Reklama

Reklama

Okolo futbola

  • Rusko Oколо футбола (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o životě ruských fotbalových chuligánů. Hlavními postavami jsou čtyři zástupci chuligánů Spartaku Moskva. Zápletka filmu spočívá v podezření, že chuligáni mají mezi sebou konfidenta, a proto je mnoho jejich akcí brzy zhaceno policií. Je jasné, že je třeba jednat a tento problém s donašečem vyřešit.
Film věrně zobrazuje chuligánskou scénu v Rusku. Samozřejmě je plný nečekaných zvratů, a taky rvaček. (FCBLFC)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Trevorom, že ide o jeden z najlepších filmov o chuligánoch, a to aj v porovnaní s britskými verziami, ktoré majú svoju atmosféru a špecifické prostredie, ale to Rusi majú rovnako tak dobre. Akurát nám dnes prerušili zápas o prvé miesto medzi Trnavou a Slovanom, lebo rovnakí idioti žijú aj u nás. Dobrá sonda do duševne mrzáckeho prostredia a krásne ruské devy boli už len ozdobou príbehu, ktorý vôbec nie je len okolo futbola, ale hlavne okolo bitiek a trochu aj okolo lásky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Automechanik, učiteľ, DJ, producent komiksov. Štyria kamaráti s odlišným zamestnaním, s jednou spoločnou záľubou. Niekto chodí na ryby, alebo výlety s rodinou, oni trávia čas hromadnými šarvátkami na rôznych miestach. Súper sa vždy nájde, no váčšinou je to ten, kto hrá najbližší zápas proti Spartaku Moskva. Termín a miesto bitky je dohodnuté. Všetko ide podľa plánu, až do momentu kedy sa na "scéne" neobjaví - zrada. Zabudnite nato, že budete sledovať snímok, podobný "Green Street Hooligans". Tento film je viac o príbehu, priateľstve, láske a zrade. V poslednej dobe mám v obľube sledovať ruské filmy. Tento, rovnako ako predošlé - nesklamal. Práve naopak. Napriek pozitívam, štvrtú ★ pridávam len z dôvodu rozuzlenia. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dle recenzí jsem čekal pořádnou hooligans melu a jednu bitku za druhou a s přihlédnutím na fakt, že jde o Rusko, tak tam jsem čekal dvojnásob. Ale Okolo futbola je přesný opak a více než na hooligans potyčky v lese sází na příběh okolo ústřední party, která je překvapivě celkem zábavná a ikonická, takže s tím problém nemám. Když si ale zpětně přehraju onu rvačky, které by měly být hlavní předností podobných filmů, chce se mi smát, jak neuvěřitelně béčkově, nudně a trapně je zde zobrazena - nedojde na téměř žádné záběry, žádnou krev, nic. Příběh 3/5, zbytek ale za řeč nestojí. Celkem brak. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak rusáci teda nic moc. Není mi moc jasný, jak nás tenhle národ primitivů mohl 40 let okupovat... Jeden jantar vedle druhýho a druhej vedle třetího. Jasný, chuligáni sou po celým Světě, ale rusáci jsou vyhlášený tím, že u nich se to bere hrozně vážně. Upřemně nemám nic proti tomu, když se dvě partu vylízanců domluvěj bitku mimo staďák, aspoň nedělaj bordel. Proč to ale dělaj někde v městkým parku? Kdyby si to dali někde na louce, každýmu by to bylo šumák. Nicméně film nemá v podstatě vůbec žádnej příběh, žádný napětí. Občas se tam servou, ale nic co bych si zapamatoval. O životě ruských hooligans sem se toho tedy moc nedozvěděl. Nazdarovje jelita! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zaujímam sa o filmy s chuligánskou tématikou. Zopár som ich už mal možnosť vidieť. Do dnes ostáva mojim najobľúbenejším snímkom o futbalovom násilí anglický titul "Football Factory", ktorý v roku 2004 natočil režisér Nick Love. No i ruský film "Oколо футбола" určite stojí za pozretie. Sonda do života radikálnych fanúšikov Spartaka Moskva má celkom obstojnú atmosféru, vhodné herecké obsadenie, zaujímavý príbeh, dobrý soundtrack a je to i dosť kvalitne natočené. Pozrel som si ho v pôvodnom znení (po rusky) s českými titulkami a bol som velice spokojný. **** ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Ruský zpěvák Feduk, jehož píseň hraje při závěrečných titulcích, a je zároveň ústřední písní soundtracku, se k natáčení dostal čirou náhodou. Jeho kamarád ho pozval na natáčení davových scén v kotli, kde se potkal s producentem a dohodli se na spolupráci. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)
  • Ve vedlejších rolích se objevili bývalí skuteční chuligáni. (FCBLFC)
  • Filmové záběry ze zápasu mezi Spartakem a CSKA jsou ze skutečného utkání, které bylo hráno v Moskvě 7. 10. 2012. (fnc)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno