Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární ruská pohádka o pracovité Nastěnce, statečném, ale samolibém Ivanovi a lásce, která si poradí se zlou macechou stejně jako s mrazivým kouzlem berly mrazilky.  Bylo nebylo, žil kdysi stařeček, který měl hodnou a pracovitou dceru Nastěnku, jenže si vzal za ženu zlou, která je oba týrala stejně jako její rozmazlená dcera Marfuša. A protože Marfuša příliš krásy nepobrala, o to víc macecha nenáviděla půvabnou Nastěnku, a přemýšlela jak se jí zbavit, až ji nakonec jedné kruté zimy do lesa vyhnala a doufala, že tam zmrzne nebo ji vlci sežerou. V lese naštěstí pečoval o zasněžené stromy kouzelný Mrazík, strážce zimního lesa, car metelice a bouře. A ten, protože byl spravedlivý, pomohl Nastěnce a postaral se oni. A ve stejný čas, ovšem na jiném místě zas, vydal se do světa pohledný silák Ivan. Loupežníky přemohl, s ježibabou si poradil, ale dědečka hříbečka urazil, takže se stal medvědem a musel konati dobré skutky, aby znovu získal zpět své lidskou tvář. Však to všechno dobře znáte, vždyť s touhle pohádkou se na televizních obrazovkách setkáváte rok co rok už více než třicet let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 048)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

U nás tak oblíbená a v bývalé SSSR to někteří lidé neznají! Koukali na mě jak baba, když si na ní děda bohatýrsky dupnul (jen rolničky prasečí trojky k tomu necinkaly). Nastěnka, která by copem mohla zabíjet, poroučí větru děšti .... vlastně jenom žádá slunce, jitřenku jasnou, aby nevycházelo, protože kouhouti jsou malí páni, jitřenka řídí kokrhání a ona potřebuje doplést punčochu. Kocour zarputile trvající na tom, že není Míca. Je toho hodně. Pestrobarevný koktejl postav, hlášek a scének, který dokáže pobavit a potěšit, i když už slovo za slovem znáte nazpaměť. ()

classic 

všechny recenze uživatele

« Bývam alergický na totálny filmový nevkus, a nemôžem si normálne pomôcť, ale toto je jeden z nich ! » 『 Nejako som sa premohol, ba ani neviem ako, keď som sa z čista-jasna rozhodol, že „prehodnotím” pôvodne ohodnotený odpad, veď to som musel byť nadrogovaný, že som napálil takú krutú známku, a čuduj sa svete, ono sa to nakoniec vyšvihlo až na jednu hviezdičku, ktorá nie je extra vzdialená od, no už viete, od čoho ? 』Zo všetkých postáv mi prišla najnormálnejšia iba Nástenka, ktorá bola extrémne ponižovaná, utlačovaná, šikanovaná, ba aj vyhnaná od svojej brutálne zlej Macochy, s ktorou bola Marfuška ! Ešte predtým stretla zženštilého, narcistického mladíka Ivana, ktorý bol až doteraz samoľúby, a tak ho čarodejník premenil na medveďa. Musel vykonať dobrý skutok, aby sa dostal do normálneho stavu. Taktiež som mal čo dočinenia so škaredou Babou-Jagou, ktorú Ivan prekabátil, či prídu banditi, ktorí dostanú dva-krát výprask ! Zo spomínaných rozprávkových charakterov bol najviac cool - Dedo Mrázik, a s príchodom jeho prvej sekvencie, ma film Alexandra Roua začal trochu viac zaujímať, ale nebolo to nič svetoborné. _ Nerozumiem, čo všetci vidíte na tomto neznesiteľnom nepodarku ? Prosím vás, prezraďte mi jeho plytké tajomstvo... ? ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne! V životě už nechci Mrazíka vidět. Stačí mi upoutávky každý rok o Vánocích, aby se mi obracel kufr. Uznávám, že velkou roli v tom hraje země původu. Já prostě Rusáky nemám ráda. Nesnášela jsem povinnou ruštinu, nesnášela jsem ruský hokejisty, nesnášela jsem ruský filmy, na který jsme museli se školou chodit a nevím co by mohlo tu moji averzi změnit. Mrazík tisíckrát pořád stejnej s Nastěnčiným ukňouraným hlasem to rozhodně není. Jedna hvězda je pro pana Filipovského a druhá za Georgije Milljara (jeho ježibaba je výjimkou potvrzující pravidlo). :^) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající Georgij Milljar v roli Baby Jagy a skvělá hudba, nicméně myslím, že bez jednoho z nejlepších československých dabingů (který navíc dialogy převedl do veršů) by dnes po Mrazíkovi ani Ťapka neštěkl. Rusové se nám diví, co na Mrazíkovi vidíme. Zajímalo by mě, jestli tuší, že jsme ho opravdu koukatelným udělali až my. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (56)

  • V jedné z oblíbených písní zpívá Mrazík (Alexandr Chvylja) hlasem českého herce Otomara Korbeláře text "vyrostla štíhlá jedlička tam mezi modříny...". Legendární pedagog Přírodovědecké fakulty, botanik Václav Větvička, na to konto ve svých hodinách rád vysvětloval, že došlo k naprostému zmatení pojmů, protože ruský originál mluví o smrčku a kamera ve stejnou chvíli zabírá borovici. (checa)
  • Černý kocour baby Jagy (Georgij Milljar) má v chaloupce zelené oči, před domem Mrazíka (Alexandr Chvylja) má ale levé oko do oranžové barvy, načež uvnitř je opět zelené. (ricky4)

Reklama

Reklama