Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 2

Recenze (181)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Plné hodnocení dávám ve spojení s nezapomenutelným zážitkem z dětství, kdy jsem film viděl v kině. Nyní po letech bych možná jednu hvězdu ubral, jelikož Popelka se v mém pohádkovém TopTen dostává až za Sněhurku a Šípkovou Růženku. Animace je opět bezchybná, výtvarná stránka precizní, jak bylo a je u Disneye zvykem. S odstupem času mi ale trochu vadilo příliš mnoho myší na placu. Film by se měl jmenovat spíše: Myšáci, myši a...Popelka. Scény, které mě nadchly kdysi i nyní: Popelka v mýdlových bublinách, čarování kouzelné kmotřičky a tanec s princem. A neměl bych zapomenout ani na šití šatů pro Popelku. Ta je opravdu krásná, její sestry nechutně ošklivé a macecha, nu, ta si nezadá s královnou ze Sněhurky ani se zlou vílou ze Šípkové Růženky. Jsou-li v Disneových filmech ženy zlé, pak zlo z nich čiší doslova mrazivé. Na rozdíl od dvou jmenovaných pohádek v této nedojde k viditelnému potrestání macechy a jejích dcer. Nesmrtelný příběh v kouzelném podání ale příliš nezestárnul a je příjemným zážitkem i dnes. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Budem hodnotiť výhradne z pozície dospelého. O nevýraznom princovi tu už bolo popísané dosť, ale deus ex machina kúzelná kmotrička, ktorej nástup na scénu nie je nijako motivovaný, je možno ešte horšia. Myši istotne tvoria veľmi dôležitú súčasť filmu, či už z hľadiska jeho vtipnosti, inovovanosti oproti predlohe alebo dĺžke, ale ja osobne som ešte omnoho viac ocenil kráľa (alebo cisára?) a veľkovojvodu. Ich problémom sa dá rozumieť a sú nemenej vtipní ako nemotorný Gus-Gus. Najmä vďaka nim je táto detská rozprávka stále pozerateľná aj vo vyššom veku. Mám problém s príliš veľkým a odľudšteným palácom a s využívaním stráží ap. len ako statických kulís a s psychologicky naozaj hroznou macochou. Do inak odľahčeného filmu to všetko príliš nezapadá. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Popelka je napříč filmem asi nejskloňovanější princeznou, vtaženou již i do moderních podob či skrytých významů v romantických komediích. Ta, která ale samosebou navždy zůstane tou nejvěrnější své legendární předloze, je ta nejjednodušší a díky tomu nejkrásnější. Pár let nazpátek by mě hrozivě odrazovala znalost faktu, že jsou všechny ty původní animáky staré jako žánr sám, dneska ale můžu tvůrce jedině obdivovat za to, jak si s kreslenými filmy dokázali vyhrát již v době, kdy to bylo téměř nemožné. ()

Pavlin 

všechny recenze uživatele

Myslím ,že je to dost nadhodnocený aminák.Kdybych mu měl dát pět hvězdiček tak tedy nevím jak bych hodnotil Lady a Tramp nebo třeba Sněhurku.Asi bych to musel vyšroubovat tak na osm až devět hvězd.Příběh nezajímavý,dialogy slabé a některé dějové linky i když jsou kouzelné narušují plynulost děje.Mám na mysli tu s myšičkama. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Parádní zpracování mého oblíbeného popelkovského příběhu. Nemám, co vytknout, až na dvě malé drobnůstky, které mi jsou vcelku ukradené a to: Zvláštně se měnící barva vlasů Popelky při každé příležitost a to, že první i druhý střevíc je zkoušený na stejné noze.... prkotina. Pojetí je prostě krásné a vážně mě to nadchlo. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • Americký filmový institut vyhodnotil snímek v roce 2008 jako 8. nejlepší mezi animovanými filmy. (TheDude)
  • V pôvodnej verzii od bratov Grimmovcov sa sestry Popolušky snažia dostať do črievičiek, ktoré sú im príliš malé, tak, že si začnú odrezávať prsty na nohách, aby sa do nich zmestili. Keď to nestačí, začnú si odrezávať aj päty. (HOMERjeALIEN)
  • Myši sú jediné zvieratá, ktoré dokážu v tomto filme rozprávať. (JADIM)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama