Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (30)

  • Když Émile (Michel Galabru) půjčí Gérardu (Gérard Rinaldi) „vyladěnou“ motorku na vyzkoušení, začne se o něco málo později nahánět se dvěma policisty. Při tom narazí bokem do domu a ulomí pravý blinkr. V následujícím záběru, a po zbytek honičky, je však blinkr v pořádku. Na konci honičky je blinkr opět uražen, přesto že už k žádné odpovídající nehodě nedošlo. (pjotri)
  • Ve scéně, kdy sekačka strhne jednomu z kamarádů kalhoty, si lze všimnout, že je na konci úplně rozthrhne. V další scéně, kdy jdou přátelé společně k řediteli, jsou však kalhoty jako nové. (DexMASTER094)
  • Jean přinesl do dvanáctého patra tři přepravky s láhvemi, dvě žluté a jednu šedou, když ovšem vyleze lev ze dveří, jedna žlutá přepravka chybí. (Stocki)
  • Jean rozváží přepravky s láhvemi, předtím než se mu kolo začne převažovat najede na obrubník u nějakého prázdného tržiště, ale nikde nevidíme samoobsluhu, kde se mu následně kolo převrhne celé a kolem není na chodníku ale na silnici a nachází na zcela jiném místě. (Stocki)
  • Když vstupuje sekretářka do ředitelny, nemá na svých šatech obtisk černé ruky, v zápětí u ředitele ho tam ale má. (Stocki)
  • Ve scéně, kde se začíná rozjíždět “mašina“, na které Phil a Jean-Guy krájeli salám si na stole všimneme láhve s bílou etiketou. Když mašina sjíždí ze stolu, láhev je položena pod stolem. (Stocki)
  • Když se pokouší Jean nastartovat sekačku, jeho pracovní deska je ale již čistá. Navíc smícháním zelené a červené dostaneme žlutou, ovšem šéfův bílý plášť je obohacen jen sytě červenou barvou. (Stocki)
  • Jean převrhne na pracovní desce zelenou a červenou barvu, kterou poté “smete“ i s různými matičkami a šroubky do plastové nádoby. Předtím ale můžeme vidět, že blíže k sobě má Jean barvu zelenou a na desce nejsou vůbec žádné matičky a podobné věci. Po střihu začíná Jean do nádoby smetávat vše co na desce vylil, na desce ale výrazně převládá červená barva, která je i na okraji desky a jsou tam rozházené všelijaké matičky, šroubky a pérka. (Stocki)
  • Když jsou Les Charlots u píchaček, vylézá mistr ze dveří a na silnici stojí větší auto, když ale Les Charlots vstupovali dveřmi do práce, žádné auto tam nestálo. (Stocki)
  • Když Emile (Michele Galabru) položí všechny čtyři šálky s kávou na stůl a poté začne rozhazovat cukry všimněme si místa pod pultem. Při prvním cukru tam totiž přibude houba, která je položena mírně nalevo a zmizí bílý šálek, poté naopak napravo, pak zase nalevo a při čtvrtém záběru tam je navíc modrá nádoba, která tam předtím vůbec nebyla (Stocki)
  • Když vybíhá Phil z baráku, má mokré nohavice a navíc zapadne do jakési malty a má tak trochu zašpiněné kalhoty, když se otáčí za dívkou, vše je ještě jako v předešlém záběru, ve scéně s popelnicemi jsou ale jeho nohavice již suché a navíc i čisté. (Stocki)
  • Když klepe loutka na okno, po levé straně jsou vidět vlaječky různých států, těsně předtím než loutka vykopne okno si všimněme, že vlaječky jsou rozmístěny jinak než v předešlém záběru. (Stocki)

Reklama

Reklama