Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Sawyer815 

všechny recenze uživatele

Tento skvost jsem měl tu čest shlédnout již 2x a musím říct,že to je opravdu nezapomenutelný zážitek.Když přehlédnu naštvaného létajícího mončičáka,tak nejhorším záporem je jednoznačně prkenný scénář.Možná to je způsobeno monotónním českým dabingem za,který by se nemusel stydět ani Miroslav Moravec.Vřele doporučuji ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro mně akcí nadupaný akčňák tehdy viděný v kině někde v půli osmdesátých let. Bylo to jako zjevení. K takovýmto filmům se teenager běžně nedostal. Snad jen při těch návštěvách našich u sousedů bydlících o patro níž. Soused byl vedoucí zeleniny a tak se dostal k videu a několika příšerně dabovaným xtým kopiím různých filmů, které mi byly v průběhu času zpřístupněny :-))) . Takže chápejte jak Gappa na velkém plátně zapůsobila ! Stále si vybavuji tu blížící se skvrnu na radaru ponorky i maminku shazující vrtulníčky z oblohy dupající při tom po tancích. Rád bych viděl to dílo dnes. V této době jsme přeslazeni počítačovými efekty, u filmů totho typu je nutnost ukázat divákovi padající mrakodraby, vybuchující auta... Zajímalo by mne dnes hlavně tehdejší zpracování efektů. Námět byl na svoji dobu dávno před Godzillou originální a za to dávám o hvězdu navíc. Dvě vajíčka. * * ()

Reklama

pepino 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě průbojnej film s velice moderníma efektama a naprosto realistickou příšerou. Dnes už je to ale všechno jinak. Na mě Gappa působí spíš vtipně. Možná je to škoda. Ale co se dá dělat. Triková stránka a vůbec digitální technika a efekty jdou rychle dopředu a tyhle filmy se bohužel stávají děděčky, jestli ne dokonce pradědečky dnešních nestvůr a monster. ()

sta

všechny recenze uživatele

Řešili jsme s přáteli, jestli si pustíme tohle (což jsme ještě neviděli) nebo něco od Monty Pythonů. Nakonec jsme se rozhodli pro něco nového - a řeknu vám, že Gappa je v současnosti snad ještě vtinější než celí Pythoni! Neuvěřitelně béčkově natočené! Odpad odpadů! Ale ta nechtěná komičnost je ohromná. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Hernajs, tadle umělá potvora, tu sem viděl v kině snad uplně jako první věc, co si pamatuju...ještě před Krotilema duchů a dalšíma už "normálníma" filmama...i když je možný, že sem možná viděl i Muže z Hongkongu, ale bude to tak ze stejný doby, z nějakýho toho dávnověku, dneska už by to asi bylo jen k smíchu, ale tenkrát to bylo i k pláči, tudíž i k smíchu vlastně...no jo klasika, letní kino, rok asi 87 nebo 88 a de se na Gappu, vida vida, jak se ta potvora vynořila ze vzpomínek už pohřbených... ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama