Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(více)

Recenze (125)

hladass 

všechny recenze uživatele

Po třech výborných (a minimálně v jednom případě kultovním) hororech, se Gordon rozhodl zabrousit do akčního sci-fi... A dle mého to nebylo nejšťastnější rozhodnutí... Robot Jox je silně podprůměrný film, s více než směšným dějem, extrémně topornými herci a s dost neuměle udělanými souboji robotů, které na druhé straně mají své neopakovatelně naivní kouzlo a jen díky tomu dám tomuto kousku dva body... Možná, kdybych viděl film v devadesátých letech, hodnotil bych z nostalgie více, leč, nestalo se... Takže za dva... ()

chucky 

všechny recenze uživatele

Nápad, že o Alijašku bojují dvě aliance pomocí obřích robotů, vysokých jako paneláky, mi připadá hodně nereálný. I když fakt, že tento jilm vlastním na originální! videokazetě mi přijde taky trochu divný. Ovšem ve filmu jsou i světlá místa. Boje robotů nevypadají zas tak otřesně, horší je celková výprava, dialogy a herecké výkony.... ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nostalgie tu příliš nezapracovala, protože Robot Jox jsem za kravinu považoval už před těmi dlouhými lety na VHS, ale tehdy to trochu paradoxně zachraňoval rychlodabing a příšerná kopie, v níž ty strašlivé triky úplně zanikly, ostatně jako téměř všechno ostatní. Dnes bych byl za tenhle efekt vděčný, naopak od "speciálních" efektů ve filmu. Scénář je hloupý a naivní, herci tragičtí, ale některé hlášky jsou bombastické (Ten zasranej japončík si mě nahrál, ááá). Nefungovalo na mě ani jako guilty pleasure a k nějaké další projekci už asi nikdy nedojde. Sci-fi béčko, ale nemá drajv. Jedna robotická ruka netleská. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Studená válka a' la Transformers! Wow, tak tohle je vážně pecka jak se patří. Chvílemi mi to připomínalo "Power Rangers" s vyšším rozpočtem. Na ostatní věci jako děj, herecké výkony a podobně raději zapomeňte, tady jde o něco úplně jiného a nepochybuji, že film zaujme všechny nadšence skládajících robotů. Já k nim bohužel nepatřil. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety, když mi bylo 5 a já sledoval tenhle film na zrnící televizi, jsem si připadal jako v jiném světě. Robot Jox se u nás vžil jako označení pro kteréhokoliv bojového robota. Když jsem si vybíral robotí hračky, kontroloval jsem, jestli mají pásy. V té době jsem podobný film jaktěživ neviděl, a nevěděl jsem, že na podobný film si ještě hodně dlouho počkám. Nostalgii stranou, příběh je lehce připitomělý, herci prkenní a zápletka až na rychlý úvod velmi jednoduchá. Efekty jsou však skvělé i dnes a roboti mají pořádné ocelové koule. Pohledy z kabiny, kdy pohyby řidiče korespondují s pohyby obřího stroje jsou prostě nádherné. Je mi záhadou, proč battletech ve filmech neprorazil. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)
  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)
  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama