Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zanedlouho po velkém vítězství Dannyho (Ralph Macchio) v turnaji se jeho učitel Mijagi (Pat Morita) dozvídá, že jeho otec umírá. Chce s ním strávit poslední chvíle v japonské Okinawě, a Danny se rozhodne letět s ním. Ale Mijagi má na rodné Okinawe nevyřízené účty se svým dávným přítelem, nyní úhlavním nepřítelem. Jedinou možností jak účty vyrovnat je souboj na život a na smrt.... Druhé pokračování Karate Kida má určitě co nabídnout - když nic jiného, tak prostředí japonské Okinawi pohledem amerického teenagera. Jinak je děj opět podobně naivní jako v jedničce - možná ještě víc (hlavní padouch náhle prozře, a rozdá veškeré své bohatství chudým vesničanům, apod). Trénink i souboje jsou i tady docela zajímavé (sekání ledu!), ale tím, že je děj předvídatelný, tak jsem se docela nudil, než jsem se dočkal finálního souboje (včetně parádičky na závěr). Pohybové umění Pata Mority ale nelze než obdivovat... ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Je velmi zajímavé koukat na film z nostalgie, povětšinou mám k tomu filmu určitý vztah. Po mnohaleté pauze a shlédnutí jsem se zásmal mnoha věcem, ve smyslu nelogičnosti, béčkovitosti nebo typickým snímáním kamery 80.let. Druhý díl v sobě má méně trénování, jelikož chlapec již skoro všechno umí. Hodně příběh zachraňují záběry na přírodu Okinawy. Konečné zúčtování na konci filmu zde samozřejmě nechybí. ()

Reklama

merigieren 

všechny recenze uživatele

Nu, je to pořád to samé jeko první díl, jen se prohodilo místo a holky. Stále na to lze koukat na jeden zátah, docela to zabaví a ty hlášky o karate jeko o obranném umění jsou také cool. Jen nechápu, jek mohou spolu dva karatisté bojovat, když jediným pravidlem je: karate použij jen na obranu, tudíž by ani jeden z nich nemohl zaútočit a jen by tam stáli a koukali na sebe... ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Séria podstupuje zaujímavý vývoj. Učiteľ Mijagi, nová hlavná postava príbehu, cestuje do Ázie za chorým otcom, spoločnosť mu robí čerstvý víťaz mládežníckeho turnaja Daniel. Na japonskej pôde, Mijagiho okrem ťažkých chvíľ s rodinou čaká nedoriešená minulosť. Miesto súťaženia sa učíme zvyklostiam miestnych a hlavného významu pojmu česť. Oceňujem vykročenie zo zabehnutých koľají aké prekvapujúco nestráca kúzlo, lenže od filmu s témou “karate“ čakám málinko viac než len čajové posedenia, nech predstavujú akúkoľvek symboliku a jednu tropickú búrku. Aspoň, že arogancia japonskej mládeže sa rada mstí a vo finále na nejaké tie päste a kopy dôjde. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o klasický karate film, ale spíše o rodinný snímek z prostředí bojových umění. Macchio sice vypadá tak na 12, a akční scény jsou naprosto nereálné (jestřábí kop mě vážně dostal). A to tu však vůbec nejde. Karate Kid je pohádka se vším všudy a pokud přistoupíte na její pravidla hry, je bez problémů koukatelná. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Elisabeth Shue (Ali Mills) se po natáčení prvního filmu rozhodla sérii opustit a pokračovat ve studiu na Harvardu. Měla mít ještě symbolickou roli, v níž by se s Danielem (Ralph Macchio) rozešla, nakonec ale byla ze scénáře vyškrtnuta. (Claude Speed)
  • Film se natáčel převážně na ostrově Oahu na Havaji a také v Los Angeles. (Grimaldi)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama