Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lodě mizí beze stopy, racci padají z nebe jako kameny, na pobřeží jsou vyplavovány stovky mrtvých ryb. Severní moře se stává smrtící pastí. Ze své základny na ostrově vylétá pilot Tom Jager, aby se pokusil najít zmizelou loď. Ztrácí ale kontrolu nad vrtulníkem a téměř havaruje. Zdá se, že je za tímto vším mocná energetická společnost. Tom se dozvídá více informací od Marie, jejich PR pracovnice. Ta je ihned propuštěna ze zaměstnání, protože je podezřelá z předání tajných materiálů ekologické organizaci. Ty ale ukradla na vrtné plošině Sára, jedna ze členek ekologické skupiny. Marie a Tom se tak dozvídají, jaký katastrofický dopad bude mít nová, údajně ekologicky nezávadná energie. V neúprosném souboji s časem musí Tom s Marií zachránit Sáru, která je uvězněna na ropné plošině společnosti a varovat nedůvěřivé obyvatele zdejšího ostrova a zabránit této apokalyptické události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Armin82 

všechny recenze uživatele

Bomba! Naprostá bomba! Už mnohokrát jsem zmínil, že pokud němci něco umí, tak natáčet filmy určitě ne. Mají výborná auta, výbornou ekonomiku, Semira Gerkhana a Hanse Zimmera. Ale bohužel i přes silnou finanční stránku nemají herce, schopné režiséry, scénáristy a už vůbec nemají smysl pro melodrama. Naprostej nesmysl ve všech ohledech s bandou přitroublejch herců, kteří by nic solidního nezahráli ani s maňáskem dítěti v kojeneckém věku. Ten srdceryvnej monolog na závěr o záchraně světa, byl jen smutným dovětkem. Nicméně efekty na němce dobrý, tak proto dávám --->10% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tedy to bylo opravdu slabé a ten trapný závěr. Možná jsem teď v roce 2018 poslední zoufalec, který si to pustil. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

To byl asi režisérův 1. film. Protože takovou "jalovinu" protkanou fantasmagorii není možno vidět každý den. Mě by zajímala pouze jedna věc : kolik taková rádoby sci-fi spolkne peněz, anebo zda se na to neskládali herci, kteří si zde chtěli zahrát. ()

LiborGondek odpad!

všechny recenze uživatele

Ostrov se propadl, ale maják zůstal stát. V moři vznikl obří vír, ale loď velká jak město z něho vyplula... Myšlenka dobrá, asi by se na podobné téma dal udělat i použitelný film, ale tohle byla jen další německá katastrofická filmová katastrofa. Nejen, že to bylo nelogické, nesmyslné a nereálné, oni udělali scifi s tak špatnými efekty, že nemůžu hodnotit jinak, než odpad. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Když jsem si především díky Kobře 11 konečně zapamatoval jméno Bettiny Zimmermannové, začal jsem německé katastrofické filmy vyhledávat zejména kvůli jejímu zapojení. A Záhada Severního moře se také vyznačovala tím, že se vydala trochu jiným směrem než zbylé filmové hrozby nad planetou Zemí. ()

JKL odpad!

všechny recenze uživatele

Zastavte sekvestraci! Zastavte sekvestraci! Zastavte sekvestraci! Zastavte sekvestraci! Zastavte sekvestraci! Zastavte sekvestraci! ()

Pablinho 

všechny recenze uživatele

Jako jednoduchá oddychovka na sobotní odpoledne to celkem ušlo. Někdy scény postrádaly smysl, aby to klaplo přesně tak, jak má (chce se mi napsat - taková ta německá klasika...). ()

Wyder 

všechny recenze uživatele

Německý béčko na nedělní dopoledne. Upřímně nechápu to všeobecné pohoršení. Samozřejmě to má daleko do americké produkce, ale nijak zásadně mě to nezklamalo. Při chřipce, když Vám dojdou seriály, je to ideální. Ale je to samozřejmě celé přitažené za vlasy, a to dost. U tohohle filmu se neočekává přemýšlení, spíš naopak. Vypnout a civět. Někteří hodnotitelé by si měli uvědomit, že je to TV film a podle toho k tomu přistupovat. ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za poslední dvě minuty filmu.(Nepočítám titulky),aneb nechte vážení němečtí přátelé točení katastrofických filmů na americké produkci.Ta má přeci jenom při natáčení nesmyslů jistější ruku.... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ekologický thriller v německé režii. Námětově tu takový příběh byl již mnohokrát, ale když to natočí naši sousedi, přeci jen to má krapet jiné vyznění. Celé je to stavěné především na ději a tak když nemusí, nevtlačují do snímku speciální efekty za každou cenu. Jak to pak dopadá známe například z amerického studia SYFY. Takže tvůrci udělali jedině dobře. Scénář nijak netlačí na pilu a přirozeně se dere kupředu. Napínavá atmosféra se snaží udržet a byť se nejedná o fofr akci, vcelku se to daří. I když se mi občas přeci jen chvilkami zdá, že jsou některé scény zbytečně natahovány. Na TV počin je snímek velice přijatelný. ()

Mr.nachos odpad!

všechny recenze uživatele

Němci mají nějakej zvlaštní patent na natáčení hovadin? Jistě, jsou i výjimky, ale natáčení televizních filmů by se jim mělo zakázat. A seriálů taky. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Já nevím, je to divný. Mě se obecně takovéhle filmy líbí, ale asi musí být produkovány v nějaké jiné zemi a svíce penězi na kontě. ()

Bercuss 

všechny recenze uživatele

Uvažoval jsem i o třech hvězdách, skoro do konce se na to celkem dalo koukat, i pohledné herečky se v Německu našly :) .....ale víc nesmyslů a nelogičností, co bylo ve ,velkém, finále jsem dlouho nezažil.......ale i tak na německý tv film to celkem ušlo. ()

Reklama

Reklama