Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (817)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Yop, jdu si vyměnit trencle. Loňský rok měl The Conjuring, letošek má tohle. Zase nic převratného ani nového. Přesto pochybuji, že mě něco do silvestra vyděsí víc. Derrickson měl i tentokrát k ruce osvědčeného skladatele, který s ním má na svědomí dvě předchozí laskominy (The Exorcism of Emily Rose , Sinister) a opět hraje přesně na tu strunu, na kterou slyším. Výsledný mix + městské části New Yorku za deště tvoří atmosféru připomínající Resurrection, nebo Se7en. Závěr trošku pokulhává, nicméně bezmála 2 hodiny nepříjemného pocitu v břiše to nepřebije. Wan má konečně rovnocenného soupeře na poli strachu.. Palec hore ! - 90%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Propojení kriminálních thrillerů z let devadesátých a exorcistického horroru Derricksonovi asi nevyšlo tolik, jak si představoval. Děsivých momentů je minimálně a s ubíhající stopáží tak nějak víc a víc ukecanější. Je to škoda, když si vzpomenu na dvě scénky v dětském pokoji, při kterých příjemně mrazí. Lahůdková je práce se zvukem a kamerou, jejich týmovou hru si člověk doslova vychutná v první půlhodině, co je divácky nejvděčnější. A přesto, že zdejší napětí postupně povoluje, pořád je tu sympaťák Bana, jeho kolega srandista a několik chuťovek v podobě mrtvoly prolezlé rojem much a ukřižované kočky. Bzzzzz, mňaaauuu... (60%) ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Film intenzivní. Co mrzí je, že sice je užit motiv Doors / dveří - kapela tohoto jména ovšem zcela zásadně vychází z Williama Blakea a jejím motivem je příměr o podobných dveřích, o kterých film oklikou pojednává... tedy, šlo jej do exorcistického mišmaše alespoň nějak propojit. Ale možná tvůrci nepodnikli vůbec žádné rešerše. Škoda. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najskôr klady. Páčilo sa mi ako Derrickson používa zpomalovačky a robí kamerové nájazdy na konkrétne detaily. Vo filme neustále prší a preto z toho je cítiť taká ponurá atmosféra. Eric Bana hrá dobre a jeho postavu mu veríte aj následný vývoj dokáže dobre odohrať. Eric Bana rád tasí revolver a neštíti sa pouličnej brutality. Ochotne s ním preto naskočíme na sľubný vlak akcie s nádychom duchárčiny. Zápory - Nejde o klasický vymietačský horor. Vojnového besnenia si užijeme len v úvode, po zvyšok príbehu nás atakujú len prejavy zdémonizovaných veteránov, ktorým učaroval tajomný nápis v latinčine. Ralph Sarchie dospieva k presvedčeniu, že bežné policajné vyšetrovanie nestačí. Veľká škoda, že sa takýto prešľap podaril práve Derricksonovi, ktorý má na konte podmanivo temný Sinister. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Než jsem si to pustil, už jsem si v hlavě maloval komentář, jak vskutku vtipně zakomponuji název, jakože mě měli raději chránit od zlého filmu, hihihi, nakonec jsem ale byl mile překvapen. Natočené to bylo vskutku skvěle. Až mě to úplně naladilo na poctivý syrový trihel o policajtech i veteránech, kterým prostě jeblo. Bohužel však se to stočilo k exotismu, hihi, tedy exorcismu, které mi přijde fakt směšný. Zvlášť když takhle vyhání zlého ducha ze sprostého podezřelého v zadržovací cele. Jako kdyby slepili dva různé filmy. Celkově jsem si to ale užil a dvakrát se lekl tak, až se mi zatáhlo prostěradlo do prdele. Lepší čtyři hvězdy. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Při přípravě na roli Eric Bana zhlédl několik videí zaznamenávaících skutečné vymítání. Několik dní poté nemohl klidně spát. (The Viper)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 95. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčalo sa od 3. júna 2013 v New York City, kde sa natáčanie ukončilo na konci júla. Následne sa produkcia presunula do Abu Dhabi, kde sa v auguste natočili scény v ozáe Liwa. (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno