Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 5

Recenze (181)

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Budem hodnotiť výhradne z pozície dospelého. O nevýraznom princovi tu už bolo popísané dosť, ale deus ex machina kúzelná kmotrička, ktorej nástup na scénu nie je nijako motivovaný, je možno ešte horšia. Myši istotne tvoria veľmi dôležitú súčasť filmu, či už z hľadiska jeho vtipnosti, inovovanosti oproti predlohe alebo dĺžke, ale ja osobne som ešte omnoho viac ocenil kráľa (alebo cisára?) a veľkovojvodu. Ich problémom sa dá rozumieť a sú nemenej vtipní ako nemotorný Gus-Gus. Najmä vďaka nim je táto detská rozprávka stále pozerateľná aj vo vyššom veku. Mám problém s príliš veľkým a odľudšteným palácom a s využívaním stráží ap. len ako statických kulís a s psychologicky naozaj hroznou macochou. Do inak odľahčeného filmu to všetko príliš nezapadá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kreslíř, inovátor, režisér a zejména producent Walt Disney už stál v čele animačního studia v Burbanku, když vznikaly postavičky jako pes Pluto, myšák Mickey, kačer Donald, kolouch Bambi nebo slůně Dumbo. V roce 1950 v jeho studiu vznikl i barvami hýřící známý příběh o Popelce. Má šanci oslovit také dnes, i když někteří diváci na nejznámější tuzemskou verzi „s oříšky“ prostě nedají dopustit. Pohádka doplněná o líbivé melodie a hudební čísla disneyovsky roztomilých zvířátek je typickým produktem továrny na kreslené sny. Jen, co se otevře barevnými kresbami prozářená kniha, vypravěč spustí nestárnoucí příběh, kterak krásná dívka musí odolávat trpkému údělu služky ve svém vlastním domě. Nakonec ji ke štěstí nepomůžou ani holoubci natož kouzelné tři oříšky, za vším totiž stojí čarovný proutek kouzelné kmotry. Princ na rozdíl naší nadčasové verze od Václava Vorlíčka nedostane prakticky žádný prostor, jeho minuty na scéně mu berou Popelčiny myší kamarádi, kteří se až na příliš velké stopáži snaží o komické vsuvky či přelstění kocoura Lucifera. Milý humor v tradičně naivním hávu padesátých let tak přebíjí momenty, které dětský divák nemusí tak úplně skousnout – třeba když jsou z Popelky bez servítků strhávané části šatů. ()

Reklama

Theresia 

všechny recenze uživatele

Sedící pěkná hudba, krásná a milá Popelka, dostatečně rozmazlené nevlastní dcery a zlá macecha. Tak to má být u mé nejoblíbenější pohádky. A proti jinému zpracování než jaké ho znám z dětství nic nemám. Ale princ mě moc zklamal. Při hledání Popelky ani nebyl v kočáře, který ji po celém království hledal. A celkově jsem ho tu skoro neviděla. Hodnotím jako lepší průměr. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Tak a konečně, konečně tu máme normální film. Tenhle film v podstatě zachránil studio před krachem, protože Disney neměl žádný pořádný hit, což je celkem zvláštní když vyšli filmy jako Fantazie, Pinocchio nebo Bambi. Každopádně kdyby tenhle film nebyl úspěšný tak by celé studio zkrachovalo. Naštěstí film úspěšný byl úspěšný. Animace je opět výborná. K animaci se toho moc říct nedá. To hlavní jsou postavy a příběh. Postavy jsou naprosto geniálně zpracované a napsané. No a příběh. Myslím si že příběh Popelky všichni známe. Ještě jeden plus musím zmínit a to jsou emoce. Emoce v tomto filmu naprosto výborně fungují, místy mi bylo Popelky opravdu líto, a emoce zde fungují lépe než třeba v Bambim. Film je naprosto dokonalý, nemá žádnou vadu a já mu dávám známku 100% (5 hvězd z 5). ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Těmto starým disneyovkám nikdy nepřijdu na chuť, protože v sobě nejspíš nenajdu potřebnou sílu k jejich dokoukání. A trpím takovým zvykem, že filmům které nezvládám dokoukat nějak automaticky dávám odpad. Na jméno autora nehledím. Mnohem raději mám zkrátka moderní animované pohádky. S tím se nedá nic dělat. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • Myši sú jediné zvieratá, ktoré dokážu v tomto filme rozprávať. (JADIM)
  • V pôvodnej verzii od bratov Grimmovcov sa sestry Popolušky snažia dostať do črievičiek, ktoré sú im príliš malé, tak, že si začnú odrezávať prsty na nohách, aby sa do nich zmestili. Keď to nestačí, začnú si odrezávať aj päty. (HOMERjeALIEN)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno