Reklama

Reklama

Na palubě letadla Concorde roste napětí a nejistota! Nachází se tu totiž televizní reportérka Maggie Whelan (Susan Blakely), která má v rukou kompromitující materiály a právě se stala terčem pomsty bývalého milence, zrádného pašeráka Harrisona (Robert Wagner)... Ona i všichni cestující - ve hvězdném obsazení Alain Delon, Sylvia Kristel, Bibi Andersson a další - jsou ve smrtelném nebezpečí, kterému se budou snažit uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem viděla Concorde, bych do tohoto typu letadla v žádném případě nesedla. Ve vzduchu je třikrát a třikrát má potíže. A to je celé. Film je zamořený hromadou epizodních postav, které když neleží na jedné hromadě v letadle, hromadně předstírají hraní. Kromě zhuleného černocha jsou ale všichni nesympatičtí a otravní. Pak jsou tu dva piloti, jeden hezký a jeden nechutný, a nějaká letuška. Ti také nehrají, jen občas dělají, jako že řídí letadlo (to se dá přežít), vyznávají se ze svých citů (čas dojít si pro kafe) nebo páchají humor (čas na WC). Prostě úlet. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by som náhodou nevedel prísť na názvy filmov s najviac za vlasy pritiahnutým scenárom, po dosledovaní tohto snímku budem mať v zálohe určite tento. LETISKO 79 sa pohráva so zvratmi ledabylo ako prišlo, postavy berú svoje situácie presne opačne ako by reagovali v skutočnosti a nikomu na palube ( a mimo nej ) nepríde vôbec na um, že niečo nieje s celou tou situáciou v poriadku. Jeden z posledných katastrofákov zlatých 70tych a rozhodne jeden z tých najmenej vydarených. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

I když jsem se kochala záběry na ten nádherný stroj, i když jsem si užívala obsazení včetně roztomilé angličtiny Alaina Delona a dalších evropských hvězd, i když jsem se v části letu z Paříže do Moskvy docela slušně bavila, přesto jsem se nedokázala ubránit dojmu, že sleduju parodii na Připoutejte se prosím. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Tak toto bylo úsměvné. Velice úsměvné. Toto někdo myslel vážně? Čekala jsem kravinu a kravina to opravdu byla, takže žádné překvapení, ani zklámání se nekonalo. To, co se děje ve vzduchu, je hodně legrační a hodně směšné. To vymyslelo pětileté dítě a spolu s desetilým kamarádem to pak doma natočili? Teď myslím záběry letadla. To, co se děje na jeho palubě také stojí za to. Totálně bezemoční piloti dělají, že řídí letadlo. Nic víc. Kdyby se před nimi objevil obří letící velbloud s fialovýma tečkama a řítil se přímo na ně, nehnuli by brvou a mistrně se v poslední vteřině nějakým bravurním manévrem vyhnuli. Cestující by si zakřičeli, popadali na sebe, všechno by popadalo a za chviličku by bylo všechno OK. Slečna letuška asi také měla nervy ze železa. Tohle ani jediný hrající člověk ve filmu (na saxofon) nezachrání. Nicméně, pane zhulený muzikante, máte ode mne hvězdičku. Pozemní scény jsou dobré a nedá se jim nic vytknou, takže zvedají film z naprostého bahna ke slabšímu průměru. Děkuji. PS: A Delon spadl do toho filmu z Marsu, nebo odkud? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Mezi automobily na pařížském letišti de Gaullea jsou k vidění i legendární vozy Citroën 2CV, nejčastěji zvané „kachna“ („conette“). (Robbi)
  • Americká letadla, která sestřelila bezpilotní letoun, byla F15. (JohnSmith)
  • Concorde použitý v tomto snímku havaroval mimo Paříž v roce 2000, zabilo se všech sto sedm lidí na palubě a čtyři lidi na zemi, což vedlo ke konci programu Concorde. (sator)

Reklama

Reklama