Reklama

Reklama

Blue Ruin

(festivalový název)
Trailer

Dwight je tulák stranící se společnosti, který žije u pláže, jídlo hledá v popelnicích a spí ve starém, zrezivělém autě. Jeho bezvýznamná existence je narušena zprávou, že jeden muž z jeho minulosti byl propuštěn z vězení. Dwightův smysl života se přes noc náhle změní a za účelem pomsty se vrací do rodného města ve Virginii. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už potřetí mě dokázal Jeremy Saulnier přesvědčit, že točit filmy umí, bohužel on je přesně ten typ režiséra, který nedokáže využít naplno potenciálu, který se mu nabízí a proto bude vždy zřejmě jen průměrným tvůrcem. Tentokrát nám mohl nabídnout brutální a krvavou pomstu plnou násilí a brutality (což o to, pár scén tu skutečně je a velmi dobrých), ovšem celé je to obaleno do nudné omáčky okolo – spousta hluchých a nezáživných pasáží a to je hlavní kámen úrazu. Navíc tentokrát jsem nebyl zrovna moc oslněný hereckými výkony a ani výběr herců a hereček. I oni se dost podepsali na celkové průměrnosti tohoto akčního thrilleru/dramatu, který měl rozhodně navíc… ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Objektivně nemůžu tomuto nezávislému revenge thrilleru vytknout skoro nic, jedná se o solidní filmařinu s báječnou kamerou a vtahující melancholickou atmosférou. Na mne to ale bylo asi až příliš pomalé, a to je co říct, protože obecně proti pomalým filmům nic nemám. The Battery bez kouzla. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Největším kladem tohoto filmu je jeho nepředvídatelnost. Vůbec jsem netušil o čem to celé je a skoro každých deset minut jsem byl příjemně překvapen nějakým dalším dějovým zvratem. Samotný film zas až tak příjemný není, ale jako malá sonda do života osamělého hrdiny, co vezme osud do svých rukou celkem fajn. Macon Blair "odtažitě" sympatický a Jeremy Saulnier opět dokázal, že jeho filmy mají svoje, mnohdy neodolatelně krvavé kouzlo. A na to já skoro vždycky rád slyším. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Spracovaniu nemôžem vytknúť nič. Ani námet, hoci už bol v podobných revenge filmoch viac krát použitý, neznel najhoršie. Ale celé mi to prišlo nudné, nesympatické bez dynamiky či poriadnej akcie. Hlavný hrdina sa po celí čas tváril stále rovnako skleslo, burani akosi vymäkli a nereálne zabíjanie ktoré sa tvárilo silne filozoficko-intelektuálne, a skúmalo psychologické profily postáv, nemalo zo skutočnosťou pranič spoločné.. Možno milovníkom Independent movie, ktorým nevadí trocha násilie, to ocenia. Ja nie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bezdomovec sa dozvie, že sa z basy vrátil muž zodpovedný za smrť jeho rodičov a tak sa oholí a rozpúta revenge movie trip. Intenzívne vraždiace scény sú plusom snímky; sú nakrútené ťaživo, „zle“ a odporne, čiže prísne v súlade s realitou. Bohužiaľ, tým sa klady asi končia. Ani scenár v iných revenge movie nezvykne bývať na Oscara, ale tie filmy aspoň zvyknú mať sympatických hrdinov, dobré postavy, kvalitných hercov. Tých zlých nenávidíme, sú nám odporní, prajeme im smrť. Tomu, kto sa mstí, držíme palce. Nie tak v Blue Ruin, kde gauneri nie sú detailne predstavení, divák si k nim nevytvorí žiadaný „nenávistný“ vzťah a tak, keď ich chlapík postupne znáša z tohto sveta, netvorí sa v ľahostajných divákoch žiadna emócie. Samotný pomstiteľ je nie príliš sympatický a remeslo mu nejde od ruky. Chápem, že to nie je rodený zabijak, ale jeho amatérske a nelogické konanie proste irituje a bodka. Mimochodom, jeho kamoša, ktorý mu poskytne arzenál (a zachráni mu život) si strihol Buzz zo Sám doma. Ja som vždy tušil, že v ňom niečo je. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (8)

  • Blue Ruin odkazuje na modrý (blue) a zruinovaný (ruin) automobil značky Pontiac, kterým jezdí Dwight (Macon Blair). (HellFire)

Související novinky

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

15.09.2014

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama