Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (399)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak špatné. Přišlo mi to lepší než předchozí film. Rupertu Friendovi role tichého zabíjáka docela sedne. Jako agent 47 se snaží najít tvůrce celého hitmanského programu a jeho dceru. Dcera má totiž také jisté nadání. Zachary Quinto v roli vylepšeného zabíjáka Sindikátu taky není špatný. Jinak je to ale jen bezduchá akce a honička o přežití. Nic víc od toho asi člověk ani čekat nemůže... "Výhodou agenta není jeho tělo, ale mysl." :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci v prvej 15 minútovke sa zdá byť dej pomerne zložitý, netreba sa ho báť. Po čase sa ukáže byť dosť jednoduchý, stačí si zapamätať pár mien a ujasniť, ktoré dve strany sa tu vlastne mlátia a o čo im ide. Prekvapivo je cieľ jednoduchý: dolapiť ženu a jej otca a spočiatku sú akurát prehodené roly ochrancov a zabijakov. Keď sa udeje potrebná otočka, môže nadísť isté zblíženie; ale pozor, žiadne ľahké scény, to si scenáristi poistili a vysokú neprístupnosť dosiahli skôr vyššou mierou násilia, počtom obetí a cez pár chutných krvavých momentov. Akcia je solídne natočená! Nie príliš objavne, ani v nezabudnuteľnom štýle, ale pokiaľ sa na plátne strieľa, uteká, šoféruje či naháňa, držia vás autori v strehu, čo je solídna vizitka. Slabšie vyznejú scény bez akcie, kde sa filozofuje o tvorbe a vývine Agentov, motivácii postáv alebo nebodaj načrtnú isté rodinné dilemy z minulosti. Medzi jasné plusy filmu patrí ďalej solídna kamera a pekná výprava. Na druhej strane silné mínusy v podobe hudby a neviem, či casting musel natoľko šetriť, ale veľa sympatických hercov tu nezlanáril. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda producenti dostatečně nevěří potenciálu herní předlohy, ale druhý pokus o filmovou adaptaci vyšel tak napůl. Oceňuji trademarky, kterých se tvůrci snažili držet, zajímavou volbu v podobě Frienda v hlavní roli a akční scény, které však zbytečně shazují digitálně dodělávané sekvence. Herního Hitmana mám rád a rád bych se příště dočkal filmové adaptace, která nabídne áčkový scénář, poctivější akci a možná i větší zaměření na fanoušky herní série. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se mi podobné akční snímky prostě líbí. Má to náboj, v tomhle případě je to místy krásně kruté, a celkové grafické provedení je hodně dobré. Ani tady nechybí nápady, které děj pořádně oživují. Třeba ta letadlová turbína byla skvělá. Není to nic skvělého, ale na ten jeden večer mě to parádně zabavilo. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslel, že po trojice 96 hodin šílenější střih neuvidím a omyl byl teda pravdou. Do tohodle dílka se musel pustit minimálně sám střihoruký Edward a navíc musel bejt řádně zhulenej. Chvilkama mi to přišlo, že jsem někde na house párty, jak mi blikala obrazovka, navíc film, už tak slabé jedničce nesahal ani po kolena. Teď už je mi jasné, proč ho většina multikin, stáhla z programu už po 3 týdnech... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal v Nemecku a v Singapure. (Laslo)
  • Členovia taktickej jednotky používajú paintballové masky Dye I3. (Game90)
  • V čase 00:15:40 se Agent 47 (Rupert Friend) přihlašuje do svého systému pomocí kódu. První dva znaky nejsou v záběru, další jsou „11257“. Přihlašovací rozhraní je typickým příkladem hollywoodského UI, které je vizuálně atraktivní, ale některé věci, jako je běžcí kód jazyka C++, nedávají moc smysl. Tento běžící kód obsahuje funkce pro manipulaci s daty, jako jsou permutace, tisk, výměna a rotace prvků v poli. Design tohoto uživatelského rozhraní vytvořilo Territory Studio. (Dotek)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama