Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný cizinec na koni, který se usadí v horské vesnici, aby zde přečkal zimu, přináší do uzavřené komunity nedůvěřivých obyvatel neklid. S přibývajícím množstvím záhadných úmrtí začne být jasné, že jeho příjezd nebyl pouhou náhodou. Alpský western je svěží variací na oblíbené žánrové motivy. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

alchac 

všechny recenze uživatele

Es wár sér gút, wirklích! Inu, každý správný vidlák to zná - minimálně půlka vsi je s ním v nějakém příbuzenském svazku, pročež obzvláště v zapadlých dědinách se často dostává přirozeňé pnutí do konfliktu s obecně uznávanými zákonitostmi penetrační morálky. Vajda z bezejmenné tyrolácké prdele na to samozřejmě též ЙЕБАЛ, a to velmi kreativně, neb realizaci svých reprodukčních potřeb povýšil na velmi tradiční místní vyhlášku realizovanou prostřednictvím demonstrativního poučení čerstvě začepených dívek o skutečné povaze Ducha svatého, přičemž uvedené se odehrává pochopitelně s posvěcením těchto neortodoxních prepašiových her ze strany šéfa místní pobočky kleromafie. Narušitelé veřejného pořádku se ovšem najdou jak známo všude, jenže když se moc výkonná při nápravě protiprávního stavu jedinkrát dopustí drobné nedůslednosti, má tato její trestuhodná nedbalost za několik let fatální následky v podobě příjezdu božího mlynáře, který sice pracuje příslovečně beze spěchu, ale jinak vskutku festovně (tedy několik drobných vad a nedodělků by se našlo) a omáčkou pomodoro rozhodně nešetří! Ve finále se nám tedy opět rozhostí pěkně zmrzlé Velké ticho. Takhle nějak si představuji, že by to mohlo vypadat, kdyby Harmonika zteplal (což zde ovšem s ohledem na ostatní kvality snímku velkoryse přehlížím), vyměnil svůj oblíbený nástroj za alpenhorn a Henry Fonda se přestal stříhat a holit a začal nosit padací most. Alzó danke šén, her Procházka, felmi chutna šniclwestern! ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem střílečku oživenou třeba soubojem pomocí ementálů,či pád s dopadem na roh kamzičí.Dostal jsem falešnýho Di Capria der eine kleine familien revansch mache.S výhodou,že vidlodujové v Alpách znaj max.lámací kulový dvojky,takže Winchester...no zkrátka končí to v maglajzu typu"celé údolí se oplodnilo BRENER" a hlavní mstič odjíždí středem. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Němci nemají zrovna tradici v točení drsných westernů, a tak Prochaskovo Temné údolí je skoro unikát. Kvalitně nasnímaný a zrežírovaný unikát. I když příběhově je to vlastně klasický film o pomstě, vizuálně se ubírá přesně tou nepříliš prozkoumanou cestou, kterou jsem očekával, že budou nové westerny kráčet - čili jde o více realistický a syrovější pohled ve stylu klasiky 80. let Eastwoodova Bledého jezdce. Co se autorovi nepovedlo je pomalé tempo (stejně tak jako v Bledém jezdci), dlouhé minuty bez dialogů a bez přibližování se k odhalení příběhu. Někdy to může fungovat, za předpokladu že režisér dokáže vyprávět obrazem jako to uměl třeba Leone. Tady kinematografie není natolik fascinující, aby pohltila. Jistě je ale dobrá a skalní fanoušky nejspíš uspokojí drobné rituály a běžné domácí činnosti jako vytahování hodinek, podávání večeře, nebo krmení koní. Příběh i některé akční scény mohly být lépe řešeny, nicméně celkově se dá film označit v dnešní době, pro westerny ne zrovna přívětivé, za úspěch. Budu to brát jako první vlaštovku, která do budoucna snad nezůstane dlouho osamocena. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Na tradiční půlnoční film, na kteří diváci přicházejí s půllitrem piva, je v tom málo lidí požírajících chobotnic nebo ufounů s vybuchujícími hlavami. Na western, ve kterém hlavní hrdina prohodí průměrně jedno slovo za pět minut, tomu zas chybí dostatečně charismatická hlavní postava. Někdo, kdo by vás doslova připoutal k obrazovce, jak se to povedlo Eastwoodovi v Pro hrst dolarů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Čakal som uťahanú artovku, ale ono nie. Filmu síce trochu trvá, kým sa dostatočne vyhrotí, aby sa mohlo začať strieľať, ale potom už je to celkom masaker. Až na to prostredie naozaj tradičný western s málovravnými hrdinami a poriadne brutálnymi úmrtiami. Super kamera a hlavná prestrelka je natočená úplne luxusne. Akurát škoda, že sa tam strieľali iba puškami. V tej dobe boli v Rakúsko-Uhorsku úplne bežné rôzne typy revolverov, vrátane koltu vyrábaného v licencii v Innsbrucku. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Rakousko zaslalo snímek do kategorie Nejlepší cizojazyčný film na 87. udílení Oskarů. Film však neprošel nominací. (Terva)
  • Natáčelo se v italském Val Senales. (Terva)
  • Film měl premiéru na 25. ročníku televizní a filmové tvorby Romy Gala 2014, kterou pořádá TV ORF a Thomas W. Kiennast si odnesl cenu za Nejlepší kameru. (Terva)

Související novinky

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (více)

Reklama

Reklama