Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(více)

Recenze (125)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naprosté béčko ve všech ohledech, které se na konci osmdesátých let snažilo přiživit na kulminující slávě Transformerů a BatlleTechu. Režie, technická stránka či herecké výkony (dá-li se vůbec o nějakých mluvit), to vše je naprostý průměr. Jenže Zápas robotů si ani na nic více nehraje. Je to zábavné, místy pravda směšné, krátké a úderné. Ve své podstatě jsou mi tyto nemotorné obří kraksny mnohem sympatičtější než o sedmnáct let mladší nemastní-neslaní Bayovi CGI pohůnci. I když spíše než kvalitou je to dáno nostalgií, která v tomto případě pracuje naplno. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl film publikován v době výroby, musela by se mu uznat minimálně aktuálnost. Snaha o vykreslení vztahů společností bipolárního světa (tedy rýpnutí do vztahu USA a SSSR) však vzala za své kvůli krachu produkčního studia. Mezitím došlo k velké geopolitické změně a v roce 1990 byl celý příběh už mimo mísu. Triky odpovídají technologii stop motion, jen jsou provedeny dost diletantsky. S odstupem času není de facto co hodnotit. Amatérští Transformers se snahou o mírové poselství, které je však dost křečovité a těžko uvěřitelné. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Studená válka a' la Transformers! Wow, tak tohle je vážně pecka jak se patří. Chvílemi mi to připomínalo "Power Rangers" s vyšším rozpočtem. Na ostatní věci jako děj, herecké výkony a podobně raději zapomeňte, tady jde o něco úplně jiného a nepochybuji, že film zaujme všechny nadšence skládajících robotů. Já k nim bohužel nepatřil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt silena kravovina, ktera se viditelne chtela prizivit na uspechu Transformers. Nicmene pribeh, ackoliv je jednoduchej a stupidni, tak se mu neda uprit jisty kouzlo a celkem slusnej napad. Co se tyce hercu, ty hrajou fakt priserne, obcas mi prislo, ze ani nevi, co rikaj, navic ty dialogy jsou fakt dementni a souboje robotu pusobi nechtene smesne, jak ty stary filmy s Godzillou. Ale jelikoz film vylozene nenudi a jako becko to je dobry, tak lepsi 2*. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Po třech výborných (a minimálně v jednom případě kultovním) hororech, se Gordon rozhodl zabrousit do akčního sci-fi... A dle mého to nebylo nejšťastnější rozhodnutí... Robot Jox je silně podprůměrný film, s více než směšným dějem, extrémně topornými herci a s dost neuměle udělanými souboji robotů, které na druhé straně mají své neopakovatelně naivní kouzlo a jen díky tomu dám tomuto kousku dva body... Možná, kdybych viděl film v devadesátých letech, hodnotil bych z nostalgie více, leč, nestalo se... Takže za dva... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)
  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)
  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno