Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(více)

Recenze (125)

Danoboss odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film ma postavil pred morálnu dilemu. Zachovať sa správne ale urobiť zo seba hlupáka alebo zachovať sa ako ostatní a vyzerať normálne? Vyberám si možnosť prvú. PREBOHA NEPOZERAJTE TO! Užívatelia to hodnotia priemerne iba preto, že si uvedomili svoju chybu, keď si to pozreli a teraz v snahe nevyzerať ako hlupáci nútia vás ostatných si tento filmový paškvil pozrieť tiež. Ak by som mal objektívne bez preháňania zhodnotiť čo všetko bolo na tomto filme zlé, tak absolútne všetko od bojovej choreografie, cez zápletku, herecké výkony a príbeh ktorý nedáva zmysel ani keď som sa veľmi snažil a nejaké pasáže si domyslel. Ale keby som sa dokázal povzniesť nad tieto drobné nedostatky tohoto filmu, tak prichádzajú veci ako nereálne fyzika, pretože keď niekoľko tonová ruka narazí rýchlosťou pol kilometra v hodine do niekoľko stotonového robota, tak neverím, že robot by spadol.. ani je väčšinou nepadám keď ma trafí papierové lietadielko alebo iný adekvátne ľahší a pomalší predmet. Sexuálne iskrenie medzi hlavným hrdinom a tou ženou zo skúmavky bolo rovnako presvedčivé ako terorista zo vzduchovkou strieľajúci do ropného tankeru v snahe poškodiť plášť lode. A konečné posolstvo filmu, že všetko ide aj mierovou cestou bolo tak neuveriteľne lacné, gýčové a trápne že ma prinútilo napísať toto ako môj úplne prvý komentár na CSFD. Film som si pozrel len preto, že som si ho útržkovite pamätal z detstva a chcel som si osviežiť pamäť o čo ide... spätne rozmýšľam o koľko krajšie by bolo pozerať radšej do stropu.. neurobte túto chybu aj vy a Robot Joxa si v žiadnom prípade nepozrite. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Je jisté, že v na mém hodnocení má velký příděl nostalgie, ale já říkám no a co. Na tomto filmu jsem ve svých dětských letech ujížděl, robotí zápasy byli pro mě vrchol té doby. Když se na to podívám teď, tak už sice nesdílím takové nadšení, když jsem byl dítě, příběh je slaboučkej, nějaké boje konfederací bez válek, jen pomocí velkých mechů, líbila se mi zajimavá vize budoucnosti, herci sympatičtí, roboti úchvatní na tu dobu a ty zápasy byli naprosto geniální, tolika zbraní, vychytávek to nemělo chybu, k tomu skvělá hudba. Kult mého dětství. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Studená válka a' la Transformers! Wow, tak tohle je vážně pecka jak se patří. Chvílemi mi to připomínalo "Power Rangers" s vyšším rozpočtem. Na ostatní věci jako děj, herecké výkony a podobně raději zapomeňte, tady jde o něco úplně jiného a nepochybuji, že film zaujme všechny nadšence skládajících robotů. Já k nim bohužel nepatřil. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Souboje obrich robotu, becko. Nicmene je to docela pekne natocene, a relativne rychle to utika. Combs included. :) Problem vidim v tom, ze tohle zkratka melo vzniknout o 10 let driv, a byl by to hit. Na prelom devedesatek je to uz svym konceptem zastarale... Ale jedna projekce nikomu neublizi, pekne natocena oddychovka. 3+ ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Snad s výjimkou prvního Kill Billa jsem neviděl film, který by mi tak rychle utekl a to i navzdory tomu, že samotné robotí zápasy jsou velice statické a pomalé. Na druhou stranu jsou souboje ve filmu jen chvilku na začátku a pak až na samotném závěru. Je asi jen na vás jestli přímočarost a rychlost příběhu oceníte, nebo ne. Já jsem zůstal někde na půl cesty, protože je sice pravda, že jsem se ani chvilinku nenudil, ale na druhé straně barikády stojí fakt, že film nakousne několik témat (Trauma ze zabití fanoušků, láska, zákulisní machinace atd.), ale celé je to vzaté tak povrchně, že těch vedlejších motivů mohlo být o něco méně. Přesto dávám za 4*, protože za pookénkovou animaci a výborně využité zadní projekce by se nestyděl ani mistr oboru Harryhausen. P.S. Pořádnému remaku bych se rozhodně nebránil. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)
  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)
  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama