. Nedokážem sa pri tom baviť. Vôbec sa mi to ich tajtrlíkovanie nezdalo vtipné. Snáď jedinou výnimkou je film "Veľký bazár" (Le grand bazar), ktorý natočil režisér Claude Zidi v roku 1973. Pokus Bažantov o záchranu malého živnostníka pred tým, aby ho zomlela neúprosná kapitalistická mašinéria veľkého obchodného reťazca, bola vcelku zábavná misia. *** ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Když klepe loutka na okno, po levé straně jsou vidět vlaječky různých států, těsně předtím než loutka vykopne okno si všimněme, že vlaječky jsou rozmístěny jinak než v předešlém záběru. (Stocki)
  • Jedným zo strážcov v supermarkete, na ktorého je vysypané celé balenie pracieho prášku a ktorý sa snaží pískaním upozorniť svojich kolegov, je Christian Fechner, producent filmu. (Raccoon.city)
  • Scéna, v ktorej Emil (Michel Galabru) prvýkrát prichádza do obchodného domu, je odkazom na film Vtedy na Západe (1968), pričom dokonca hrá aj hudba zo zmieneného filmu. (Hodnotim)

Reklama

Reklama