Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ani supermoderní technika není neomylná. Stačí jedna nevinná nehoda a rozjetý, stále zrychlující, mnohaset tunový stroj se nedá zastavit. Vysoce technicky vybavenému osobnímu vlaku s počítačově ovládaným motorem nastanou náhlé technické problémy, když strojník omylem vylije vodu na elektrický obvod řídící jednotky. V tu ránu nad ním ztratí veškerou kontrolu a vlak díky elektrickému zkratu zrychluje každou minutu o dvě míle. Jestliže se nepodaří snížit jeho nebezpečnou rychlost, hrozí vykolejení v blízkosti nemocnice a tudíž budou ohroženy životy cestujících. Jediný, kdo se ukáže, že by mohl tyto lidi zachránit je Lucky Singer. (HBO Europe)

(více)

Recenze (89)

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem se u tohohle filmu docela dobře bavil. Vždycky mě dokáže zlepšit náladu, když hledám, co už jinde bylo a co udělali zas úplně stejně. Ke konci jsem si říkal, že tam ještě chyběl nějakej tajnej zlej agent CIA nebo FBI a ani žádnej nebezpečnej náklad v tom vlaku neměli. Jinak ovšem se scénárista připravoval moc pečlivě. Pročetl všechny starší filmy o vzbouřených vlacích, nastudoval technickou vlakovou literaturu z knihovny kačera Donalda a pak se pustil do výpisků z výše zmíněných scénářů. Když to měl hotový, řekl si, že si zajde na panáka, trošku přebral a pak své dílo dokončil. A voilá, vznikl nám Nebezpečný vlak jak se patří. Ale stejně mi přijde, že už od Přejezdu Kassandra v tomhle žánru nevzniklo nic novýho ani dobrýho. ()

arcticsky odpad!

všechny recenze uživatele

Nerad dávám odpad, často si i u Pilcherky nebo uhozených kanadských akčáků najdu něco pěkného - například přírodní prostředí, nějakou hereckou sympaťačku nebo sympaťáka apod. A dávám aspoň 1*. Ale toto je opravdu moc. Mrknete na začátek, kdy decka vody stačí na fatální poruchu superluxusního a supermoderního vlaku a hned víte, v jakém dementním duchu se bude odehrávat zbytek tohoto veledíla a zázraku akční kinematografie...A kdo má pochybnosti o odpadu, toho přesvědčí běh poměrně sádelnatého hlavního hrdiny "zkratkou" - divokým horským terénem, aby skočil na rozjetý vlak z viaduktu. Jen je záhadou, co zde dělá áčkový herec Udo Kier... ()

Reklama

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Nebezpečný vlak nemohl uniknout mé pozornosti, protože se mi vlaky, vláčky či koleje líbí odmalička a tak jsem se na tento béčkový počin podíval. A to dokonce dvakrát, přičemž mezi oběma shlédnutími uběhlo několik let. A zcela překvapivě jsem musel upravit své hodnocení, protože se mi napodruhé paradoxně líbil o něco více. Samotný příběh asi není třeba moc představovat - vlak celou dobu jede po kolejích ( zcela překvapivě ), něco se na něm pokazí a lidé v něm ve spolupráci s týmem expertů někde na centrále se snaží jej zastavit. To vše v tomto snímku bylo, stejně jako nevyhnutelné vykolejení v nějaké zatáčce, v níž nějaký pitomec kdysi postavil třeba chemickou továrnu, jadernou elektrárnu nebo alespoň nemocnici plnou pacientů. A ještě jedna věc se zde opakovala - ve vlaku jede náhodou hrdina, který všechny zachrání svou chrabrostí a nápadem za všechny peníze. Nevím jestli tvůrci nenašli někoho lepšího nebo hezčího nebo mladšího, ale Lucky Singer v podání postaršího Roberta Uricha byl naprosto příšerný. Vzhledem ke svému věku a také silnější postavě vypadalo směšně, když Lucky vypadl v jedné scéně z jedoucího vlaku, který shodou okolností měl právě obkroužit obloukem horu a stihl vrchol přeběhnout na druhou stranu a z portálu tunelu skočit na lokomotivu. Těšil jsem se na pěkné záběry jdoucího vlaku a okolní přírody, kterou nám režisér opravdu nabídlo. Bohužel zapomněl jaksi přidal vlaku trochu na rychlosti, protože na záběrech jela souprava docela pomalu, takže si myslím, že by cestující s trochou šikovnosti dokázali lehce vystoupit. Čitelné byly i napínavé scény, kdy třeba nešlo a nešlo navléci lano a hle - v poslední chvíli se to podařilo a takových bylo více. Co ale filmu nemůžu upřít je stoprocentní dávka napětí a akčních scén bez zbytečně přidaných náhražek. I když pár dojemných scén mezi otcem, synem a macechou zde nechybělo. Ještě že stopáž 87 minut byla tak akorát, aby bylo celé vlakové zachraňování vhodně ukončené. Zkrátka tento vlakový příběh nese všechny znaky béčkového filmu, který asi nemusíte vidět, ale až tak úplně špatný není. Jak jsem psal na začátku, po druhé podívání jsem zvedl hodnocení a tak si u mne Nebezpečný vlak vyjezdil dvě hvězdičky na kolejích **. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zoufalství... čiré zoufalství... Aby se tomuto filmu - tedy příběhu dalo jakž takž věřit, musí být divák totálně "na šrot" nebo duševně postižen... Přitom stačilo málo a mohla to být docela pasivní zábava - např. udělat u toho parodii... Hloupé a netolerovatelné podmínky pro to, aby se mohl "spustit" antidramatický příběh jsou netolerovatelné a nesežere je ani desetileté děcko... (takové to se pokazit má to se taky pokazí nebo to pokazíme)... A "Sandokan a Spasitel" R.Urich s obzvláště vyvinutým OTK (OTK = ozdobný tukový kroužek kolem určitě vypracovaného utajeného břicha) to je taky něco vyjímečného... Výsledkem tohoto filmu je pak dokonalá paranoia... chvíli pláčete a smějete se, chvíli běsníte... a navíc sami na sebe... :-) Vrcholný zážitek ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Na obsluhu ve vlaku: Já a moje žena jsme piloti, můžeme vám nějak pomoci? Měj jim říct: Jo? Tak s tím doprdele přistaňte!! Nee, byla to pěkná komedie, jen co je pravda. O srovnávání s reálem nemůže být ani řeč. Tak jsme se zasmáli a ze snahy dostanou jednu * za nastudování ostatních vlakově-katastrofických filmů... :-) Díky bohu že tam nebyla atomová bomba :-D ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama