Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Robert Bogerud (Svein Andre Hofsø) provozuje jednočlennou soukromou detektivní kancelář, ale zatím se nikdy nedostal k žádnému skutečnému případu. Všichni jeho potenciální zákazníci vždy zmizí v okamžiku, kdy Robert sundá svůj detektivní klobouk. Nikdo nevěří, že tento mladík, postižený Downovým syndromem, může vůbec něčeho v detektivní branži dosáhnout. Dokonce si to odmítá byť jen připustit i jeho otec, který je skutečným policejním vyšetřovatelem. Nakonec se ale Robertovi podaří sehnat první případ. Legendární bruslař Olav Starr záhadně zmizel. A příbuzní si vybrali pro jeho nalezení právě Roberta. Potřebují totiž pokud možno co nejvíce neschopného detektiva, a to jen proto, aby uklidnili senilní babičku. Na takový úkol jim Robert připadá jako ideální týpek. Ale když jim předvede svůj způsob vyšetřování, jsou hodně překvapení. Robert má svoji metodu, která spočívá v tom, že se vžije do zmizelého Olava a pokračuje v jeho životě od okamžiku, kdy se ztratil. Zjistí tak, že pohřešovaný byl ve své rodině vystaven nedostatku lásky a že se z něj stal podvodník s vážnými problémy s alkoholem, který také prodává svým zákazníkům vakuové pumpy pro zlepšení erekce a krém na zvětšení prsů. Čím bizarnějších rozměrů Robertovo pátrání po Olavovi nabírá, tím více se ukazuje, že zdaleka není tak hloupý, jak by se mohlo zdát. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (71)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Hmmm.....rozpačité pocity po konci filmu ma len utvrdzujú v tom, že nórska kinematografia má určite aj naviac ako na takýto "grc". Nechápte ma zle, myšlienka bola dobrá a aj zaujímavosť v obsadení hlavnej úlohy hrá v tomto filme svoju rolu, avšak to bola taká nekončiaca nuda, že som pozeral na hodinky, kedy sa konečne niečo začne diať. Veľmi slabý snímok, z ktorého sa určite dalo vyžmýkať aj viac. Neodporúčam. 35 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAKONEC TO VYŘEŠIL MONGOLOIDNÍ DETEKTIV...“ /// Mongoloidní detektiv, noirová atmosféra, pomalý (uondaný) tempo a slaboučkej (detektivní) případ. Robert to nemá lehký. Ovšem s ním to taky není lehký. Stejně jako s tím filmem. Možná to nemá smysl brát jako detektivku. Nebo jako komedii. Třeba to má jen ,,mile“ upozornit na to, že postižení lidé jsou taky jenom lidé, kteří potřebují lásku. A smysl života. (a taky že jsou schopní dotáhnout věc k orgasmu.) Festivalová handicapovaná filmařina, vod který se spíš vočekávaj ty ,,tři“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Je hezký, když je ve filmu někdo postiženej víc než postiženej. 2.) Mám Downa. Můžu bejt detektiv? 3.) Thx za titule ,,dunkin“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Rejže 

všechny recenze uživatele

Ten chlapík mne nejprve rozčiloval, dokud jsem si nezjistila víc. Chvílemi nápadité, ale rozuzlení takové zvláštní. Teď jsem to chtěla napsat. Jakoby na tomto filmu dělali dva scénáristé. Jeden uměl psát a měl veliký talent a ten druhý přihazoval klišé a ten nápad na začátku pohřbíval. Proto 3 hvězdy vyvážené... vtípky a gegy jim neberu, to sem se dlouho nezasmála :-D ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle nápad se jeví nedomyšlený, díky čemuž v některých pasážích buď nefunguje komedie nebo detektivka. Jakoby se režisér s těmi žánry spíš pral. Takže jsem se sice chvílemi bavil, ale střídaly je scény, ve kterých se vlastně vůbec nic zajímavého nedělo. Výsledkem by mělo být průměrné hodnocení, ale to tu dát nejde, tak jsem trochu přimhouřil oko. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mladík s downem úspěšným detektivem? To bude ptákovina... Ty voe, zatím je to good, nakonec by to možná nemuselo být až tak marný... Hmmm, tak tohle se moc nepovedlo. Tohle taky ne. Jak to má být ještě dlouhý? Jo, to snad ještě vydržím. Ty voe, pánbůh zaplať, že už to skončilo. Slabotka. P.S.: Patrně pokus, jak v očích zdravé populace pozvednout lidi s downem. Proč se tedy stala synonymem vypočítavosti ženská, která se kvůli penězům vyspala i s postiženým klukem? Proč jsme právě na tomto měli pochopit její nízkost? Podle mě je to trochu protimluv..? Ale nic zásadního. Nebylo to moc dobrý, zbytečný si lámat hlavu jednotlivostma. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v České republice díky finančním pobídkám. Režisér dal přednost Česku před Maďarskem také díky tomu, že jeho předchozí film Kurz negativního myšlení (2006) u nás slavil velký úspěch. (morgos)
  • Obsadit hlavní postavu bylo obtížné. Režisér objížděl ústavy po celém Norsku, kde hledal správného člověka s Downovým syndromem. (morgos)
  • Hoci sa dej odohráva v Osle, pre natáčanie si nórsky režisér zvolil Prahu a okolie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama