Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Volavka, Protégé mixnutá s Kmotrem a tvorbou Scorseseho. Korejci opět dokazují, že umí točit žánrové filmy (obzvlášt ty gangsterské) perfektně, ale zjevná fascinace výše zmíněnými filmy je tak výrazná, že jsem během sledování spíš nostalgicky vzpomínal na ambiciozního Michaela Corleoneho, než-li věnoval pozornost zdejším postavám. Hoon-jung Park, selhává tam, kde jeho kolegové Chan-wook Park nebo Joon-ho Bong vítězí, a to v přenesení cinefilské radosti z oblíbených filmů do filmů svých. Navíc bych od scénáristy Viděl jsem ďábla čekal peprnější násilnou stránku (ačkoliv uznávám, že to je silně subjektivní požadavek). Sinsegye je fan-made snímek oslavující klasiky žánru, nikoliv film, který by z nich otevřeně čerpal a snažil se jim vyrovnat nebo je dokonce předčít. Tohle mi nestačí. ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Nepochybně kvalitní krimi film, ale mě to prostě nesedlo. Bylo to na mě moc dlouhé, navíc ve filmu byl pro mě až moc velký nepoměr zajímavých a nudných scén. A ani postavy si mě moc nezískali snad až na Jeonga, no vlastně ke konci ještě Ja-seong získal nějaké body sympatie. Co se týče scénáře, tak ten je dobrej, nápad je dobrej, ale zpracování mi bohužel moc dvakrát nesedlo. Aspoň že ten konec dobře graduje navíc ta jedna pořádná bojová sekvence je skvělá a taky zaplať pánbůh za to že Jeong byl takovej frajer, jinak bych šel s hodnocením ještě níž. 65%. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozjazd pomalý, zvyšok výborný. New World je konverzačka z prostredia kórejských gangstrov, ktorá viac, ako na explicitnosť a krvavosť vsádza na charaktery a konverzácie medzi nimi. Nejedná sa o žiadny veľký Mindfuck akým bola napríklad Volavka. Ale cítiť z toho určitú noblesu. Sú mi strašne sympatické filmy, ktoré dokážu vytvoriť taký ten pocit high class sveta, ktorý ale zároveň pôsobí odpudivo. Herecky bezchybné, hudobné skvelo podfarbené - len tým babám sa mohol dať väčší priestor. Finálny zvrat očakávateľný, ale je podaný veľmi neočakávateľne. Takže paráda. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Nový Svět 2013" je jeden z nejlepších korejských filmů, jaké jsem za poslední dobu viděl. Chytne hned ze začátku a diváka nenáročného na akci a násilí zaujme, pobaví a rychle "zaháčkuje" tak, aby u něj neusínal a se zájmem sledoval. Perfektně vykresluje postavy a co asi nejlépe činí, tak vykresluje jejich vztahy ... Ve filmu je spousta šmejdů na všech možných stranách "barikády", jsou zde však i oběti, zejména pomalu se vyjasňující hlavní hrdina (z počátku není jasně viditelný), který je vyloženě psychicky drcen mezi mlýnskými kameny ... mafií, několika bossy a policií, zejména charismatickým svým šéfem. Film pomalu,ale jistě plyne k vyhrocení situace, kdy padá jedna hlava za druhou a divák simyslí, že už si spolu s hlavním hrdinou v klidu zaslouženě vydechne. Nikoliv, ne každý plán proběhne hladce, ne vše dopadne jak má ... Jedna nástraha střídá druhou, až se před hlavním hrdinou uzavřou všechny cesty a otevřou další ... těžko popisovat a nespoilerovat, ale samotný závěr, asi těch 15 minut je absolutním, úsměvným, ohromným filmovým "revenge" zážitkem nemající ve svém "rozsahu" obdoby od klasických Kmotrů ... Mazec film!!! Úžasné krimi drama, které asijským fanouškům rozhodně doporučuji!! ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kupodivu koukatelný film z východu, kde se jen nekuňká, nemáchá rukama, nekope, nestřílí, ale pokouší se o zápletku jak ve kvalitnějších, záživnějších thrillerech "ámerické" produkce. Tady se to celkem daří a zahrané je to dobře. Málokdy se totiž stává, že v těchto snímcích rozeznám jednotlivé postavy/charaktery - oni jsou jeden jako druhý - ne, nejsem rasista, jen po této stránce nemám cvičené oko. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno