Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York je ohrožován sérií záhaných vražd. Podivným psychopatem je na zakázku zavražděna i Anna Gordonová a její malá dceruška. Annin manžel, podnikatel Francis sám najme soukromého detektiva Sama Parkera. Ten je přítelem agenta FBI Jerry Cottona (George Nader), který je pověřen policejním vyšetřováním. Cotton přichází na stopu organizaci, který psychickou manipulací obstarává vrahy pro předem vybrané osoby. Dochází k řadě soubojů a přestřelek, v nichž Cotton předvede své mimořádné schopnosti a v napínavém závěru dochází k překvapivému odhalení ... (Mariin)

(více)

Zajímavosti (2)

  • V úvodní přestřelce mezi dvěma gangstery a policií má jeden z gangsterů jednu z prvních verzí samopalu HK MP 5 německé výroby. (JohnSmith)
  • V 60. letech vzniklo 8 filmů s agentem FBI Jerry Cottonem, kterého hrál americký herec George Nader. Ačkoli příběhy jsou situovány do amerického prostředí, postava Jerry Cottona byla stvořena v Německu. Objevila se v 50. letech v sešitových kriminálkách a dlouho nebyl znám její autor. Dnes se ví, že tvůrců stovek příběhů s Cottonem je více, ale největší podíl na úspěchu tohoto fiktivního hrdiny má spisovatel Rolf Kalmuczak. Film Smrt v červeném jaguáru byl točen kromě Hamburku také přímo v San Franciscu a můžeme v něm několikrát spatřit proslulý most Golden Gate Bridge. (Mariin)

Reklama

Reklama