Reklama

Reklama

Městečko prokletých

  • Česko Vesnice prokletých (více)
Trailer

Na anglické městečko Midwich zapůsobí tajemné silové pole, které způsobí, že všichni v dosahu jeho účinku usnou. Každá žena v produktivním věku poté otěhotní, včetně dospívajících dívek a žen, jejichž muži nebyli v té době přítomni. Všechny porodí blonďaté, mimořádně inteligentní děti, které ale trpí naprostým nedostatkem emocí. Když se pak vesničané ve strachu spojí, děti prokáží neobyčejnou schopnost kontrolovat jejich vědomí a semknou se proti všem, kdo by je chtěli ohrožovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Námět dalece převyšuje provedení, které je poněkud toporné a neozvláštněné. Poplach, který ve mně vzbudil naprosto nezvládnutý začátek, se naštěstí časem uklidnil a ke konci už to bylo jen lepší a lepší. A vyšplhalo se to až k velmi slabým čtyřem hvězdám, protože ta myšlenka je zkrátka strašně chytlavá a starším filmům na to dokážu naletět. Po zhlédnutí Carpenterovy zpackané verze jsem tuto ještě o něco víc docenil. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Horror! Blood! Gore! (alias "Horor! Krev! Násilí!", jak je v české verzi) Těmito slovy je uváděn The Bloodening, film, jímž tvůrci Simpsonových parodovali a zároveň vzdávali roztomilou poctu právě tomuto spektáklu (a mimochodem zatraceně povedeně). Krev tu sice není a násilí skoro taky ne, ale vše je vynahrazeno vynikající atmosférou a napětím až do závěrečných titulků. Je možná škoda, že od našlapaného tajuplného začátku to malinko klesalo, hlavně když pak bylo jasné, že děti nejsou děti, ale cizí entity, výhrady bych měl i vůči snad až příliš jednoduchému závěru, ale jinak je všechno vynikající. Od vzhledu blonďatých spratků se svítícíma očima přes jednoduchý děj, který v krátké stopáži dodává na působivosti (pořád se něco děje, není tam ani vteřina na vydechnutí), a konče třeba vynikající hudbou. Navíc kdykoli a kdekoli potěší účast nádherné Barbary Shelleyové, slušně hrají i ostatní herci (George Sanders v hlavní roli je typově dost podobný Vincentu Priceovi). Extra oceňuji i to, že ledacos zůstalo nevysvětleno - tím onen punc tajemna přetrvává, nevysvětlitelná hrozba vždy působí strašidelněji než něco explicitně vysvětlené. Zkrátka vysoce nadprůměrně udělaný film. Četl jsem od Wyndhama ledacos, ale Midwichské kukačky ještě ne. Už vím, pro co si v pondělí půjdu do knihovny. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh je veľmi zaujímavý a pôsobivý.Herci boli tiež veľmi dobrý a Blonďaté potomstvo z nich išiel trocha strach.Film mal dlhý rozbeh a keď sa už konečne rozbehol,tak už aj skončil.Mystérium okolo narodenia tých detí je veľmi dobre rozvinutý.Ako psychologická dráma funguje dokonale ale ako horor určite nie.Ale nemôžem sa ubrániť pocitu,že sa stala niekde chyba a to asi v scenári.Lebo dosť často nad dianím vo filme som sa pousmial a naozaj to na mňa často vplývalo dosť Srandovné a tak o atmosfére nemôže byť ani reči.Ale hlavne to bolo brané nudnou formou.Keby to bolo záživnejšie spracované išiel by som aj na vyššie hodnotenie ale takto len silný priemer. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Podmanivá a děsivá adaptace Wyndhamova románu, který jsem bohužel zatím nečetl, ale po zhlédnutí filmu mě začíná lákat. Film je místy dost děsivý, když se zamyslíte nad lidskými vyhlídkami do budoucna, které se kvůli ,,zvláštním" dětem dost zhoršily. No, dej bůh, aby se takový super smradi nikde neobjevili, byla by to pěkná polízanice. PS. Carpenterův remake nesahá tomuto filmu bohužel ani po kotníky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Village of the damned je dôkazom, že skvelé scifíčka nevznikali v onom silnom žánrovom desaťročí ovplyvneného paranojou zo studenej vojny iba v USA. Zmena prostredia je osviežujúca, atmosféra anglického zastrčeného mestečka dusná a zlovestná. Po rokoch si už z toho veľa nepamätám, iba to, že som bol celý čas v napätí a dočkal sa na konci skvelého vypointovania tohto vydareného hororu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen v obci Lechtmore Heath poblíž Watfordu. Asi 12 km od Londýna. (Chatterer)
  • Film chtěl již v roce 1957 natočit Ronald Colman, ale MGM zrušila projekt kvůli kontroverznímu neposkvrněnému početí dětí. (Chatterer)
  • Předlohou pro film byla kniha "The Midwich Cuckoos" od Johna Wyndhama. (Chatterer)

Reklama

Reklama