Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh z africké divočiny, v němž Tarzan pomáhá napadenému černošskému kmeni Ašubů a zneškodňuje vraha a lupiče Radijecka, jenž uprchl z vězení a obchoduje se zbraněmi. Tarzana představuje Lex Barker, jeho družku Jane Virginie Hustonová, černošskou královnu Melmendi D. Dandridgeová. (Mariin)

Recenze (18)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Černobílý dobrodružný film se sympaťákem Lexem Barkerem je zasazen do exotického afrického prostředí s pěknými scenériemi, záběry zvířat i krajiny. Idealizovaný příběh má spád a protože se tehdy tvůrci nevyžívali v detailech násilí nebo toho, co má zůstat intimní, je i vhodný pro děti. Ač se nejedná o mayovku, má tento film s pozdějšími německými filmy mnoho společného... ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už s Tarzanem nemá nic společného. Lex Barker by možná nebyl špatný, kdyby tu byl alespoň zlomek toho dobrodružství prvních dílů. S Johnnym se sice nemůže rovnat, ale v čem tyhle nové díly pokulhávají, je všechno ostatní. Najednou je tu šíleně moc nezajímavých postav, příběh je příšerný a Tarzan je "jeden z mnoha". ()

Reklama

Plastík 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který mě vychoval. Sledoval jsem ho v němčině, na německé televizi ZDF, ačkoli jsem německy nerozuměl. Byl to hrdina ve všech ohledech. Pak jsem ho viděl po letech v české televizi a nelitoval jsem, že se mi to líbilo. Kdyby ho opět dávali, určitě si ho nahraju do sbírky. Poslední shlédnutí je už 10- t iletá záležitost. Ale prostě pecka. Nezlob te se. Čita - opice, kterou zná snad každý v mém věku ( 33 roků 2007 ) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Lex Barker není vyloženě špatný představitel Tarzana, i když mám pocit, že přece jen vypadá trochu moc inteligentně, v tomhle byl Johnny Weissmuller lepší, ale na druhou stranu, filmy s Lexem mě zatím moc nepřesvědčily o tom, že jsou opravdu dobré. Spíš průměrné až podprůměrné, jako i v tomto případě. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne další lahůdka z filmové historie. Od filmu jsem toho mnoho nečekala. Připouštím, že v době natáčení byla technika dokonalejší, než prezentoval tento snímek. Podle mne naivní příběh podpořený černobílým provedením i dabingem působil - možná cíleně dojmem, že byl natočen v třicátých letech. Zvířata byla v přírodním prostředí skvělá, početný domorodý komparz i mladý pohledný Lex Barker, to vše bylo v pořádku, jen ta masožravka byla přes čáru. Škoda, že Jane nebyla tou okouzlující krasavicí, jak jsem si ji představovala. Jinak spokojenost. Televize mají spoustu kanálů, kde do nekonečna opakují notoricky známé pořady. Neškodilo by, vyčlenit pro zájemce jeden pamětnický. Možná by měl méně diváků, ale já bych k nim určitě patřila. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama