Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York je ohrožován sérií záhaných vražd. Podivným psychopatem je na zakázku zavražděna i Anna Gordonová a její malá dceruška. Annin manžel, podnikatel Francis sám najme soukromého detektiva Sama Parkera. Ten je přítelem agenta FBI Jerry Cottona (George Nader), který je pověřen policejním vyšetřováním. Cotton přichází na stopu organizaci, který psychickou manipulací obstarává vrahy pro předem vybrané osoby. Dochází k řadě soubojů a přestřelek, v nichž Cotton předvede své mimořádné schopnosti a v napínavém závěru dochází k překvapivému odhalení ... (Mariin)

(více)

Recenze (42)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Chováš se jako kaskadér!" Ano, Jerry se chová jako kaskadér, ovšem jeho jednání není ani tak risk, jako spíše hazard. Někdy mi přišlo, že až schválně nebo snad i naivně se vrhá do akce, aniž by domýšlel následky. Když pronásleduje padoucha do skladiště, stačilo by málo, aby ho z té čekající smečky někdo zastřelil. Jenže to by skončil film, a tak divák ví, že se to nestane. Na druhou stranu jsou tyhle bondovské příběhy zábavné, a kdo má rád nejstarší filmy s 007, mohl by si užít i jejich německou variantu. Snad jen po letech už mé dávné nadšení vyprchalo a ze západoněmecké produkce 60. let mám přeci jen raději filmy podle E. Wallace. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Je to typická oldschoolovka s mizernými efekty s plátnem v zádech, s absurdním jednáním některých zúčastněných a s nepřetržitým hudebním doprovodem. Hlavní frajer je ale sympaťák co umí fackovat a kopat padouchy reálně a uvěřitelně, má sedm životů jako kočka a jezdí v super káře. Škoda, že mu scénář neumožňuje vtipnější a frajerštější dialogy, které by ho pasovaly do role vysněného ochránce všech poctivců! 70 % i za těch pár Bond vychytávek! ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

je zábavné sledovat, jak až na pár záběrů New Yorku jsou všechny reálie typicky německé (zvědavá frau s dcerou pronajímající byt, sídliště ve výstavbě). Jerry Cotton je skutečně čistočistý brak nemající ani svého autora, neboť je vytvořený kupou bezejmenných pisálků. Jenže tady nejde o scénář, který naprosto nedává smysl, ale o hru dospělých kluků na špiony a zločince. Reinl hází na plátno jednu praštěnou akci za druhou, takže nuda nehrozí, a mozek se vrátí ke fantaziím desetiletého kluka. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Počátkem devadesátých let v televizi mě to bavilo velmi, dnes už méně. Dnes už totiž vidím, jak je to celé úsměvné s dětsky naivními dialogy a soustavnými záběry na Golden Gate, aby všem došlo, že tenhle německý film se točil v San Franciscu. Smysl a motiv vražd zůstává poněkud utajen, přestože jich přibývá geometrickou řadou. Od začátku to sice vypadá, že znáte vraha, a i když ho poznáte až úplně na konci, zas takovej surprise to není. Přesto jako variace na neohroženého agenta stále docela dobré. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jedna z řady německých "bondovek" s americkým hercem Georgem Naderem v roli agenta FBI Jerry Cottona. Ostatní herci jsou Němci (škoda jen, že do role vyšetřovatelky Rii Payneové nebyla vybrána atraktivnější žena). Akční kriminálka od Haralda Reinla, režiséra Vinnetoua, je plná naivních sekvencí, ale stejně jako americké bondovky pobaví. Nejde o nic víc než do filmu převedený sešitový rodokaps s Cottonem a tak je třeba to chápat. Film má celkem spád a místy i zajímavé scénky, kladné a záporné postavy jsou výrazně typizované, vše doprovází rytmická hudba Petera Thomase. Ani tři, ani čtyři hvězdičky. Přesněji: 3 a půl... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • V úvodní přestřelce mezi dvěma gangstery a policií má jeden z gangsterů jednu z prvních verzí samopalu HK MP 5 německé výroby. (JohnSmith)
  • V 60. letech vzniklo 8 filmů s agentem FBI Jerry Cottonem, kterého hrál americký herec George Nader. Ačkoli příběhy jsou situovány do amerického prostředí, postava Jerry Cottona byla stvořena v Německu. Objevila se v 50. letech v sešitových kriminálkách a dlouho nebyl znám její autor. Dnes se ví, že tvůrců stovek příběhů s Cottonem je více, ale největší podíl na úspěchu tohoto fiktivního hrdiny má spisovatel Rolf Kalmuczak. Film Smrt v červeném jaguáru byl točen kromě Hamburku také přímo v San Franciscu a můžeme v něm několikrát spatřit proslulý most Golden Gate Bridge. (Mariin)

Reklama

Reklama