Reklama

Reklama

Městečko prokletých

  • Česko Vesnice prokletých (více)
Trailer

Na anglické městečko Midwich zapůsobí tajemné silové pole, které způsobí, že všichni v dosahu jeho účinku usnou. Každá žena v produktivním věku poté otěhotní, včetně dospívajících dívek a žen, jejichž muži nebyli v té době přítomni. Všechny porodí blonďaté, mimořádně inteligentní děti, které ale trpí naprostým nedostatkem emocí. Když se pak vesničané ve strachu spojí, děti prokáží neobyčejnou schopnost kontrolovat jejich vědomí a semknou se proti všem, kdo by je chtěli ohrožovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek s podivnými událostmi ve vesnici je dokonalý (jen tedy otázka, proč omdleli i muži a krávy a jestli i krávy pak byly březí?), těhotenství naštěstí zkrátili tvůrci, co nejrychleji to šlo, jenže pak mi nějak chybělo to postupné narůstání strachu a násilí. Některé věci se odbyly slovem (sebevražda manželky, smrt kluka v rybníku), přitom měly být součástí postupného narůstání napětí. Závěr s cihlovou zdí je samozřejmě působivý, jen je otázka, proč nepřišel rovnou třeba ve 20,29? :-) Tyhle drobnosti mi poměrně vadily, a přitom s nimi šlo ústrojně pracovat. I tak je to ale dobrý horor, který rád zkouknu znovu, navzdory nižšímu hodnocení. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci námet i vizuál. V čiernobielom prevedení azda vynikajú žiarivosvetlé deti ešte lepšie ako vo farbe. Starosvetské šokujúce pohľady i zlovestná hudba - to všetko sú znaky kvalitného čiernobieleho hororu. Bohužiaľ film nemá ucelené dávkovanie napätia a "storytelling" je strašne zastaralý. Film budí dojem akoby ani strašiť nechcel a i počas tej kratučkej minutáže neraz upadne do nudy. Carpenterov remake je záživnejší. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Horror! Blood! Gore! (alias "Horor! Krev! Násilí!", jak je v české verzi) Těmito slovy je uváděn The Bloodening, film, jímž tvůrci Simpsonových parodovali a zároveň vzdávali roztomilou poctu právě tomuto spektáklu (a mimochodem zatraceně povedeně). Krev tu sice není a násilí skoro taky ne, ale vše je vynahrazeno vynikající atmosférou a napětím až do závěrečných titulků. Je možná škoda, že od našlapaného tajuplného začátku to malinko klesalo, hlavně když pak bylo jasné, že děti nejsou děti, ale cizí entity, výhrady bych měl i vůči snad až příliš jednoduchému závěru, ale jinak je všechno vynikající. Od vzhledu blonďatých spratků se svítícíma očima přes jednoduchý děj, který v krátké stopáži dodává na působivosti (pořád se něco děje, není tam ani vteřina na vydechnutí), a konče třeba vynikající hudbou. Navíc kdykoli a kdekoli potěší účast nádherné Barbary Shelleyové, slušně hrají i ostatní herci (George Sanders v hlavní roli je typově dost podobný Vincentu Priceovi). Extra oceňuji i to, že ledacos zůstalo nevysvětleno - tím onen punc tajemna přetrvává, nevysvětlitelná hrozba vždy působí strašidelněji než něco explicitně vysvětlené. Zkrátka vysoce nadprůměrně udělaný film. Četl jsem od Wyndhama ledacos, ale Midwichské kukačky ještě ne. Už vím, pro co si v pondělí půjdu do knihovny. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Na začiatok šesťdesiatych rokov vôbec nie zlý film.Najlepší bol začiatok a koniec filmu.Dobrá tajomná atmosféra aj keď trochu staromódna.Rozpočet bol 200 tisíc dolárov.Je to dobrý film,ale má hodne medzier.Tie decká mohli mať trochu lepšie blonďaté parochne.Aspoň si myslím,že to boli parochne,no možno sa mýlim.Trochu mi pripomínali nemecké deti z nejakého filmu o nacistoch.Ale námet je veľmi dobrý,hlavne to nepoškvrnené počatie žien.A deti pôsobia dosť pokojne,ale nesmiete si o nich myslieť nič zlé,lebo zlé aj dopadnete.Majú nejaký plán,ale určite ľudskosť tam nieje.Deti majú nielen rovnaké vlasy,ale aj očí a sú rovnako vysoký.Priemerný sci-fi horror. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na rok výroby a krajinu pôvodu sa tento vynikajúci kúsok nedostal do tohto nášho výberu. Tématicky však na tieto počiny naväzuje a v mnohom ich aj prekonáva, takže by ste o jeho existencii mali vedieť. Mrazivé komorné sci-fi o netypickej mimozemskej invázii má remake z dielne Johna Carpentera, no pôsobivosti originálu sa mu nepodarilo dosiahnúť. 9/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Předlohou pro film byla kniha "The Midwich Cuckoos" od Johna Wyndhama. (Chatterer)
  • Film chtěl již v roce 1957 natočit Ronald Colman, ale MGM zrušila projekt kvůli kontroverznímu neposkvrněnému početí dětí. (Chatterer)
  • Film byl natočen v obci Lechtmore Heath poblíž Watfordu. Asi 12 km od Londýna. (Chatterer)

Reklama

Reklama