Reklama

Reklama

Jednotka namachrovaných amerických vojáků dohodne utkání v americkém fotbale s partou obyčejných italských kluků. Je jasné, kdo je favoritem, vojáci ani na vteřinu nepochybují o svém vítězství. Jenže trénování jejich protivníků se ujme bývalý špičkový hráč, kterému říkají Buldozer (Bud Spencer). Podaří se mu nemožné? (oficiální text distributora)

Recenze (43)

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna určitě z těch lepších komedií se samostatným Budem Spencerem v roli bývalého výtečného hráče amerického fotbalu, který za záhadných okolností přerušil svou skvělou kariéru a odešel v ústraní a živí se jako rybář. Jednoho dne se však připlete do sporu italských mladíků s americkými vojáky a stane se nově vytvořeného italského týmu, který má za úkol získat proti vojenskému týmu alespoň jeden bod. Že mezi závěrečným zápasem a začátkem filmu bude hodně fackovacích bitek, je jasné. Jejich nápaditost a choreografie je vcelku zábavná, zábavnou hudbu s chytlavými písničkami opět obstarali tradiční bratři De Angelisové, Bud má výtečnou formu a když v zápase ukáže, že se umí i parádně pohybovat, není proč tuto vtipnou komedii neocenit vysokými čísly. PS: ve srovnání s Bomberem je Buldozer o třídu lepší a zábavnější. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Škoda že se film víc nezaměřil na Buldozerovo trénování (tak si to přiznejme, začne se trénovat až někdy v 50 minutě.) Ale jinak je to docela pohodový film a Bud se svým zvláštním charismatem ho samozřejně spolehlivě táhne a ústřední písnička je opět (jako snad u každého Budova filmu) fakt skvělá. Dávám tři a půl. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychová komedie, kde čest v podobě bývalého hráče amerického fotbalu Bulldozera (Bud Spencer) převálcuje namyšlenou a nečestnou americkou vojenskou jednotku v čele se seržantem Kempferem (Raimund Harmstorf). Pěsti létají vzduchem, parta italských mladíků se pod vedením Bulldozera dostává do kondice, ale protože se zápas dostává mimo čistotu, tak vše bere na sebe dobrácký obr, aby vyučil nečestné a nepoučitelné. Z italských mladíků stojí za zmínku chmaták Gerry (Ottaviano Dell'Acqua), Tony (Marco Stefanelli), Spitz (Giovani Vettorazzo) a Medvěd (Joe Bugner). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí se tu diví, proč jsou na ČSFD k ohodnocení jednotlivé série pořadů jako Kdo přežije anebo díly večerníčkových seriálů. A já se zase divím, proč tu má rozepsané všechny filmy Bud Spencer? Vždyť je to pokaždé to samé dokolečka. S tím rozdílem, že každý další film je zase o něco nudnější... ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Klasická spencer-hillovina - jedna hudba pořád dokola, do Spencera všichni buší marně, ten rád dává pěstí shora na hlavu apod. Tentokrát však ze slavné dvojice chybí Terence Hill, tak aspoň jedním z amerických soupeřů je Riccardo Pizzuti, věčný záporák spencer-hillovin. Bohužel, to jediné, co tu má šanci zaujmout - a sice bitky - jsou tady na hraně trapnosti, takže tento film je u mě na hraně odpadu a zachraňuje to jen fakt, že jsem nechtěl film vypnout po prvních pěti minutách. I infantilní příběh o sportovních outsiderech se dá natočit lépe, jak ukazují třeba Šampióni. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Pise v Toskánsku, konkrétně na Marina di Pisa. Natáčelo se od 20. února do 20. dubna 1978. (noelcoward73)

Reklama

Reklama