Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálne surrealistické dúhové obrazy, volný prúd vedomia zachytený do celuloidu (trochu to pripomína Giliamove animáky) a k tomu vynikajúca hudba a občas aj vtipné hlášky (dostali ma tie flegmatické komentáre ktoré akoby chlapci nahrávali na kazeťák medzi tretím a štvrtým práskom ;-). Ťažko si potom sťažovať na nesúrodosť alebo trápny dej. Vážne ma to milo prekvapilo! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Třetí Beatlesácký film je naprostý psychedelický úlet, který nejde ani tak nějak rozumně hodnotit. Dialogy prakticky neexistují, jen různé slovní hříčky. Animace určitě nedosahuje kvality tehdejších Disneyovek, ale na druhou stranu ty desítky, stovky podivností co jsou tu vyobrazeny muselo dát mnohem větší fušku nakreslit a naanimovat, než řekněme Knihu džunglí. Na tou vší šíleností je naštěstí celkem tradiční příběh - Beatlesáci se vydávají v ponorce do Pepřenie, aby ji zachránili před invazí modrých hnusáků, kteří vymazávají všechny barvy z lidí. Dá se říct, že mě mnohem víc bavily úlety v ponorce, než finální dění v Pepřenii, ale celkově je to narozdíl od Help pohodová zábava. A hlavně jsou tu opět nezapomenutelné písničky. Většina z nich by v pohodě stačila na Oskara, ale bohužel vznikaly rok, dva zpátky, takže smůla. A hlavně je tu spousta hitů - popově rozjásaná Yellow Submarine, smutná Eleanor Rigby, Nowhere Man, oslava lásky All You Need Is Love, rockový nářez Srg. Pepper Lonely Heart Club či psychedelická Lucy in the Sky with Diamonds, kterou si později půjčil a proslavil Elton John. I ty ostatní písničky mě celkem bavily, takže ač jsem se toho filmu poměrně bál, nakonec to vychází na solidní 4*. Animovaný film roku 1968. ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele

Ústřednímu songu se současný divák pravděpodobně již vysměje. Bo, "All you need is WiFi!", LOL:-). Poprvé jsem tenhle animák o záchraně Pepřové země viděl jako malé dítě. Tehdy to na mě udělo mocný dojem. Byl jsem zvědav, jestli se i po těch letech kouzlo nevytratí. Nevytratilo. Pořád to působí stejně svěže a dokáže uchvátit fantazii dospělého i dětského diváka. Nápaditostí, imaginací, výtvarným zpracováním. A krásnou ručně zpracovanou animací. A samozřejmě hudbou. Nádavkem je to kus historie. Současný divák si tam najde i další vrstvy, kterými potěší oko i intelekt. Určitě to jde dopoporučit i neboomerským divákům, kteří nejsou přímo fanoušky The Beatles. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

asi nejslavnější Beatlesácký film, i když jak tu čtu, tak s ním neměly moc společného. Přesto se v něm hodně projevila doba, kdy vznikl - hippísácké období, psychedelické nálady, hodně barviček ... to všechno spojené s velmi nápaditou animací. Příběh mě tak nezaujal, ale své kouzlo má a 3 hvězdičky si ode mě zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 2 /// STYL: 3 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Zajímavost:POZOR!!!Tohle není od tvůrců Beatles, vůbec o tom nevěděli, že se bude něco takového točit. Sice tam jsou písně Beatles se stejnojmenné desky, jako je film, ale neměli s tím nic společného. Ale měli z toho radost. Mě osobně se to moc líbí. Opět vynikající písně. Jsem z toho hodně moc nadšen.93% Zde bych si dovolil text písně Yellow Submarine: In the town where I was born Lived a man who sailed to sea And he told us of his life In the land of submarines So we sailed up to the sun Till we found the sea of green And we lived beneath the waves In our yellow submarine We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine And our friends are all on board Many more of them live next door And the band begins to play We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine [Full speed ahead, Mr. Parker, full speed ahead! Full speed over here, sir! Action station! Action station! Aye, aye, sir, fire! Heaven! Heaven!] As we live a life of ease (A life of ease) Everyone of us (Everyone of us) has all we need (Has all we need) Sky of blue (Sky of blue) and sea of green (Sea of green) In our yellow (In our yellow) submarine (Submarine, ha, ha) We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Členovia skupiny Beatles sa nezúčastnili slávnostnej premiéry filmu kvôli nečakanej smrti ich manažéra Briana Epsteina. (kosticka7)
  • Lennonův syn Sean Lennon neměl o minulosti svého otce jako člena Beatles ponětí, dokud nezhlédl tento snímek. John mu tehdy vysvětlil, že se musel vzdát tohoto života, aby mohl být s ním a s Yoko Ono. (ČSFD)
  • Beatles se ve filmu objeví pouze v závěrečné několikavteřinové sekvenci, kde vybízejí lidstvo k bdělosti, neboť proradní Jabkáči se mohou vrátit. (Robbi)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama