Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Via 

všechny recenze uživatele

Příjemné pokračování jedničky, které mě jen utvrdilo v tom, že když jsou dobré základy, dobrý učitel a trpělivý žák, může vyrůst velice zodpovědný, skromný a uvědomělý člověk. "Zásady jsou důležitější než vášeň, i když to znamená, že prohráváš..."(17.minuta) "Pravidlo číslo jedna: používej karate jen k obraně. Pravidlo číslo dvě: nauč se nejdříve pravidlo číslo jedna..." "Lež se stane pravdou jen, když jí člověk chce věřit." ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zanedlouho po velkém vítězství Dannyho (Ralph Macchio) v turnaji se jeho učitel Mijagi (Pat Morita) dozvídá, že jeho otec umírá. Chce s ním strávit poslední chvíle v japonské Okinawě, a Danny se rozhodne letět s ním. Ale Mijagi má na rodné Okinawe nevyřízené účty se svým dávným přítelem, nyní úhlavním nepřítelem. Jedinou možností jak účty vyrovnat je souboj na život a na smrt.... Druhé pokračování Karate Kida má určitě co nabídnout - když nic jiného, tak prostředí japonské Okinawi pohledem amerického teenagera. Jinak je děj opět podobně naivní jako v jedničce - možná ještě víc (hlavní padouch náhle prozře, a rozdá veškeré své bohatství chudým vesničanům, apod). Trénink i souboje jsou i tady docela zajímavé (sekání ledu!), ale tím, že je děj předvídatelný, tak jsem se docela nudil, než jsem se dočkal finálního souboje (včetně parádičky na závěr). Pohybové umění Pata Mority ale nelze než obdivovat... ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #11” - Po obrovském úspěchu filmu Karate Kid v roce 1984 byla jen otázka času, kdy režisér John Avildsen přijde s pokračováním. V roce 1986 přišel druhý díl, který začíná hned po finálovém turnaji, kde agresivní trenér Kreese začne ohrožovat své svěřence z Cobra Kai a dostane lekci od Miyagiho, pak se děj přesune na Okinawu, kam jede Miyagi řešit staré spory s dávným přítelem Satem. Daniel je v příběhu tak trochu jen kvůli beefu s douchem Chozenem. Od začátku filmu jsou tu některé bizardní fun facty, přítelkyně z jedničky Elisabeth Shue je z příběhu vymazána (nebyl čas pri studiu), matka Daniela je tam rovněž jen zmíněna, zápletka s Okinawou vyloženě popírá skutečnosti z jedničky (Miyagiho manželka v USA) a naivnost jedničky tu nabývá zcela nových rozměrů. Některé scény, jako ta s bouřkou nebo ten závěrečný vyhrocený fight už jsou vyloženě křeč. Ten kvalitativní propad vůči jedničce je zjevný a nebýt hlavně vtipného Miyagiho, šlo by se ještě níž. Karate Kid II má opravdu parametry klasického milkování úspěšného filmu a nic na tom nezmění ani ústřední legendární song Glory of Love od Petera Cetery. Dvojkou tahle série měla skončit. Viděno na Netflixu. 2* ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce znatelný pokles, přesto ve mně zůstává líbivost vůči hlavním dvěma postavám. Ústřední příběh tentokrát tvoří (jednostraný) spor pana Miyagiho v rodném Japonsku, nějaká významná zápletka se ve filmu ale neodehraje. Hlavním tahounem je úvodní scéna Kreese vs Miyagi a sázka o přelomení ledu, jinak snímek spoléhá na feeling postav známých z jedničky + mladou Kumiko. Největším drama je tak scéna během bouřky (protože lidé obvykle lezou na žebříky těsně před bouřkou :-)), finální souboj je už příliš vynucený (to aby zde bylo aspoň nějaké karate). Žádné překvapení ani zklamání, více obezřetnosti bude potřeba před třetím dílem. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa mi páčila o trošičku viac ako jednotka. Už len kvôli prostrediu Okinawi(v tomto prípade Hawaia). Vzťah medzi Mijagim a Danielom sa postupne prehlbuje a tam, kde sa prvá časť zameriavala na Daniela, je tento diel venovaný jeho učiteľovi a návratom do minulosti. Je to v zásade veľmi úsmevné, vidieť ako sa to berie strašne vážne. Ale na druhú stranu si to uchováva taký ten milý morálny základ, na ktorom sa dá stavať. Pamätám si, že ako dieťa som bol z toho uchvátený. A dnes som si pripomenul prečo. Páči sa mi, ako málo to akceptuje niektoré fakty podané o Mijagim v prvej časti. A koniec mi príde, ako keby si tvorcovia spomenuli, že neuzatvorili jednu dejovú líniu. Ku cti im slúži, že ju nakoniec za päť minút dvanásť uzatvorili. Dnes by sa s tým nikto neobťažoval. 3* a guilty pleasure. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • V severoamerických kinech film utržil 115,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Skladatel Bill Conti se rozhodl dát přednost práci na tomuto filmu před čtvrtým dílem Rockyho (1985). (JORDY)
  • Elisabeth Shue (Ali Mills) se po natáčení prvního filmu rozhodla sérii opustit a pokračovat ve studiu na Harvardu. Měla mít ještě symbolickou roli, v níž by se s Danielem (Ralph Macchio) rozešla, nakonec ale byla ze scénáře vyškrtnuta. (Claude Speed)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama