Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (495)

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Sandler mě posledních pár let vůbec nebaví, ovšem u jeho třetího spojení s Drew Barrymore jsem se bavil. Pořád je to typický Sandler - znuděná hlavní postava, pitvoření se, občasné cringe fórky, vizuální humor a milion klišé, díky kterým vás ten film nemá absolutně čím překvapit po příběhové stránce - naštěstí je to vše (na jeho poměry) umírněno, hozeno do exotických lokací a především se tu staví na emocích. Příběhová linie s prostřední dcerkou je silná, fungující a slouží jako kotva pro usměrnění ostatních charakterů. V záplavě plevele, který nám Sandler v posledních letech nadělil, je tohle pohodová romantická komedie, kterých je dnes jak šafránu. PS: Terry Crews je boží. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Založeno na dvou z největších klišé romantických/rodinných komedií. Za prvé je tu tatík se třemi holkami a máma se dvěma kluky. Že kluci potřebují tátu a holky mámu je nabíledni. No pak je tu klasické schéma, kdy se dva zprvu bytostně nesnášejí, dokud přes počáteční nesmělé sympatie dokráčejí až k lásce nebeské. Ale to tady nebylo vůbec na škodu. Navíc i v té záplavě otřepaných vtípků se našla řada těch originálních. No a hlavně Drew Barrymore a Adamu Sandlerovi to tady neskutečně klapalo .Do toho krásná Afrika, všetečný prvůodce Mfana, taneční kreace Terryho Crewse a minirole Shaquilla O´Neala. Tuhle komedii v africkém rytmu jsem si zkrátka užil. 85% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ať si Adam Sandler recykluje, co chce, já se bavím. Když si vezmu jeho Klik, Chucka a Larryho, 50x a stále poprvé nebo třeba nedávnou komedii Zkus mě rozesmát, nestydím se za to, že mi padly do noty. Do té si naopak nepadli Sandler a Drew Barrymore, kteří si dali jedno rande naslepo. Scénáristé tomu ovšem chtěli, aby se o pár dní později zrovna nepohodli jeho prachatý šéf a její kolegyně, toho času po uši zamilovaní, a zrušili snovou dovolenou v Africe (měl jsem pocit, že se to na černém kontinentě vůbec neodehrává). Naši hrdinové (ona se dvěma syny, on s třemi dcerami) zájezd nezávisle na tom druhém odkoupí a na romanci je zaděláno. On (vdovec) pomůže jejímu synovi s baseballem, ona (opuštěná od děvkaře) zase udělá z jeho dcery kočku, kterou byla, jen jí tatík tak trochu stříhal na kluka atd. atd. Sandler je značka, divák si může v klidu odškrtávat, s čím ještě přijde. Někdy je to za hranou, jindy milé, pak zábavné. Samozřejmě můžeme zas a znovu namítat, že scénář je spíš sledem jednotlivých gagů ve snesitelném (v závěru zbytečně natahovaném) celku. Ale to se na podobné kousky, které prostě nemají veleinteligentní pointy, nemusíme vůbec koukat. Mnoha scénám navíc nechybí slušný emocionální náboj. Příjemná rodinná komedie se špetkou romantiky. Drew vypadá mnohem lépe, než třeba patnáct let zpátky. Terry Crews je slušný přešlap!! Tři až čtyři hvězdy.. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tak trochu guilty pleasure, ale na druhou stranu, kéž by bylo více takových milých a vtipných oddychovek, které si na nic jiného nehrajou a vtipy většinou skvěle fungují. Navíc Adam Sandler a Drew Barrymore jsou opět super, ale nejen oni. I děcka a vedlejší role (Crews, Lowe) jsou bezvadné. A ta nádherná Afrika! :) Občasnou přehnanost a trapnost snímku odpouštím, protože... SO ROMAAANTIC! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Frank Coraci je vlastně takový americký Zdeněk Troška. Příběh určitě neurazí, je to celé miloučké, střídají se srdcervoucí kukuče s ufňukanými, jenže úroveň vtipu je zaseknutá někde na pomezí 3. třídy základní školy. Tak nám Adam Sandler jezdí na pštrosovi, no a co? Romantika začne částečně fungovat až na konci a Adam Sandler mě celý film připadá jako by ho to celé ani trošku nebavilo. 45% ()

Galerie (120)

Zajímavosti (21)

  • Vo filme si zahrala celá rada známych juhoafrických tvárí, najznámejšia z nich je Josette Eales. Cameo si strihol aj juhoafrický hráč kriketu a jeden z najlepších nadhadzovačov Dale Steyn. (Dr Lizal)
  • Na jméno Espn (Emma Fuhrmann) přišel Adam Sandler (Jim) při návštěvě restaurace Boca Raton na Floridě, kde měl majitel restaurace fotky svých dětí a u jedné bylo napsáno právě jméno Espn, a tak ho Sandler požádal, jestli by ho nemohl použít v novém filmu jako jméno pro jedno ze svých dětí. (veronikajel)

Reklama

Reklama