Reklama

Reklama

Šťastné a veselé

  • USA Happy Christmas (více)
Trailer

Po rozchodu se Jenny nastěhuje ke svému bratrovi, který žije se synkem a manželkou Kelly. Začínající spisovatelka Kelly si díky nové spolubydlící uvědomí, že z dosavadního vývoje jejího života, kariéry i vztahů pramení veškeré její štěstí. Začínající spisovatelka Kelly žije se svým manželem, filmovým režisérem Jeffem, a jejich dvouletým synkem poklidným životem v Chicagu. Když se k nim však nastěhuje Jeffova nezodpovědná mladší sestra Jenny, která se právě rozešla se svým chlapcem, všechno se změní. Jenny naváže pochybnou známost s hlídačem dětí a dealerem trávy Kevinem. Společně s kamarádem Carsonem se dívka stává hybatelkou změn v životě Kelly, jejíž kariéra i manželství se začínají ubírat zcela novými směry. Jsou však tyto změny skutečně žádoucí? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (31)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Swanberg je fajn. Točí si pořád to samé, indie bez výrazného dramatického oblouku a v mluvě se zadrhávající postavy, ale tentokrát mi to sedlo o něco víc než velmi chválení Kámoši až na dno lahve. Hlavně premisa o nezodpovědné ségře (Anna Kendrick tu je za větší rošťandu než obvykle a hodně se mi líbila) co se vecpe po rozchodu k bráchovi do domu k jeho rodině mi je dost blízká a spousta autentických situací ze života potěší. A radost pohledět na to bydlení, hned bych se v tom basementu u Anny uhnízdil. 7/10 -- Takže dávám sympaťáku Swanbergovi povolení točit dál to samý a koukám, že příště to bude s větším počtem známých jmen, tak jsem zvědavý. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

To máte takhle snímek, ve kterém se nic moc neděje a vy jste plni očekávání, kdy se konečně něco stane. Protože prostě musí, ne? No tak zde je ukázka, že nemusí. Respektive jedna taková událost tu je, jenže tu nepovažuji za něco zlomového. Tudíž z mého pohledu prostě jen sledujete film, ve kterém se nestane vůbec nic. Myslíte, že by vás to mohlo bavit? Možná jo. Já kompletní stopáž vydržel jen kvůli tomu, že zbožňuju Annu Kendrick. 40 % Oblíbená část- "Umíš říct průšvih?" ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Film zo života. Možno až príliš. Tam kde Apatow, Smith či Stoller dokážu vložiť niečo netradičné (dramatické), tu môžme akýkoľvek konflikt len tušiť na pozadí. Film je natočení jednoducho, čo mu dáva určitý artový nádych. Na mňa pôsobil príjemne, aj keď si uvedomujem, že hlavne vedľajšie postavy boli trochu slabo nahodené. JEFF, KTORÝ ŽIJE S MAMOU bol podobne obyčajný, ale o trochu zaujímavejší... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pojďme na zmrzlinu. Jo, pojďme, to bude fajn, jo, bude, moc se těším. Jsi skvělá. Myslím, že to bude perfektní. I ty jsi úžasná. Fakt seš. Vždycky jsem tě měla ráda. I já tebe. Jasně, bude to dobré, nemůžu se dočkat. Hurá za zmrzkou. – Mají to tady pěkné. Jo, chodíme sem rádi. Je to fajn. Jo, to určitě je. Zmrzlina je opravdu chutná, hm, máš pravdu. Říkala jsem ti, že to bude fajn. Jo, zase jsi měla pravdu. Jsi skvělá. Mám tě ráda. I já tě mám ráda. Fakt mi moc chutná, ocenila bych, kdyby do ní dávali kuřecí maso. A hořčici. Mám tě ráda, jsi skvělá. – Asi tak na mě působila tahle báchorka „ze života“. Velmi plodný režisér a scénárista Joe Swanberg mě loni potěšil Drinking Buddies – na dialozích postavené romantické drama s typicky nezávisláckým vizuálem. Originální nebylo, prostě představilo libovolný úryvek ze života několika přátel. Tohle slušné dumání nad partnerskými postoji letos vystřídalo (asi) drama o lehce nezodpovědné holce, která se po těžkém rozchodu vecpe do rodiny svého staršího bratra. A nenabízí zhola nic. Beru, že občas v tom, co zůstává nevyřčené nebo je divákovi jen naznačené, tkví největší síla. Tady je toho zoufale málo, takže jsem se na stejnou vlnu prostě nemohl dostat. A ani režisérova oblíbenkyně Anna Kendrick to nespasila. Bohužel jsem navíc film nesehnal v originále, český dabing je příšerný!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě u prvního Swanbergova filmu jsem se pokoušel odhalit, co tím chtěl básník (scénárista/režisér) říct, o čem to vlastně bylo a kam to vedlo. Už u druhého (paradoxně lepšího) filmu jsem se na to vykašlal a prostě se na něj jen díval. Protože jeho filmy jsou jako byste koukali otevřenými dveřmi nebo oknem k sousedům. Tam taky jde začasté o hovno a prostě jen žijí. Na podobných filmech je fajn, že často operují s takovou tou přirozenou životní/lidskou trapností a to se mi na nich hrozně líbí. Charakterově a herecky u všech tří hlavních postav hodně příjemné. Naopak, peklo je, když malé batole dabuje dospělý člověk. To je prostě smrt. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Herci dostali během filmování "volnou ruku" a dialogy ve filmu jsou proto z velké části improvizované. (Terva)
  • Jeff (Joe Swanberg) a gazdiná (Kris Rey) sú manželmi v skutočnom živote. Majú dve deti, jedným z nich je Jude Swanberg, ktorý vo filme stvárnil Judea (syna Jeffa a Kelly). (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Illinois ve městě Chicago. (Terva)

Reklama

Reklama