Reklama

Reklama

Mrtvá hlídka

  • Česko Hlídka smrti (více)

Obsahy(1)

Uprostřed války vojáci nesní o tom, že se stanou hrdiny. Modlí se, aby si vzpomněli, co je to být mužem. 1917. Západní fronta. Blátivá pustina s ostnatými dráty a zákopy. Země je nasáklá krví padlých a ve vzduchu je cítit dusný zápach smrti. Vojín Charlie Shakespeare (Jamie Bell) má zimnici. Dívá se na své vyčerpané kamarády a těla, která zůstala po bitvě ležet bez života. Je sám. Zoufale by chtěl pryč. S několika muži, kteří přežili, se uchýlí do německého zákopu. V podzemních tunelech, ztraceni na nepřátelském území, čekají na záchranu. Ale nikdo nepřichází a noc s beznadějí se snáší na krajinu... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

Všivák 

všechny recenze uživatele

Film je v podstatě takové tisíckrát omleté klišé o partě lidí , kteří na nějakém prokletém místě zmagoří a začnou se zabíjet mezi sebou. Jenže je to celé zasazené do neokoukaného prostředí blativého zákopu první světové války, z kterého přímo kouká ostnatý drát, ponurost, deprese, smrt. Rozkládající mrtvoly, všude se válející v blátě, oblézané tisíci hlodavci jenom dotvářejí krásně tísnivou atmosféru. Horor to neni. Nebýt nesmyslného konce, dal bych víc.. Ve filmu je historická chyba. Samopal Sten, co našel u zákopu vojín Shakespeare a následně z něj párkrát vystřelil, používali angličané až v druhé světové válce. V první se střílelo pouze z kulometů. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

První půlhodina za 4, ‚první kontakt‘ za 5, zbytek za 2 a závěr na pěst. Postavy, na kterých to mělo stát, přestanou být zajímavé v momentu, kdy Bassett vymění tušené zlo za laciné psychózy, první ‚friendly fire‘ a všechno završí těžkotonážním fetišem bondáží ostnatého drátu. Docela škoda, vzhledem ke snaživým hercům. Od evropského hororu by jeden čekal víc. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Tento v Čechách nakrúcaný vojnový horor Angličana Michaela J. Bassetta rozhodne nikto neobviňuje z absencie temnej atmosféry. Naopak, tá je miestami až neskutočne tiesnivá , nepríjemná a lezie pod nechty (a láme ich). Dokonca i herecké obsadenie sa vydarilo; ak necháme stranou baletného tanečníka Jamieho Bella, zostane nám k dispozícii napríklad glumovský blázon Andy Serkis ako psychopatický zabijak nacistov. Sú tu však (minimálne) dve „ale“. Jednak je tu podľa mňa o čosi lepší Bunker (od Roba Greena) a jednak: atmosféra nezachráni pred pádom do priepasti biedny scenár, ktorý dáva čím ďalej menej logiky. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Začátek měl naprosto pohádkovou atmosféru, to mě fakt dostalo. Ta mlha, plyn, zákopy, připosranej kluk atd... prostředek už tím prostředím a nepříliš dobrýma nápadama upadal, ale konec to u mně zvedá na 4 hvězdičky. Ten měl fakt pěknou atmosféru a především pointu. Nechci spoilerovat, takže pokud nechceš číst, nečti, ale perfektně to ukazuje na naprostou zbytečnost války - že je jedno, jestli ste němec nebo angličan, kdo projeví soucit nad životem druhýho ten přežije. Vlastně šlo o jakejsi test a bylo to super. Moc pěknej film. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nudnej začátek a nezáživnej vývoj nervů mezi jednotlivejma vojákama vystřídá poměrně originální závěr a to prostředí mezi zákopama, kde jenom pořád prší nebo je hmla, je fakt deprimující a voni se v tom blatě a mezi mrtvolama musí pořád mrcasit... No nezáviděl jsem jim to. Ani těm hercům, když to tam natáčeli. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (13)

  • Nesrovnalosti: britští vojáci používají pušky SMLE (Lee-Enfield), ale tento model neexistoval ještě roku 1917, byl vyvinut až po První světové válce a začal být používán v listopadu 1939. V jedné scéně používá Charlie (Jamie Bell) německý kulomet Bergmann MP 18, který se začal vyrábět až roku 1918, těsně před koncem války, pouze v omezeném množství. Vojáci používají hlasová přenosová rádia, ale v té době se používaly telegrafická rádia. (Lynette)
  • Hans Matheson (Jack Hawkstone) a Laurence Fox (Bramwell Jennings) jsou přáteli i v soukromí. V roce 2007 se Matheson účastnil svatby Foxe s herečkou Billie Piper. (Lynette)
  • Všichni herci museli povinně pomáhat kopat zákopy, protože filmový štáb neměl finance na zaplacení lidí, kteří by tuhle práci za ně udělali. (Lynette)

Související novinky

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno