Reklama

Reklama

Annie, kterou její rodiče jako malou opustili s příslibem, že se pro ni jednoho dne vrátí, ztrpčuje život její zlá pěstounka, slečna Hanniganová (Cameron Diaz). Když se ale za velmi průhledných okolností odhodlaný podnikatel a kandidát na pozici starosty New Yorku Will Stacks (Jamie Foxx) na doporučení své geniální viceprezidentky Grace (Rose Byrne) a rafinovaného a vychytralého poradce Guye (Bobby Cannavale) rozhodne Annie ujmout, jedná se o krok, který jí změní celý život. Stacks je přesvědčen o tom, že je pro Annie spásou, ale vzhledem k její sebejisté a vždy optimistické povaze je docela klidně možné, že tomu bude přesně naopak. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (74)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Slaďoučké - ale ne až tak přeslazené ... miloučké - ale ne až tak vlezlé ... prostinké - ale ne až tak infantilní ... barevné ... barevné - ano, ve výsledku trochu přeplácané. V zásadě všeho moc škodí - na druhou stranu: Dá se to snést ... vcelku v pohodě - obzvláště pokud jsou zrovna vánoce. Slabší 3* ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Na Annie jsem koukal jen, že tam hraje moje oblíbenkyně Cameron Diaz, jinak bych směle tento snímek minul obloukem. Děj je klasickým klišé, kdy pěstounská péče je hrozná, děti jsou šikanovány a tak když se naskytne šance, malá Annie ji využije k dobru všech. I když ze začátku nemá moc radost ze své nové rodiny, časem oběma stranám dochází, kde je rodinné štěstí. 50% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Kterak se osiřelá desetiletá čokoholčička prozpívala ke svému štěstí skrze nechutně bohatého čokokandidáta na starostu s vlídnou tváří. No co, Sia dodala produkční supervizi nad hudební složkou, vlídní Smithovi dali práci svým čokokolegům v hlavních rolích a divák zůstal celý. Pohlazený pěknými songy, které nemají ty nejhitovější ambice, ovšem do výsledného celku skvěle zapadnou, nutno uznat, že textová stránka též není tupá. Cameron Diaz se pěkně záporácky rozloučila s hereckou kariérou, hraje zlou a zahořklou pěstounku, co měla pěvecké ambice. Svěřené dětičky dost peskuje, ale na nápravu charakteru nikdy není pozdě, a nakonec její postava vlastně otočí svoji stinnou stránku. Až na slabší výkon neznámé cácorky Quvenzhané Wallis v hlavní roli, to herecky i pěvecky šlapalo všem. Jamie Foxx, Rose Byrne a spol. jsou fajn osádka. Prvoplánové rejdy scénáře jsou samozřejmostí. Will Gluck umí pohyblivé obrázky pro celou rodinu zdatným způsobem, takže jeho vražednější stopáž nedává filmu utahanost. V rámci muzikálové tvorby není film tolik zaměřen na ocenění, je ale i líbivý, má melodické skladby a příjemný dějový spád. Ani to mě však nepřimělo dohnat rezervy v klasice, kterou zastupuje pění v dešti po návštěvě obchodu s růžovými košilkami. To je zde mnohem lépe hodnoceno, ovšem nejsem ještě připraven na anální hrátky. 8/10 ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Kliše není nic špatného. Svět by byl lepším kdyby byli všichni naivní, stačí ale jeden hajzl a celý systém by se zhroutil. Proto je to nemožné, není to v lidské povaze. Proto si to můžu užít alespoň ve filmu, abych pak zase mohl jít ven pln optimismu a nechat se milionkrát zklamat, hejzli venku. Film jako takový za nic nestojí, ale občas se člověk musí nechat unést naivitou, každej si najde tu svoji a tohle je ta moje. ()

Compote odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle jsem měla problém i dokoukat. Příběh malé černošky,sirotka, která nabyde svého amerického snu. A do toho si zpívá a zpívají i ostatní. A to o všem, naprosto o všem. Klidně by tam mohla být píseň ve stylu "tak je zase raníčko, namažu si chleba s máslem- a k tomu si dám kafíčko"..."a potom půjdu na záchod, co je orientován na východ"..."do školy už musím jít, nebo trable budu mít"..." Jestli tenhle film uvidím někdy čirou, nešťastnou náhodou znovu, tak se zároveň oběsím a vyskočím z okna" - >což se sice nerýmuje, ale je to tak. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Keď William Stacks (Jamie Foxx) vezme deti do kina, mená hlavných hrdinov filmu sú Andrea Alvin a Simon Goodspeed. Andrea McArdle hrala Annie v muzikáli na Broadway. Goodspeed je divadlo, kde sa konala predpremiéra muzikálu "Annie" predtým, ako ju začali hrať na Broadway. (megajalec)

Reklama

Reklama