Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (817)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Do zhlédnutí tohoto hororově laděného snímku jsem se pustil bez nějakých očekávání a předsudků a možná právě proto jsem byl mile překvapen. Film se nese v napínavé, husté a až mysteriózní atmosféře, lekačky se mi tu nezdály příliš laciné, což vždy uvítám. Samotný námět také potěšil, podobně jako herecké výkony Erica Bana či Joel McHalea. Výsledné dojmy mám veskrze kladné, takže dávám hezké 4*. ()

juta 

všechny recenze uživatele

V mém hororovém týdnu patřil tento horor k tomu nejlépe zpracovanému, jinak příběhově mohl být, stejně jako v ostatních případech lepší. Atmosféra tu není úplně nervy drásající, ale určitou hladinu má. Trh je přesycen v poslední době démony a ďábly, proto už nemůže ani tento překvapit něčím převratným. Horší čtyři. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍTE, MYSLÍM SI, ŽE TO NEBYLA NÁHODA, ŽE JSTE TO VY, KDO OBJEVIL TY ZPRÁVY. BUĎ PŘIPADÁTE ZLU ATRAKTIVNÍ, NEBO MÁTE JEDINEČNOU SCHOPNOST OBJEVIT HO…" /// To se tenkrát Sarchie rozkecal, jak prej v NY potkal ďábla. Potkává ho v noci, hlavně ve tmě, předvádí zajímavý obrázky (krvavý), a děj je na rozhraní hororu a thrilleru. Potěší pár slušnejch lekaček, ale furt to né a né naskočit na vyšší level. Nepomůžou ani ty fáze exorcismu. Super role pro Erika Banu a film (možná) lepší Obřadu. Možná. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Beware the Night“, kterou v roce 2001 napsal Ralph Sarchie, neznám. 2.) Mám popsat tajemství prvotního zla. 3.) Thx za titule ,,SneakyT a Katchib“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív to připomíná pomatenou temnou mysteriozní kriminálku a pak - SPOILER !!! - je to zas nějaký vymítání kdo ví čeho z kdo ví koho -- KONEC SPOILERU. Všechno už tady bylo milionkrát, o těchhle věcech tvůrci věděj prdlajs, nebaví mě to a nudí... Ale hezkej vizual docela a tak nějak to v pohodě uteče. Ale celý to jede tak na čtvrt plynu a ne a ne ho pořádě sešlápnout ... Tuctovej průměr. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem navštívil kino a nelituji. Deliver Us from Evil je po dlouhé době výborný horor o vymítání. Dočkáme se i trochu akce, něco málo humoru (fantastický a na takové odreagování se povedl), trošku krve, nechutných scén, něco málo z duchařiny a hlavně skvělé vymítání. Možná se mi to zdálo, ale tento film by mohl zaujmout každého fanouška hororu, protože těch subžánrů je tam opravdu hodně. Já chválím hlavně příběh, který měl hlavu a patu, to u hororů není moc vídaná věc. Další věc velmi solidní atmosféra, která díky tomu, že se téměř vše odehrává ve tmě je fantastická a divák nikdy nemůže vědět, co zrovna vyletí. Tím jsem se dostal k dalšímu kladu a to jsou skvělé lekačky, lekl jsem se tolikrát, že bych to na jedné ruce určitě nespočítal. No a lahůdka na závěr, pro ty kdo mají rádi skvěle zvukově zvládnuté scény s vymítáním. Navíc to není jen krátké a odfláknuté, ale dostane se tomu dostatečný prostor. Scott Derrickson se nám ukazuje potřetí v hororovém žánru, tentokrát ta atmosféra byla trošku níže, než třeba v Sinisteru, hudba nebyla tak hrůzostrašná a nelezl z ní mráz po zádech, ale i tak se jedná o velký nadprůměr, který se musí ocenit. Těch kladů jsem napočítal spoustu, takže Scotta i do třetice oznámkuji tou největší poctou .. 9/10 = 92% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Joel McHale strávil mesiace tréningom s nožmi a bojovými umeniami, aby mohol vo filme robiť vlastné kúsky s nožom. Tréning, ako aj väčšinu nakrúcania zvládol bez jediného zranenia. Počas jedného z posledných dní natáčania bol však jeho syn na pľaci na návšteve a McHale mu pomocou noža odrezal kúsok bielej čokolády. Až vtedy si porezal ruku a silno krvácal. (Arsenal83)
  • Latinské písmo na stene Invocamus te vi ingrediaris ab inferis znamená Voláme vás silou, aby ste vstúpili z pekla. Vetu vidno aj v statickej podobe na konci úvodnej scény. (Pat.Ko)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama